eng
Dil Bilgisi Terimleri Sözlükleri
Bilim Terimleri Sözlükleri
Teknik Terimler Sözlükleri
Sanat Terimleri Sözlükleri
Spor Terimleri Sözlükleri
Hukuk Terimleri Sözlükleri
Ekonomi Terimleri Sözlükleri
Eğitim Terimleri Sözlükleri
Çevre Terimleri Sözlükleri
Sağlık Terimleri Sözlükleri
Sosyal Terimler Sözlükleri
Tarihi Şahsiyetler
Sarı Sayfalar
Süt Terimleri Sözlüğü: İngilizce Terimler (A - 4)
Türkçe Terimler
İngilizce Terimler
Kısaltmalar
#
A
B
C
D
E
F
G
H
I
İ
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Süt Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama
Süt Terimleri Sözlüğü (A - 4. Sayfa)
Assumption
:
Kanıtlanmadan, geçici veya kalıcı olarak benimsenen önerme.
Astringent
:
Tadı acımtırak, eksimsi ve buruk olan.
Asud
:
Bk. Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği.
atmosphere
:
Üzerinde yaşadığımız yerküresinin etrafını saran ve bileşiminde ç
...
Atmospheric Pressure
:
Havadaki su buharı ve gazların cisimler üzerine uyguladığı ağırlı
...
Atom
:
Bir elementin bütün özelliklerini taşıyan en küçük parçası. Molek
...
Atomic Absorption Spectrometer
:
Atomik Absorbsiyon Spektrometre cihazı.
Atomic Weight
:
Atom çekirdeğindeki proton ve nötronların toplamı, kütle numarası
...
Atomizer
:
Aerosol şeklinde püskürtme yapan alet, püskürtücü.
Atpase
:
ATP’nin ADP ve fosfata hidrolizini katalizleyen enzim.
Attribute
:
Bir şeyin nasıl olduğunu belirten, onu başka şeylerden ayıran öze
...
Audit
:
Faaliyetlerin ve ilgili sonuçlarının planlanan düzenlemelere ve b
...
Authorised Laboratory
:
Gıda maddelerinin özelliğine ve yapılacak analizin türüne göre ye
...
Authorised Veterinary
:
Yetkili otoritede görevli veteriner hekimler dışında, verilecek r
...
Autocataliysis
:
Kimyasal bir tepkime sonucunda oluşan bir ürünün kendi oluşum hız
...
Autoclave
:
Sterilizasyon için genellikle 121 0C ‘da (15 psi) kullanılan, bas
...
Autolyse
:
Kendiliğinden lize olma. Hücre veya dokunun çıkardığı enzimler ne
...
Autotroph
:
Kendi besinini kendi yapabilen canlılar.
Autoxidation
:
Havada oksitlenme.
Auxiliary Product
:
Yarı mamul veya mamul maddeleri elde etmek için kullanılan hammad
...
Average Dose
:
Belli kütledeki gıdanın birim hacminde dozimetrelerin yerleştiril
...
Average Value
:
Adı geçen gıda maddesinin besin öğelerinin mevsime, tüketim eğili
...
Average Yield
:
Bir malın üretilen miktarının, bunu meydana getirmek için gerekli
...
Avirulent
:
Kısıtlı patojenik potansiyeli olan mikroorganizma. Zararsız, hast
...
Avitaminosis
:
Vücutta vitamin yetersizliği durumu. Hangi vitamin yetersizse o v
...
Avogadro Number
:
Bir elementin ya da bir bileşiğin bir molekülünde bulunan 6.02x10
...
Avogadro’s Law
:
Aynı sıcaklık ve basınç altında bulunan eşit hacimdeki değişik ga
...
Axenic
:
Yabancı maddelerle bulaşmamış. Mikroorganizmayla bulaşık olmayan
...
Ayran
:
Yoğurda su katılarak veya kurumaddesi ayarlanan süte Streptococcu
...
Ayran With Cucumber Or Lettuce
:
Yoğurt, ayran içine hıyar ya da marulun küçük doğranmasıyla yapıl
...
Ayvalık Canned Tulum Cheese
:
Anadolu’daki türevlerinden farklı üretilir. Peynir hazırlandıktan
...
Azo Dyes
:
Sentetik olarak üretilmiş boyalar. Anilin’den üretilir. Azo boyal
...