bütirik asit nedir? Butyric Acide ne demek?
bütirik asit
İngilizce: Butyric Acide
Dört karbonlu, kısa zincirli, tereyağında bulunan doymuş yağ asidi. Tereyağında hidrolitik acıma sırasında bütürik asit serbest hale geçer ve yağa istenmeyen bir koku verir.
Süt Terimleri Sözlüğü
bütirik asit
1. Özellikle tereyağında bulunan, CH3-CH2-CH2-COOH formülüyle gösterilen, keskin kokulu, kısa zincirli, dört karbonlu doymuş yağ asidi, bütanoik asit, tereyağı asidi.
2. Silajın fermantasyon işleminde ve/veya bakteriler tarafından işkembede ham selülozun
bütirik asit
Formülü C3H7COOH, k.n. 162,5 °C ve izo ve normal bütirik asit olmak üzere iki tane izomeri olan, peynir ve bozunmuş tereyağında bulunan, renksiz bir sıvı olup, gıdalarda koku verici olarak da kullanılan bir yağ asidi.