eng

Gastronomi Terimleri Sözlüğü: İngilizce Terimler (F - 1)

# A B C D E F G H I İ J K L M N O P Q R S T U V WX Y Z

Gastronomi Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama

Gastronomi Terimleri Sözlüğü (F - 1. Sayfa)

Fabricate :
Büyük bir gıda ürününü ufak parçalara bölmek
FAT :
Yağlı, semiz
Fermentation :
Mayanın şekerle birleşmesi sonucu alkol ve karbondiyoksitin oluşm ...
Filet mignon :
Bonfilenin uç kısmındaki kısım
Fillet :
Derisi ve kılçıkları alınmış temizlenmiş balık
Flambe :
Pişme aşamasında alkolün ilavesi ve yanmasıyla meydana gelen aşam ...
Flounder :
Bakınız: dere pisisi
French knife :
Chef bıçağı
Frosting :
Pastaların katman aralıklarına ve/ya üzerine sıvanan dekorativ ta ...
Fumet :
Konsantre stock, genellikle balık kemiklerinden yapılır