eng

gliserin nedir? Glycerin ne demek?

gliserin

İngilizce: Glycerin

Lipidlerin (yağların) yapısına katılan temel bir madde. Tüm hayvansal ve bitkisel yağların ortak yapıtaşı olan gliserin, üç değerli bir alkol olup, yağlarda büyük bir çoğunlukla yağ asitleri ile esterleşmiş olarak gliserid formunda bulunur. Gliserin; renksiz, kokusuz, şurup kıvamında ve şeker tadında bir sıvıdır. Özellikle gıda maddelerinin işlenmesi ve ilaçların üretiminde, yağ kaynaklı gliserin tercih edilmektedir.

Süt Terimleri Sözlüğü

gliserin

Yağlardan hidroliz sonucu elde edilen ayrıca sentetik olarak da hazırlanan, gıdalarda su kaybının önlenmesi ve tatlandırıcı olarak kullanılan renksiz, kokusuz, tatlı bir trihidroksi alkol şurubu, gliserol.

gliserin

C3H5(OH)3, gliserol plastik , boya , patlayıcı, güzellik gereci işleyimlerinde yaygın olarak kullanılan çokdeğerlikli bir alkol. .