eng
Dil Bilgisi Terimleri Sözlükleri
Bilim Terimleri Sözlükleri
Teknik Terimler Sözlükleri
Sanat Terimleri Sözlükleri
Spor Terimleri Sözlükleri
Hukuk Terimleri Sözlükleri
Ekonomi Terimleri Sözlükleri
Eğitim Terimleri Sözlükleri
Çevre Terimleri Sözlükleri
Sağlık Terimleri Sözlükleri
Sosyal Terimler Sözlükleri
Tarihi Şahsiyetler
Sarı Sayfalar
Gastronomi Terimleri Sözlüğü: İngilizce Terimler (C - 1)
Türkçe Terimler
İngilizce Terimler
#
A
B
C
D
E
F
G
H
I
İ
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Gastronomi Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama
Gastronomi Terimleri Sözlüğü (C - 1. Sayfa)
Canapes
:
Lokmalık kızarmış ekmekler üzerinde konulan garnitürlerle hazırla
...
Canepe
:
Başlangıç olarak sunulan ya da kokteyllerde ikram edilen genellik
...
Carving
:
Dilimleme ( pişmiş ürünleri )
Caviar
:
Bakınız: havyar
Chantilly
:
Çırpmak
Chateaubriand
:
Dana bonfilenin ortasından kesilerek alınan bölüm
Chaud-froid
:
Soğuk beyaz sosla kaplanmış yemek
Chemising
:
Kalıpları yağlama ve unlama işlemi.
Chicken
:
Piliç
Chiffonnade
:
Sebzeleri çok ince şeritler halinde kesme işlemi
Chop
:
Bakınız: pirzola
Clarify
:
Tereyağını eritirken çıkan süt partiküllerinin temizlenmesi. Bura
...
Cod
:
Morina balığı
Collagen
:
Yumuşak beyaz bir bağ dokusu
Compound butter
:
Bir veya birkaç bileşen eklenerek renginde veya tadında değişikli
...
Confectionary Sugar
:
Pudra Şekeri, Mısır nişastası eklenerek granül halindeki şekerin
...
Crouton
:
Ekmeği küçük küplere kesip çeşitli baharatlarla tatlandırıp fırın
...
Croutons
:
Kruton. Çorbalar için tamamlayıcı nitelikte, değişik ölçülerde ve
...
Cuisine
:
Bakınız: Mutfak
Cuttle fish
:
Bakınız: mürekkep balığı