eng
Dil Bilgisi Terimleri Sözlükleri
Bilim Terimleri Sözlükleri
Teknik Terimler Sözlükleri
Sanat Terimleri Sözlükleri
Spor Terimleri Sözlükleri
Hukuk Terimleri Sözlükleri
Ekonomi Terimleri Sözlükleri
Eğitim Terimleri Sözlükleri
Çevre Terimleri Sözlükleri
Sağlık Terimleri Sözlükleri
Sosyal Terimler Sözlükleri
Tarihi Şahsiyetler
Sarı Sayfalar
Gastronomi Terimleri Sözlüğü: İngilizce Terimler (B - 1)
Türkçe Terimler
İngilizce Terimler
#
A
B
C
D
E
F
G
H
I
İ
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Gastronomi Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama
Gastronomi Terimleri Sözlüğü (B - 1. Sayfa)
Baby bonito
:
Çingene palamutu
Bain Marie
:
Direk sıcaklıkla temas ettirilmemesi gereken (çikolata) ya da o r
...
Banquet
:
Ziyafet
Barding
:
Etlere gömlek yağı (kuyruk) sarma işlemidir
Baste
:
Eti fırında nemlendirerek kurumasının önüne geçmek
Basting
:
Pişme esnasında açığa çıkan yağ ve suların ekstra lezzet vermesi
...
Batter
:
Akışkan kıvamdaki ince sıvı hamur. Kaplama hamuru
Beef
:
Sığır eti
Beef steak
:
Bakınız: biftek
Bistro
:
Daha salaş restorandır. Rusça’da hızlı anlamına gelir
Bite-size
:
Lokma, kuşbaşı
Black bird
:
Kara tavuk
Blade steak
:
Bakınız: kürek
Blanch
:
Pişecek ürünlerin renginin ve görüntüsünün kaybolmaması için sıca
...
Blue fish
:
Bakınız: lüfer
Botargo
:
Balık yumurtası
Bouillon
:
Çektirilmiş et suyu
Bouquet garni
:
Pırasa yaprağı yada kereviz sapının içine, taze kekik, maydanoz s
...
Brain
:
Bakınız: beyin
Braserrie
:
Daha ağır havalı restoran
Brigade
:
Balığın içini temizleyip, yıkayıp, kurulayıp -18 c de streçli ola
...
Brisket
:
Bakınız: döş
Brook trout
:
Bakınız: dere alabalığı
Brunoise
:
Sebzelerin ince küçük zarlar şeklinde kesilmesi
butter plastic
:
Yağın un ile yoğrulmasıyla elde edilen kütle.