eng

Turizm Terimleri Sözlüğü: İngilizce Terimler

A B C D E F G H I İ J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
1. Sayfa
A La Carte :
Bir restoranda geniş bir seçeneği kapsayan, her tabağın ayrı olar ...
accommodation :
Bakınız: Konaklama
Additional Bes :
Bakınız: İlave Yatak
Adult :
Normal olarak seyahat hizmetlerine tam ücret ödemesi gereken kişi ...
agency :
 Sözleşme uyarınca, belli bir ücret karşılığında ve belli bir böl ...
Airport Code :
Üç harfli ve her hava alanı için özel olan kod, örneğin Atatürk H ...
All.Inc :
Tüm yemekler ve otelin belirlediği alkollü/alkolsüz içeceklerin d ...
Baggage Allowance :
Hava yolunun belirlediği sınırlar içerisindeki izin verilen bagaj ...
Barboy :
Barda çalışan komi.
Bed and Breakfast :
Tesiste oda artı kahvaltı hizmetinden faydalanma. Çoğunlukla da i ...
Bill :
Hesap-fatura
Boarding Pass :
Uçuş öncesi kontrol sonrasında verilen uçuş kartıdır, üzerinde ko ...
Booking :
Otel, lokanta, gazino, tiyatro gibi yerlerde, uçak, tren, otobüs ...
Cancellation :
Bakınız: İptal
Cancellation Charges :
İptal ücretidir. Oteller ve havayolları tarafından genellikle geç ...
Check-In :
Uçuş öncesi bavulların bagaj için verilip uçuş kartlarının alındı ...
Check-Out :
Müşterinin konaklama tesisinden ayrılması işlemlerinin yapılması.
Connecting Rooms :
Aralarında doğrudan doğruya (koridora çıkmadan) geçiş imkanı vere ...
cruise :
Turizm amacıyla yapılan deniz yolculuğu.
Dead Line :
Opsiyon süresinin bitiş tarihi ile misafirin geliş günü arasındak ...
English Breakfast :
Genellikle meyve veya meyve suyu beykin sosis jambon yumurta tost ...
estimated time of arrival :
Bakınız: Tahmini Varış Zamanı
Free Individual Traveler :
Bir grupla hareket etmeyen bireysel yolculuk yapan kişi ve bununl ...
Front Office :
Bakınız: Önbüro
Front Office Manager :
Bakınız: Önbüro Müdürü
Full Board :
Sabah kahvaltısı, öğle yemeği, akşam yemeği dâhil konaklama konse ...
Global Distribution System :
Havayolları ürünlerinin tüm acenta ve satış noktalarına gerçek za ...
Group Inclusive Tour :
Bakınız: Paket Tur Grubu
Half Board :
Yatak, kahvaltı ile ögle veya akşam yemeklerinden birini içeren k ...
High Season :
Talebin ve dolaysızla fiyatların en yüksek olduğu dönemdir.
House Keeping :
Otelin ve odalarının temizliği, düzeni ve dekorasyonu gibi hizmet ...
Housekeeper :
Bakınız: Kat Hizmetleri Görevlisi
Housekeeping :
Bakınız: Kat Hizmetleri
Individual Inclusive Tour :
Bakınız: Bireysel Paket Tur
International Air Transport Association :
Sadece havayolu şirketlerinin üye olabildiği, emniyetli, güvenli ...
Itinerary :
Bir kitle ya da kişinin yapacağı turun ya da gezinin ayrıntılı ve ...
Lobby :
Müşteri veya konuk kabul salonu.
Low Season :
Düşük sezon. Sezon dışı.
Occupancy Rate :
Bir otelde satılan gecelemelerin satışa arz edilen toplama oranı.
Open Buffet :
Davetlilerin veya müşterilerin önceden hazırlanmış büfedeki yiyec ...
Receptive Agent :
Bagaj ve emanet odası
Request :
Yanıt bekleme süresi
Revenue per Available Room :
Oda başına elde edilen gelir. Bir otelin toplam misafir odası gel ...
shift :
Çalışma saati (08.00/16.00 gibi).
Stop-Sale :
Satışların durdurulması.
Suite :
Bir salonla buna bağlanan bir veya daha fazla sayıda yatak odası ...
the Association of British Travel Agents :
Bakınız: İngiliz Seyahat Acentaları Birliği
Tip :
Bir hizmet görene hakkı olan ödemeden ayrı olarak verilen para.
Toptancı :
Düzenlediği / düzenlettirdiği turları /ve diğer ürünleri seyahat ...
Tour Guide :
Turizm bakanlığı tarafından belge verilmiş tarih coğrafya ve sosy ...
Tourism :
Asıl ikametgâhı dışındaki başka bir yere eğlence, tatil, kültür, ...
Triple Room :
Genelde iki kişilik(duble) odaya ilave yatak eklenerek oluşturulu ...
Upgrade :
Müşterinin daha iyi bir konaklama ünitesine aktarılması, misafirl ...
Vacancy :
Boş oda/Boşluk
Very Important Person :
Statüleri veya önemleri nedeniyle ayrıcalıklara sahip olan ve diğ ...
Visa :
Yurtdışı seyahatlerde gidilecek ülkeye giriş izni.
Voucher :
Tur operatörü ya da seyahat acentesi tarafından hazırlanıp, yemek ...