eng

Gastronomi Terimleri Sözlüğü: İngilizce Terimler (S - 1)

# A B C D E F G H I İ J K L M N O P Q R S T U V WX Y Z

Gastronomi Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama

Gastronomi Terimleri Sözlüğü (S - 1. Sayfa)

Sachet d’epice :
Tülbetin içine maydonoz sapı, kuru kekik, defne yaprağı, tane kar ...
Salp :
Çitari
Sashimi :
İnce dilimlenmiş çiğ balık, yanında wasabi, soya sos veya turpla ...
Scald :
Sulu yiyecekleri kaynama noktasına getirerek kıvam kazandırmak
Scoring :
Hamur üzerinde ince kesikler atmak.
Scorpion fish :
Bakınız: iskorpit
Scotch bonnet :
Yeşilimsi sarımsı ufak dünyanın en acı biberlerinden biri
Sea bream :
Bakınız: çipura
Seabass :
Bakınız: levrek
Sear :
Eti roast etmeden önce ocakta renginin hafifi karartıp etin suyun ...
Seasoning :
Ürünü tuzlayıp karabiber dökmek
Semolina :
Sarımsı, protein ve gluten oranı yüksek buğday unu.
Shank :
Bakınız: incik
Shrinkage :
Yemeğin hazırlanırken yada depolaması esnasında ağırlık yada haci ...
Shuck :
Yiyeceğin yenilebilir parçalarının kabuğundan ayrılması
Simmer :
Ocağın altının en düşük seviyeye getirmek yani tıngırdatmak
Simple Syrup :
Eşit miktarda su ve şekerin karışımından oluşan şurup
Siu mei :
Çinlilerin buharda pişirdikleri ortasına kıyılmış domuz ya da kar ...
Skewer :
Küçük parçalar halindeki etleri yada diğer yiyecekleri şişe geçir ...
Skillet :
Kızartma tavası
Slurry :
Nişasta ve soğuk su kullanılarak hazırlanan bir çeşit bağlayıcı
Smelt :
Çamaka
Smoking :
Yiyecekleri dumana maruz bırakarak lezzetlendirme ve koruma yönte ...
Soba; Soba noodles :
Karabuğday ve buğday unundan yapılan ince, yassı ve griyimsi kahv ...
Sodium Alginate :
Esmer suyosunundan elde edilen bir çeşit gıda katkı maddesi
Sodium Nitrate :
Genellikle sodyum nitrit ile birlikte gıdalarda koruyucu katkı ma ...
Sole :
Bakınız: dil balığı
Somen :
Buğday unundan yapılan beyaz, ince ve parlak Japon eriştesi. Gene ...
Sorrel :
Karabuğday ailesinden bir çeşit, uzun donuk gri-yeşil yapraklı ek ...
Soubise :
Et yemeklerinin yanında servis edilen genellikle pirinç ile yoğun ...
Sous vide :
Bir yiyecek paketleme tekniği. Taze ürünler çeşitli tabaklar için ...
Spice Parisienne :
İçerisinde beyaz biber, yenibahar, biberiye, adaçayı, defne yapra ...
Spiny lobster :
Bakınız: böcek
Spring Roll :
Egg roll’un daha ufak ve daha narin bir versiyonu. Pirinç kağıdın ...
Stacked ice :
Kalıp buz
Steak :
Bakınız: biftek
Sterilize :
Gıda hazırlanacak ortamın, gıdanın güvenliğini tehdit edebilecek ...
Sterno :
Genellikle yiyeceklerin sıcak tutulmasını sağlamak için isim hakk ...
Sticlebeck :
Bakınız: dikence
Stock :
Et ve kemik suyu
Sturgeon :
Mersin
Sweetbread :
Bakınız: uykuluk