İng. Yeast
Flamentsiz mikrofungusları tanımlamak için gıda ve diğer mikrobiyoloji dallarında kullanılmaktadır. Ascomycetes sınıfı üyeleri olup, eşeyli ya da eşeysiz olarak çoğalırlar. Kimi besinlerin yapımında mayalanmayı sağlamak için kullanılan yapımında kullanılan canlı ya da ölü tek hücreli mantar ya da bakteriler. Bir şeyin özünü oluşturan en önemli madde.
İng. Yeast
Hamur işlerini ve ekmekleri havalandırmada kullanılan bir mikroskobik bitki. Maya
1. Bira ve şarap mayalanmasında kullanılan canlı ya da ölü, bir hücreli mantar ve bakteriler.
2. Hamur mayası.
3. Canlı hâlde sahip oldukları özellikleri kurutulmuş olarak da muhafaza edildiği için kuru hâlde de kullanılan, hem insanlar tarafından kullanı
Bakterilerden daha büyük, elipsoit, küre veya silindir biçiminde olan, mikrobiyal aktiviteyi uyararak veya sindirim kanalı pH'sını dengeleyerek sindirimi artıran tek hücreli canlılar. Ekmek, bira vb. bazı gıdaların üretiminde kullanılan, tomurcuklanmayla
İçerdikleri enzimlerin tezgensel etkisiyle şekerleri karbondioksit ve alkole dönüştüren tek gözeli bitki organizmaları.