İng. Cohort
Ortak bir istatistik niteliğe sahip bireylerden oluşan bir grubu belirtmek için kullanılan demokratik terim.
İng. battery
Aynı topluluk üzerinde standardize edilmiş testlerin bütünü. Birkaç testte alınan puanlar, karar almak için değerlendirmede kullanılır veya karşılaştırılır.
Birden çok kelimeden oluşan fakat yapı ve anlamındaki bütünlük dolayısıyla cümle içinde tek bir öge gibi işlem gören ve yargı bildirmeyen söz dizisi. Ad tamlaması, sıfat tamlaması, iyelikli tamlama, ikilemeli tamlama, birleşik ad, edat grubu, birleşik fiil vb. birer grup oluşturmaktadır: saman rengi, ana kucağı, tatlı elma, dünkü haber, iri iri gözler, Halide Nusret Zorlutuna, pazartesi (<pazar ertesi), ayakkabı, Haydarpaşa, sizin için, ona göre, ateş gibi, denizde kum, evdeki iş, alt eylemek, pişman olmak, yapmış bulunmak, Osman baba, Ayşe nine, ey arkadaş! vb.
Azerbaycan Türkçesi: söz birläşmasi Türkmen Türkçesi: söz düzümi Gagauz Türkçesi: laf birleşmesi Özbek Türkçesi: soz birikmasi Uygur Türkçesi: söz birikmisi Tatar Türkçesi: süz tezmäse ~ süztezmä Başkurt Türkçesi: hüzbäyläneş Kmk: söz tagım Krç.-Malk.: söz tutuş Nogay Türkçesi: söz baylanısKazak Türkçesi: söz tirkesi ~ söz tirkesimi Kırgız Türkçesi: söz aykaşı ~ söz tizmegi Alt::söskolbu Hakas Türkçesi: söz pîrîgîzî Tuva Türkçesi: sös ka'ttıjıışkını Şor Türkçesi: sös tizimi Rusça: slovosoçetaniye
(Alm. Gruppe, f; Fr. groupe, m; İng. group) 1. kim. 1. Birbirine benzer ya da aynı cinsten olan şeylerin oluşturduğu topluluk. 2. Moleküllerin işlevsel ya da herhangi bir bölümündeki, belirli kurallara göre adlandırılan atom topluluğu; eşanlam: öbek. 2. mat. Üzerinde birleşme özeliğine sahip bir ikili işlem tanımlı olan ve bu işleme göre bir birim öge ile her ögenin tersini içeren bir kümeden oluşan yapı. grup etkisi bkz. mat. sağ taraftan grup etkisi.
Periyodik sistemdeki benzer kimyasal özelliğe sahip elementlerden oluşan dikey sütunlar.
periyodik tablodaki, periyodik özellikleri paylaşan öğelerden oluşan dikey bir sütun.
Aralarında herhangi bir bakımdan benzerlik bulunan şeylerin topluluğu, küme, öbek.
Kulüp bünyesinde üç ayrı basamakta da (Küme, Oymak, Ocak) ünitesi bulunan birlik