İngilizce: Vitamin K
Yağda eriyen bir vitamin. Üç farklı formu vardır.K vitamini yağlarda çözünmesine karşın, yemeklik yağlarda hemen hiç bulunmaz ve daha çok bitkilerin yeşil kısımlarında yer almakla birlikte barsak bakterilerince de sentezlenebilmektedir. Bitkilerin meyve, kök ve çiçeklerinde pek az bulunan K vitamininin, vücutta oluşan kanamaları önleyici etkisi, ya da kanın koagülasyonunu sağlaması nedeniyle hayati önemi çok büyüktür. K vitamini karaciğerde protrombin yapımında da rol almaktadır. K vitaminleri sıcağa karşı oldukça dayanıklı olmalarına rağmen, bazlara, alkollere ve ışığa karşı son derece duyarlıdır. K vitamini eksikliğine insanlarda pek rastlanmaz. K vitamini yetersizliği safra yolları tıkalı, karaciğer rahatsızlığı olan, yağ emilimi bozuk ve fazla antibiyotik alan hastalarda meydana gelir.