eng

pastörizasyon nedir? Pasteurization ne demek?

pastörizasyon

İngilizce: Pasteurization

En az 72 °C’de 15 saniye uygulanan kısa süreli yüksek sıcaklık 209 veya en az 63 °C’de 30 dakika uygulanan uzun süreli düşük sıcaklık veya eşdeğer etkiyi sağlayan diğer zaman-sıcaklık koşullarının kombinasyonunu içeren ve bu uygulamalardan hemen sonra alkali fosfataz testi yapıldığında ürünlerin negatif reaksiyon gösterdiği ısıl işlem.

Süt Terimleri Sözlüğü

pastörizasyon

Patojen mikroorganizmaların vejetatif biçimleriyle saprofit mikroorganizmaların % 90-99'unun yıkımlanmasının amaçlandığı ısıl işlemleri.

pastörizasyon

Sütteki za­rarlı mikropları, 60-70°C'da 40 dakika ısıtarak öldür­me işlemi.