eng

Gastronomi Terimleri Sözlüğü: İngilizce Terimler (4)

# A B C D E F G H I İ J K L M N O P Q R S T U V WX Y Z

Gastronomi Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama

Gastronomi Terimleri Sözlüğü (4. Sayfa)

Tortilla :
Yuvarlak ince mayasız Meksika ekmeği. Buğday unundan ve domuz yağ ...
Tripe :
Bakınız: işkembe
Troncon :
Fransızca külçe, yiyeceğin boyunun eninden daha uzun şekilde kesi ...
Trotter :
Bakınız: paça
Trout :
Bakınız: alabalık
Truffle :
Siyah ve beyaz olarak ikiye ayrılır. Belli başlı ağaçların kökler ...
Trussing :
Etin formunun bozulmaması için yapılan bağlama işlemidir
Turkey :
Bakınız: hindi
Umami :
5 ana duyudan biri olan tat alma duyusu içerisinde yer alır. Prot ...
Ume-boshi :
Japon erik turşusu, tuzlu mayhoş bir tadı ve tozlu pembe bir reng ...
Veal :
9 aydan önce kesilmiş dana etine verilen isim
Vegan :
Et ve hayvansal hiçbir ürünü tüketmeyen vejetaryenlere verilen is ...
Vegetarian :
Öncelikle yada sadece bitki ve sebzelerle beslenen kişi
Venison :
Geyik eti
Vichy, a la :
İçerisinde havuç bulunan ve etin yanına koyulan bir çeşit garnitü ...
Vol-au-vent :
Konik şekilde hazırlanmış ve ortası boş olan milföy hamuru lezzet ...
Wafer :
Tatlı yada baharatlı, çok ince çıtır kurabiye yada kraker
Walk-in :
İçerisinde düşük ısılara uygun ayarlanabilir rafların bulunduğu v ...
Wok :
Asya kökenli derin tava cinsi
Woodcock :
Bakınız: çulluk
Xanthan Gum :
Mısır şurubundan elde edilen, kalınlaştırıcı, bağlayıcı ve sabitl ...
Yeast :
Hamur işlerini ve ekmekleri havalandırmada kullanılan bir mikrosk ...
Yolk :
Bakınız: yumurta sarısı
Yuzu :
Turunçgiller ailesinden bir meyve. Çin ve Tibet bölgesine özgü, s ...
Zest :
Meyvelerin dış kabuklarını ince dilimler halinde kazımak