İng. system Fr. Système
Bir hedefi gerçekleştirmek üzere denetlenenin birbirleriyle ilişkilendirdiği ögelerin toplamı. Bir sistem, girdileri, yürütülen faaliyetleri, bu faaliyetlerin yürütülmesi için kullanılan kaynakları, üretilen çıktıları ve çıktıların dış dünyadaki etkilerini içerir. Öte yanda sistem öngörülen sonuçların elde edilmesini güvence altına almak üzere bütün ögelerin yönlendirilmesinde yararlanılan organizasyonları kapsar.
İng. system
1) Düzenli bir bütün meydana getirmek için, düzenlenmiş karşılıklı faaliyetlerle birleştirilmiş işlem, yöntem ve teknikler topluluğudur.
2) Görev otomasyonunu yapabilmek için farklı alt sistem ve ekipmanlardan oluşan komple birimdir. (Birbiriyle entegreli çalışan alt sistemler grubu) ferit
İng. system
Özel birfonksiyonu yada fonksiyonlar topluluğunu yerine getirmek için biraraya getirilmiş bileşenler grubu. [IEEE 610]
İng. system
Daha büyük ölçekli haritaların yapımını sağlamak amacıyla, mevcut nirengi ağının yoğunlaştırılması.
Birbirleriyle etkileşim içinde olan bağıntılı parçaların oluşturduğu bütün. Sistemler genel olarak 3 grupta toplanılır. Bunlar İzole sistem, Kapalı (sibernetik) sistem ve açık sistemlerdir. İzole sistemin ortamı ile madde ve enerji alışverişi yoktur. Kapalı sistemler ortamlar ile sadece enerji alışverişi yapan ve kendi kendilerini denetleme özelliğine sahip sistemlerdir. Açık sistemler ise işlevlerini yapabilmeleri için ortamlardan devamlı madde ve enerji alan ve bunları yapılarında değiştirip ortama bazı çıktılar veren sistemlerdir.