İngilizce: Hydrogenation
Hidrojenlendirme. Sıvı yağların katılaştırılıp margarin yapılması sürecinde sıvı yağların yapılarındaki doymamış yağ asitlerinin nikel gibi uygun katalizörler eşliğinde hidrojenle doyurularak doymuş yapıya dönüşmeleri ve katılaşmaları işlemi. Lipidlerdeki doymamış yağ asitlerinin uygun katalizör eşliğinde hidrojenle verdikleri doyma tepkimeleridir. Bu işlem hidrojenle doyurma şekil ve derecesine bağlı olarak tam, kısmi ve seçici hidrojenasyon olmak üzere üçe ayrılır. Tam hidrojenasyonda yağdaki tüm doymamış bileşikler doyurulur. Kısmi hidrojenasyonda yağlar belirli bir iyot sayısına kadar doyurulur. Seçici hidrojenasyonda ise yağlar sıfır iyot sayısına kadar doyurulmamakta; hem esas yağ asitlerinin mümkün olduğunca korunmasına, hem de poliyenik yağ asitlerinin monoenik yapıya kadar doyurulmasına dikkat edilmektedir.