İng. sustainable development
Yaşam kalitesinin, çevredeki yaşamı destekleyici doğal sistemlerin taşıma kapasitesi içersinde kalacak ve gelecek nesillerin ihtiyaçlarını da karşılayabilecek şekilde iyileştirilmesidir. Sürdürülebilirliğin kilit amaçları, çevresel limitler içersinde yaşamak, sosyal adaleti sağlamak, ekonomik ve sosyal gelişmeyi güçlendirmektir. Sürdürülebilir kalkınmanın ilgi alanındaki konular içinde, gıda güvenliği, yoksulluk, sürdürülebilir turizm, kentsel kalite, kadın, adil ticaret, yeşil tüketim, ekolojik kamu sağlığı, atık yönetimi, iklim değişikliği, ormansızlaşma, arazi bozulumu, çölleşme, doğal kaynakların azalması, biyolojik çeşitlilik kaybı, terörizm, gibi yer almaktadır.
İng. sustainable development
Gelecek kuşakların kendi ihtiyaçlarını karşılayabilme imkânlarını ortadan kaldırmadan, bugünkü kuşakların ihtiyaçlarını karşılayarak kalkınabilmesi ve ekonomik, sosyal, çevresel hedefler arasında denge kurulması esasına dayanan bir kalkınma ve gelişme yaklaşımı. Afetler açısından ise; günümüzde ve gelecekte toplumsal eşitsizliğe, çevre ve afet sorunlarına yol açmadan ekonomik gelişmenin sağlanabilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi süreci olarak ifade edilebilir
İng. sustainable development
Sürdürülebilir kalkınma, insan ile doğa arasında denge kurarak doğal kaynakları tüketmeden, gelecek nesillerin ihtiyaçlarının karşılanmasına imkan verecek şekilde bugünün ve geleceğin yaşamını ve kalkınmasını programlama anlamını taşımaktadır. Sürdürülebilir kalkınma sosyal, ekolojik, ekonomik, mekansal ve kültürel boyutları olan bir kavram.
İng. sustainable development
Kalkınma sürecinde insan ihtiyaçları için kullanılan kaynakların, gelecek nesillerin ihtiyaçları için de kullanılabilmesini temin edecek şekilde kullanılmasıdır.
İng. sustainable development
Gelecekteki nesillerin kendi ihtiyaçlarını karşılama yeteneklerinden ödün vermeden bugünkü ihtiyaçları karşılayan kalkınma türü (WCED, 1987).
Gelecek kuşakların kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini tehlikeye sokmadan bugünkü kuşakların ihtiyaçlarını karşılayan kalkınmadır.
Bugünkü ve gelecek kuşakların çevreyi koruyarak, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşamasını güvence altına alan politikalar.