eng

karamel nedir? Caramel ne demek?

karamel

İngilizce: Caramel

Şekerin ısıtılması ile elde edilen bir ürün. 170 °C ateşte eriterek rengi kahverengiye dönüştürülmüş şeker. Kahverengiden siyaha kadar dönüşen renkleri ile çok hoş bir aromaya sahip olup gıda renklendiricisi (E150) ve tatlandırıcısı olarak kullanılırlar. Alkali bileşiği brendi ve viskiye, amonyak bileşiği siyah biraya, sülfür-amonyak bileşiği kolalı içeceklere eklenir. Kolaya eklenen cinsinin bazı bağırsak problemlerine sebep olabileceği bildirilmektedir.

Süt Terimleri Sözlüğü

karamel

Sakkaroz veya diğer karbonhidratların 200 °C****ye ısıtılması ile elde edilen, gıda maddelerinde renklendirici ve tatlandırıcı olarak kullanılan bileşimi bilinmeyen kahverengi bir madde.

karamel

Isıl işlemi uygulandıktan sonra sarı-kahvemsi renk ile hoş bir yanık kokusu alan ve şekerleme yapımında kullanılan ağdalaşmış şeker, karamela.