İng. Nomenclature / Terminology
Adlandırma işlemi. Uluslararası ticarette her bir ürünün tanımını ve ayrımını kolaylıkla yapmak üzere kullanılan Gümrük Tarife İstatistik Pozisyon (GTİP) numaralarına göre gıdaların sınıflandırılması. 0401.40.10.00.12 Krema, 0404.10 Peyniraltı suyu ve modifiye peyniraltı suyu (konsantre edilmiş olsun olmasın veya ilave şeker veya diğer tatlandırıcı maddeleri içersin içermesin).
Azerbaycan Türkçesi: adlandırma Türkmen Türkçesi: aatlandırma Gagauz Türkçesi: adlamak ~nominatsiya Özbek Türkçesi: nomlaş Uygur Türkçesi: ataş Tatar Türkçesi: nominatsiya ~ isemläşü Başkurt Türkçesi: atama ~ nominatsiya Kmk: at koymaklık Krç.-Malk.: nominatsiya ~ at beriw ~ at ataw Nogay Türkçesi: ataw ~ nominatsiya Kazak Türkçesi: nominatsiya ~ ataw ~ ataluw ~ at koyuw Kırgız Türkçesi: atoo ~ nominatsiya Alt:: nominatsiya Hakas Türkçesi: nominatsiya Tuva Türkçesi: at péeri Şor Türkçesi: *nominatsiya, *adalçatkam Rusça: nominatsiya
Bir bilim dalı için ortak dil oluşturmak üzere tüm öğeler, bileşiler, kimyasal ve fiziksel etkileşmelerle, kullanılan birimler için uluslararası kurullarca saptanan yazma ve okuma kuralları.
Bir ölçme aracını, ölçüm konusunun içerik çözümlemesiyle niteleme ve ölçüm boyutuna, içerimlerine bakarak ad verme.
Somut veya soyut varlıklara ve nesnelere ad verme: Bekir, Hatice, dağ, ırmak, kişi, peri, güzellik, yazlık vb.
Element ve bileşiklerin kimyasal formül veya sembollerle, bazı sistematik yöntemlere göre adlarının yazılması.