İngilizce: Energy Corrected Milk
Kısatma: ECM
Benzer (karşılaştırılabilir) masraflar miktarını gösterebilmek için IFCN, çiğ sütü enerjisi düzeltilmiş süte çevirir (dönüştürür). Böylece % 4 yağ oranına ve % 3,3 protein oranına sahip süt ortaya çıkmakta ve buna göre: Çevrimde kullanılan formül şu şekildedir: ECM = (süt üretimi * (0.383 *% yağ + 0.242 *% protein + 0,7832) / 3,1138)İngilizce: Energy Corrected Milk
Kısatma: ECM
Benzer (karşılaştırılabilir) masraflar miktarını gösterebilmek için IFCN, çiğ sütü enerjisi düzeltilmiş süte çevirir (dönüştürür). Böylece % 4 yağ oranına ve % 3.3 protein oranına sahip süt ortaya çıkmakta ve buna göre: Çevrimde kullanılan formül şu şekildedir: ECM = (süt üretimi * (0.383 *% yağ + 0.242 *% protein + 0.7832) / 3.1138)