İng. Earth
Üçlülerden birine Toprak adı verilmiştir. Bu üçlüde Boğa, Başak ve Oğlak burçları bulunur.
İng. Soil
1) Arzın yüzeyini örten, içinde bitkilerin yetişebileceği mineral ve organik materyal ile canlı organizmaları bulunduran dinamik bir kitledir.
2) Arz yüzeyinin bir kısmını örten doğal kitleler topluluğu olup, bitkilere durak yeri ve besin kaynağı olarak hizmet eden ve ana materyal üzerine iklim ve canlı materyalin müşterek etkisi ile oluşan ve rölyef tarafından belli bir zaman periyodunda etkilenerek karakter kazanmış kitledir.
3) Kayaların fiziksel ve kimyasal yoldan parçalanması ile meydana gelen, içinde çeşitli canlıları barındıran, bitkilere besin maddesi vererek yetişmelerini sağlayan ve yer yüzeyini birkaç mm ile birkaç m arasında değişen kalınlıkta kaplayan çözülmüş kuşak. Toprak üstten alta doğru fiziksel ve kimyasal özellikleri farklı olan katlar içerir. Bazı topraklar A, B ve C horizonlarından (katlarından) oluşan bir profil yapısı gösterir. Buna olgun toprak denir. Bazı topraklar ise A ve C, B ve C veya sadece C horizonuna sahiptir. Bu durum toprağın yeterince gelişmemesi veya erozyona uğramasından ileri gelir. Böyle topraklara "olgun olmayan toprak", yarı olgun toprak veya "gelişmekte olan toprak" denir.
İng. ground, soil, field
Yer kabuğunun fiziksel, kimyasal ve biyolojik etkilerle ayrışmasından oluşan, içinde canlıların da bulunduğu, yeryüzünün türlü etkilerle ufalanmış taşlardan oluşan örtüsü.
Kayaların ve organik maddelerin çeşitli derecedeki ayrışma ürünlerinden meydana gelen, içinde geniş bir canlılar topluluğu barındıran, bitkilere durak yeri ve besin kaynağı olan ve katı yer kabuğunun, uzun zaman içerisinde belirli özellikler kazanan en üst kısmını saran doğal, dinamik bir yapı.
Yeryüzeyini saran kayaların ve organik maddelerin, türlü ayrışma ürünlerinin karışımından meydana gelen, içerisinde ve üzerinde geniş bir canlılar alemi barındıran, bitkilere durak yeri ve besin kaynağı olan, belirli oranlarda su ve hava kapsayan bir maddedir.
Başka yerlerden taşınıp biriktirilen ya da yerli kayaların fiziksel, kimyasal ve dirimsel yollarla dağılıp çözülmeleriyle oluşan, türleri, kalınlığı, sürekliliği ve tarım bakımından değerleriyle ayrımlı yüzeysel örtü.
Kimyasal, fiziksel ve biyolojik faktörler etkisiyle oluşmuş, organik ve mineral maddelerin değişim ve karışımından meydana gelmiş olan litosferin gevşek kısmı.