eng

Gastronomi Terimleri Sözlüğü: İngilizce Terimler (D - 1)

# A B C D E F G H I İ J K L M N O P Q R S T U V WX Y Z

Gastronomi Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama

Gastronomi Terimleri Sözlüğü (D - 1. Sayfa)

Deglaze :
Fırında pişmiş olan üründen arta kalan ve tepsiye yapışmış ürünle ...
Depouillage :
Haşlama ya da pişirme esnasında suyun yüzeyine çıkan partikülleri ...
Dory :
Bakınız: dülger balığı
Dragging :
Unlama işlemine denir.
Dredge :
Yiyeceği unla bulamak. Ürünün un yada şekerle ince bir katman ola ...
Dressing :
Salata soslarına verilen isimdir
Duck :
Bakınız: ördek
Duxelle :
Yabani sarımsağı ve mantarı ince kıydıktan sonra yağda pişirme iş ...