eng
Dil Bilgisi Terimleri Sözlükleri
Bilim Terimleri Sözlükleri
Teknik Terimler Sözlükleri
Sanat Terimleri Sözlükleri
Spor Terimleri Sözlükleri
Hukuk Terimleri Sözlükleri
Ekonomi Terimleri Sözlükleri
Eğitim Terimleri Sözlükleri
Çevre Terimleri Sözlükleri
Sağlık Terimleri Sözlükleri
Sosyal Terimler Sözlükleri
Tarihi Şahsiyetler
Sarı Sayfalar
Gastronomi Terimleri Sözlüğü: İngilizce Terimler (T - 1)
Türkçe Terimler
İngilizce Terimler
#
A
B
C
D
E
F
G
H
I
İ
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Gastronomi Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama
Gastronomi Terimleri Sözlüğü (T - 1. Sayfa)
Table d’hote
:
Sabit fiyatlı günlük set menü
Taleggio
:
Talfino olarak da bilinen İtalya’nın Lombardy bölgesindeki inekle
...
Tandoor
:
Fıçı şeklinde topraktan yapılmış ve kömürle 425 C ye kadar ısınab
...
Tapas
:
Karışık yada sade olan ayrıca sıcak yada soğuk olarak da servis e
...
TDZ
:
Tehlikeli sıcaklık bölgesi
Temper
:
Birbirinden farklı ısıdaki sıvının ısılarının birbirlerine ilavel
...
Temperature Danger Zone
:
Tehlikeli sıcaklık bölgesi: 5 – 63 C derece.
Tempering
:
1. Farklı sıcaklıklardaki sıvıların ortak bir ısıya getirilmesi/
...
Terrine
:
Pate yapımında kullanılan toprak pişirme kabı
Tian
:
Yelpaze şekli
Timbale
:
Kalıp ile çevrilmiş şekil
to bake
:
Fırında pişirmek
to beat
:
Çırpmak, vurmak
to blanch
:
Beyazlatmak
to boil
:
Haşlamak, kaynatmak
to braise
:
Kızartmak
to broil
:
Ateşte kızartmak ( üstten ızgara)
to chill
:
Soğutmak ( hızlı, en soğuk )
to chop
:
Doğramak
to cube
:
Kuşbaşı doğramak
to cut
:
Kesmek
to dissolve
:
Suda eritmek
to drain
:
Süzmek, boşaltmak
to dust
:
Tuz gibi serpmek, ekmek
to flour
:
Una batırmak
to fry
:
Kızartmak
to garnish
:
Süslemek
to glaze
:
Fırında üzerini kızartmak
to grate
:
Bakınız: rendelemek
to grill
:
Izgarada pişirmek (alttan ızgara)
to grind
:
Bakınız: öğütmek
to lard
:
Yağlamak
to mash
:
Ezmek
to mince
:
Kıymak
to pare
:
Kabuğunu keserek soymak
to peel
:
Kabuğunu çekerek soymak
to poach
:
Suda pişirmek haşlamak
to puree
:
Püre yapmak
to reduce
:
Kaynatmak
to reheat
:
Yeniden ısıtmak
to roast
:
Fırında kızartmak
to roll
:
Rulo yapmak
to sear
:
Çok kızgın ateşte çevirerek kızartmak
to sift
:
Elemek
to skewer
:
Şişte pişirmek
to skin
:
Derisini soymak
to spice
:
Baharatlamak
to spread
:
Yaymak
to sprinkle
:
Serpmek
to strain
:
Süzmek
to taste
:
Bakınız: tadına bakmak
to thicken
:
Kalınlaştırmak
to toast
:
Yüzünü hafifçe kızartmak
to toss
:
Kavurmak
to whip
:
Telle köpürtmek
Tongue
:
Bakınız: Dil
Tortilla
:
Yuvarlak ince mayasız Meksika ekmeği. Buğday unundan ve domuz yağ
...
Tripe
:
Bakınız: işkembe
Troncon
:
Fransızca külçe, yiyeceğin boyunun eninden daha uzun şekilde kesi
...
Trotter
:
Bakınız: paça
Trout
:
Bakınız: alabalık
Truffle
:
Siyah ve beyaz olarak ikiye ayrılır. Belli başlı ağaçların kökler
...
Trussing
:
Etin formunun bozulmaması için yapılan bağlama işlemidir
Turkey
:
Bakınız: hindi