İzcilerin gecelemeli olarak yaptıkları faaliyetler.
Hafta Sonu Kampı: İzcilerin en az bir gece kaldıkları kamp.
Uzun Süreli Kamp: İzcilerin en az altı geceli kaldıkları kamp.
Yöresel Kamp: İzcilik İl Temsilciliği tarafından organize edilen ve ildeki tescilli ünitelerin katıldığı genellikle 7-10 gün süreli tesis veya çadırda yapılan kamp türüdür.
Bölgesel Kamp: Birden fazla ilin izcilerinin katıldığı, tanışma, kaynaşma amaçlı kamp türüdür. Bölge direktörleri tarafından organize edilmekle birlikte İzcilik İl Temsilcilikleri ve Kulüp Başkanlıkları tarafından da organize edilebilir. Genellikle 7-10 gün sürelidir.
Ulusal Kamp: İzcilik Federasyonu Başkanlığı tarafından organize edilir. Yıl içindeki faaliyetleri göz dolduran illere ve kulüplere kontenjan ayrılır. Deniz, göl, dağ tesislerinde veya çadırlı yapılır.
Hizmet Kampları: Bir tesisin, okulun vb. yerlerin onarımı, Tarım ürünlerinin ekimi, toplanması vb. işler amaçlanarak yapılır. İzcilik Federasyonu tarafından organize edilir. Kulüpler boya badana, ağaç dikme, elektrik, sıhhi tesisat, fındık, üzüm, tütün toplama konularında yetenekli ergin izcilerle katılırlar. Süresi ihtiyaca göre ayarlanır
Temalı Kamplar: Ön planda seçilen tema hakim olmasına rağmen izcilik kuralları esastır. Örneğin Çanakkale Milli Bilinç 90. Yıl kampında olduğu gibi; bu kamplara iştirak eden her Ünite çeşitli hazırlıklarla gelir.
Uluslar Arası Kamplar: Dünya Bürosu, Bölgesel Bürolar, Dünya İzcilik Teşkilatına üye Ülkeler tarafından organize edilen kamplardır. Katılım davet usulü ve İzcilik Federasyonunun uygun görüşü ile olur.
İzcilik Terimleri Sözlüğü