eng

Gastronomi Terimleri Sözlüğü: İngilizce Terimler (B - 1)

# A B C D E F G H I İ J K L M N O P Q R S T U V WX Y Z

Gastronomi Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama

Gastronomi Terimleri Sözlüğü (B - 1. Sayfa)

Baby bonito :
Çingene palamutu
Bain Marie :
Direk sıcaklıkla temas ettirilmemesi gereken (çikolata) ya da o r ...
Banquet :
Ziyafet
Barding :
Etlere gömlek yağı (kuyruk) sarma işlemidir
Baste :
Eti fırında nemlendirerek kurumasının önüne geçmek
Basting :
Pişme esnasında açığa çıkan yağ ve suların ekstra lezzet vermesi ...
Batter :
Akışkan kıvamdaki ince sıvı hamur. Kaplama hamuru
Beef :
Sığır eti
Beef steak :
Bakınız: biftek
Bistro :
Daha salaş restorandır. Rusça’da hızlı anlamına gelir
Bite-size :
Lokma, kuşbaşı
Black bird :
Kara tavuk
Blade steak :
Bakınız: kürek
Blanch :
Pişecek ürünlerin renginin ve görüntüsünün kaybolmaması için sıca ...
Blue fish :
Bakınız: lüfer
Botargo :
Balık yumurtası
Bouillon :
Çektirilmiş et suyu
Bouquet garni :
Pırasa yaprağı yada kereviz sapının içine, taze kekik, maydanoz s ...
Brain :
Bakınız: beyin
Braserrie :
Daha ağır havalı restoran
Brigade :
Balığın içini temizleyip, yıkayıp, kurulayıp -18 c de streçli ola ...
Brisket :
Bakınız: döş
Brook trout :
Bakınız: dere alabalığı
Brunoise :
Sebzelerin ince küçük zarlar şeklinde kesilmesi
butter plastic :
Yağın un ile yoğrulmasıyla elde edilen kütle.