İngilizce: Amylopectin
Tahılın ve yumru nişastanın, glukoz zincirlerinin (1,4 ve 1,6 glikosit bağlarıyla bağlanarak) dallanmasıyla oluşan ana öğesi. Bitkilerde bulunan nişastanın çoğunluğunu oluşturur. Bağların yaklaşık %5’i ?-1,6 bağıdır. Molekül ağırlığı yaklaşık 107 108 arasında değişmektedir. Amilopektin molekülünün zincir uzunlukları amilozdan daha düşük olduğu için iyot bağlama kapasitesi % 1-2 dolaylarında olup, iyotla kırmızı-menekşe renkli bir kompleks oluşturur. Elde edildiği gıdaya göre nişastanın %60-85’ini oluşturur. Nişasta amilopektin ve amilozdan oluşur. Amilopektinin suda çözünürlüğü ve bağ oluşturma özelliği bu maddenin gıda, kağıt ve kimya endüstrilerindeki teknik uygulamalarda kullanılmasını elverişli kılar.