silaj nedir? Silage ne demek?
silaj
İngilizce: Silage
Biçilmiş, belirli boyutlara getirilmiş, bir süre pörsütülmüş ve yeterli düzeyde kurumadde içeren yeşil yemlerin, silo içerisine sıkıştırılarak yerleştirilip hava alması engellenecek biçimde üzeri kapatıldıktan sonra doğal laktik asit bakterileri veya yapay olarak asitlerle fermentasyona uğratılmasıyla elde edilen konserve yem.
Süt Terimleri Sözlüğü
silaj
Biçilmiş, belirli boyutlara getirilmiş, bir süre pörsütülmüş ve yeterli düzeyde kuru madde içeren yeşil yemlerin, silo içerisine sıkıştırılarak yerleştirilip hava alması engellenecek biçimde üzeri kapatıldıktan sonra doğal laktik asit bakterileri veya yap
silaj
İnce ince kesilen yeşil bitkilerin tanklarda (silolarda) sıkıca istiflenmesi ve fermente edilmesiyle hazırlanan bir yem.