eng
Dil Bilgisi Terimleri Sözlükleri
Bilim Terimleri Sözlükleri
Teknik Terimler Sözlükleri
Sanat Terimleri Sözlükleri
Spor Terimleri Sözlükleri
Hukuk Terimleri Sözlükleri
Ekonomi Terimleri Sözlükleri
Eğitim Terimleri Sözlükleri
Çevre Terimleri Sözlükleri
Sağlık Terimleri Sözlükleri
Sosyal Terimler Sözlükleri
Tarihi Şahsiyetler
Sarı Sayfalar
Gastronomi Terimleri Sözlüğü: İngilizce Terimler (F - 1)
Türkçe Terimler
İngilizce Terimler
#
A
B
C
D
E
F
G
H
I
İ
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Gastronomi Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama
Gastronomi Terimleri Sözlüğü (F - 1. Sayfa)
Fabricate
:
Büyük bir gıda ürününü ufak parçalara bölmek
FAT
:
Yağlı, semiz
Fermentation
:
Mayanın şekerle birleşmesi sonucu alkol ve karbondiyoksitin oluşm
...
Filet mignon
:
Bonfilenin uç kısmındaki kısım
Fillet
:
Derisi ve kılçıkları alınmış temizlenmiş balık
Flambe
:
Pişme aşamasında alkolün ilavesi ve yanmasıyla meydana gelen aşam
...
Flounder
:
Bakınız: dere pisisi
French knife
:
Chef bıçağı
Frosting
:
Pastaların katman aralıklarına ve/ya üzerine sıvanan dekorativ ta
...
Fumet
:
Konsantre stock, genellikle balık kemiklerinden yapılır