İngilizce: Adulteration
Bir gıdanın saflığını veya doğal halini bozacak şekilde başka şeyler katarak bozma ve karıştırma. Gıdaların ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin temel özelliğini veren öğelerin ve besin değerlerinin tamamının veya bir bölümünün belirlenen kriterlere aykırı olarak çıkarılması, miktarının değiştirilmesi, aynı değeri taşımayan başka bir maddenin, o madde yerine aynı maddeymiş gibi katılması veya karıştırılması işlemi.Bir şeyin içine başka bir şey karıştırma ve onun saflığını bozma anlamına gelmektedir. Yaygın manasıyla tağşiş, herhangi bir gıda ürünü veya hayvan yemine temel özelliğini veren ana öğelerin tamamı ya da bir kısmının gereğine aykırı şekilde çıkartılması ya da dışarıdan yabancı maddeler katılarak değiştirilmesidir. Bala glikoz katma veya saf zeytinyağına çeşitli bitkisel yağlar ilave etme işlemi tağşişin ilk akla gelen örneklerindendir. Ürünlerde tağşiş işlemi genelde düşük maliyetle üretimden daha fazla kazanç sağlayabilme arzusundan kaynaklanır. Gıda ürünlerindeki tağşişin insan sağlığı üzerinde çok olumsuz etkileri söz konusu olabilir. Tağşiş hem ahlaki olarak sorunlu hem de kanuni olarak suç sayılan bir işlemdir. Ürünlerde tağşiş yapan firmalara idari para cezası uygulandığı gibi bu ürünleri piyasaya süren firmaların da zaman zaman Tarım ve Orman Bakanlığı resmi sitesinde teşhir edilerek bir nevi manevi yaptırıma tabi tutulması söz konusu olabilmektedir.