eng

Gastronomi Terimleri Sözlüğü: İngilizce Terimler (M - 1)

# A B C D E F G H I İ J K L M N O P Q R S T U V WX Y Z

Gastronomi Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama

Gastronomi Terimleri Sözlüğü (M - 1. Sayfa)

Mallard :
Bakınız: yaban ördeği
Marbling :
Kas dokusunda bulunan yağ
Marinade :
Marine işleminde kullanılan sıvı karışımlar ve lezzetlendiriciler
Marinate :
Ete lezzet ve yumuşaklık katması için özellikle şarapla yapılan u ...
Meat :
Bakınız: kıyma
Melba toast :
Çok ince dilimlenmiş, düşük ısılı fırında kurutulmuş kıtır ekmek
Meringue :
Yumurta beyazı ve şekerin çırpılarak kaskatı, kabarık ve narin bi ...
Meuniére :
Yiyeceğin baharatla lezzetlendirilmesinden sonra una bulanıp az y ...
Mezzaluna :
Zırh, yarım ay şeklindeki bıçak
Mignonette :
İri taneli taze çekilmiş karabiber
Mirepoix :
1. Stocklara lezzet, besleyicilik ve renk katkısı yapan sebze kar ...
Mise en place :
Servis yada pişirme işlemi öncesi mutfakta yapılan hazırlıkların ...
Mocha :
Çikolata ve kahvenin karışımıyla elde edilen tat
Monter au Beurre :
Sosu zenginleştirmek için küçük parçalar halindeki tereyağını ekl ...
Mullet red :
Bakınız: barbunya
Mussels :
Bakınız: midye