(I)
1. Sulandırılmış un. (Hacılar *Güdül -Ankara)
2. Kavrulmuş un çorbası. (*Senirkent, Yukarıdinek *Şarkikaraağaç -Isparta)
3. Süt ve yoğurtla yapılan aş. (Dereyalak, İnönü -Eskişehir)
(II) Yaşlı ineklerle, sütü az olan ineklere verilen hayvan yemi. (-Kütahya İnönü -Eskişehir -Bilecik)
1. Karışımlardan daha koyu kıvamlı ve daha yoğun nitelikli sıvı süspansiyon olarak hazırlanan ilaç biçimi.
2. Tahıl unlarının sulandırılarak hayvanlara verildiği bir yiyecek, sulu konsantre yem.
İçindeki katı oranı oldukça yüksek (% 1-5) olmasına karşın, bir sıvı gibi akabilen sıvıkatı karışımı cıvık çamur.
Toz metal, boya ve benzeri özdeklerin, su ya da örgensel bir çözende karışarak oluşturdukları sıvı karışım.