eng
Dil Bilgisi Terimleri Sözlükleri
Bilim Terimleri Sözlükleri
Teknik Terimler Sözlükleri
Sanat Terimleri Sözlükleri
Spor Terimleri Sözlükleri
Hukuk Terimleri Sözlükleri
Ekonomi Terimleri Sözlükleri
Eğitim Terimleri Sözlükleri
Çevre Terimleri Sözlükleri
Sağlık Terimleri Sözlükleri
Sosyal Terimler Sözlükleri
Tarihi Şahsiyetler
Sarı Sayfalar
Gastronomi Terimleri Sözlüğü: İngilizce Terimler (M - 1)
Türkçe Terimler
İngilizce Terimler
#
A
B
C
D
E
F
G
H
I
İ
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Gastronomi Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama
Gastronomi Terimleri Sözlüğü (M - 1. Sayfa)
Mallard
:
Bakınız: yaban ördeği
Marbling
:
Kas dokusunda bulunan yağ
Marinade
:
Marine işleminde kullanılan sıvı karışımlar ve lezzetlendiriciler
Marinate
:
Ete lezzet ve yumuşaklık katması için özellikle şarapla yapılan u
...
Meat
:
Bakınız: kıyma
Melba toast
:
Çok ince dilimlenmiş, düşük ısılı fırında kurutulmuş kıtır ekmek
Meringue
:
Yumurta beyazı ve şekerin çırpılarak kaskatı, kabarık ve narin bi
...
Meuniére
:
Yiyeceğin baharatla lezzetlendirilmesinden sonra una bulanıp az y
...
Mezzaluna
:
Zırh, yarım ay şeklindeki bıçak
Mignonette
:
İri taneli taze çekilmiş karabiber
Mirepoix
:
1. Stocklara lezzet, besleyicilik ve renk katkısı yapan sebze kar
...
Mise en place
:
Servis yada pişirme işlemi öncesi mutfakta yapılan hazırlıkların
...
Mocha
:
Çikolata ve kahvenin karışımıyla elde edilen tat
Monter au Beurre
:
Sosu zenginleştirmek için küçük parçalar halindeki tereyağını ekl
...
Mullet red
:
Bakınız: barbunya
Mussels
:
Bakınız: midye