eng

Gastronomi Terimleri Sözlüğü: İngilizce Terimler (C - 1)

# A B C D E F G H I İ J K L M N O P Q R S T U V WX Y Z

Gastronomi Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama

Gastronomi Terimleri Sözlüğü (C - 1. Sayfa)

Canapes :
Lokmalık kızarmış ekmekler üzerinde konulan garnitürlerle hazırla ...
Canepe :
Başlangıç olarak sunulan ya da kokteyllerde ikram edilen genellik ...
Carving :
Dilimleme ( pişmiş ürünleri )
Caviar :
Bakınız: havyar
Chantilly :
Çırpmak
Chateaubriand :
Dana bonfilenin ortasından kesilerek alınan bölüm
Chaud-froid :
Soğuk beyaz sosla kaplanmış yemek
Chemising :
Kalıpları yağlama ve unlama işlemi.
Chicken :
Piliç
Chiffonnade :
Sebzeleri çok ince şeritler halinde kesme işlemi
Chop :
Bakınız: pirzola
Clarify :
Tereyağını eritirken çıkan süt partiküllerinin temizlenmesi. Bura ...
Cod :
Morina balığı
Collagen :
Yumuşak beyaz bir bağ dokusu
Compound butter :
Bir veya birkaç bileşen eklenerek renginde veya tadında değişikli ...
Confectionary Sugar :
Pudra Şekeri, Mısır nişastası eklenerek granül halindeki şekerin ...
Crouton :
Ekmeği küçük küplere kesip çeşitli baharatlarla tatlandırıp fırın ...
Croutons :
Kruton. Çorbalar için tamamlayıcı nitelikte, değişik ölçülerde ve ...
Cuisine :
Bakınız: Mutfak
Cuttle fish :
Bakınız: mürekkep balığı