tulum peyniri nedir? Tulum Cheese ne demek?
tulum peyniri
İngilizce: Tulum Cheese
1. Hammaddenin peynir mayası kullanılarak pıhtılaştırılması ile elde edilen telemenin fermentasyonunu takiben ufalanıp tuzlanması, daha sonra gıdaya temasa uygun bir ambalaj malzemesine veya deri tulumlara sıkıca basılarak üretilen ve olgunlaştırıldıktan sonra piyasaya arz edilen çeşidine özgü karakteristik özellikler gösteren peynir.
2. Tuluma basılarak hazırlanan geleneksel bir peynir çeşidi. Çoğunlukla Doğu, Güney ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde yapılan ve telemenin ufalanıp tuzlandıktan sonra, keçi postuna (tulum) veya plastik bidonlara sıkıca doldurularak belli bir süre olgunlaştırılan, yarı sert karakterde geleneksel bir peynir çeşidi.
Süt Terimleri Sözlüğü
tulum peyniri
Çoğunlukla, Doğu, Güney ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde yapılan ve telemenin ufalanıp tuzlandıktan sonra, keçi postuna (tulum) veya plastik bidonlara sıkıca doldurularak belli bir süre olgunlaştırılan, yarı sert karakterde peynir çeşidi, kuru tulum pey