İngilizce: disinfection
Gıda maddelerine ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelere bulaşmayı önlemek amacıyla, gıda maddesinin ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin özelliklerini etkilemeden fiziksel ve/veya kimyasal yollarla ortamdaki mikroorganizmaların arındırılması işlemi. Temizlik aşamasından sonra ürüne kontaminasyon kaynağı olabilecek mikroorganizmaların tümünün öldürülmesi ya da zararlı etki yaratmayacak en düşük düzeye indirilmesidir. Dezenfeksiyon amacıyla H2O, H2O2, Ozon (O3) kullanılabilmektedir. Dezenfeksiyon; mikroorganizmaların mutlaka tamamını öldürmeyebilir, fakat belirli bir amaç için onları kabul edilebilir bir seviyeye indirir, örneğin ne sağlığa ne de kolay bozulabilen gıdanın kalitesine zarar vermeyecek bir seviyeye. Özellikle ABD’de gıda sanayinde daha yaygın olarak sanitizer ve sanitizasyon terimleri kullanılır.