eng
Dil Bilgisi Terimleri Sözlükleri
Bilim Terimleri Sözlükleri
Teknik Terimler Sözlükleri
Sanat Terimleri Sözlükleri
Spor Terimleri Sözlükleri
Hukuk Terimleri Sözlükleri
Ekonomi Terimleri Sözlükleri
Eğitim Terimleri Sözlükleri
Çevre Terimleri Sözlükleri
Sağlık Terimleri Sözlükleri
Sosyal Terimler Sözlükleri
Tarihi Şahsiyetler
Sarı Sayfalar
Gastronomi Terimleri Sözlüğü: İngilizce Terimler (S - 1)
Türkçe Terimler
İngilizce Terimler
#
A
B
C
D
E
F
G
H
I
İ
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Gastronomi Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama
Gastronomi Terimleri Sözlüğü (S - 1. Sayfa)
Sachet d’epice
:
Tülbetin içine maydonoz sapı, kuru kekik, defne yaprağı, tane kar
...
Salp
:
Çitari
Sashimi
:
İnce dilimlenmiş çiğ balık, yanında wasabi, soya sos veya turpla
...
Scald
:
Sulu yiyecekleri kaynama noktasına getirerek kıvam kazandırmak
Scoring
:
Hamur üzerinde ince kesikler atmak.
Scorpion fish
:
Bakınız: iskorpit
Scotch bonnet
:
Yeşilimsi sarımsı ufak dünyanın en acı biberlerinden biri
Sea bream
:
Bakınız: çipura
Seabass
:
Bakınız: levrek
Sear
:
Eti roast etmeden önce ocakta renginin hafifi karartıp etin suyun
...
Seasoning
:
Ürünü tuzlayıp karabiber dökmek
Semolina
:
Sarımsı, protein ve gluten oranı yüksek buğday unu.
Shank
:
Bakınız: incik
Shrinkage
:
Yemeğin hazırlanırken yada depolaması esnasında ağırlık yada haci
...
Shuck
:
Yiyeceğin yenilebilir parçalarının kabuğundan ayrılması
Simmer
:
Ocağın altının en düşük seviyeye getirmek yani tıngırdatmak
Simple Syrup
:
Eşit miktarda su ve şekerin karışımından oluşan şurup
Siu mei
:
Çinlilerin buharda pişirdikleri ortasına kıyılmış domuz ya da kar
...
Skewer
:
Küçük parçalar halindeki etleri yada diğer yiyecekleri şişe geçir
...
Skillet
:
Kızartma tavası
Slurry
:
Nişasta ve soğuk su kullanılarak hazırlanan bir çeşit bağlayıcı
Smelt
:
Çamaka
Smoking
:
Yiyecekleri dumana maruz bırakarak lezzetlendirme ve koruma yönte
...
Soba; Soba noodles
:
Karabuğday ve buğday unundan yapılan ince, yassı ve griyimsi kahv
...
Sodium Alginate
:
Esmer suyosunundan elde edilen bir çeşit gıda katkı maddesi
Sodium Nitrate
:
Genellikle sodyum nitrit ile birlikte gıdalarda koruyucu katkı ma
...
Sole
:
Bakınız: dil balığı
Somen
:
Buğday unundan yapılan beyaz, ince ve parlak Japon eriştesi. Gene
...
Sorrel
:
Karabuğday ailesinden bir çeşit, uzun donuk gri-yeşil yapraklı ek
...
Soubise
:
Et yemeklerinin yanında servis edilen genellikle pirinç ile yoğun
...
Sous vide
:
Bir yiyecek paketleme tekniği. Taze ürünler çeşitli tabaklar için
...
Spice Parisienne
:
İçerisinde beyaz biber, yenibahar, biberiye, adaçayı, defne yapra
...
Spiny lobster
:
Bakınız: böcek
Spring Roll
:
Egg roll’un daha ufak ve daha narin bir versiyonu. Pirinç kağıdın
...
Stacked ice
:
Kalıp buz
Steak
:
Bakınız: biftek
Sterilize
:
Gıda hazırlanacak ortamın, gıdanın güvenliğini tehdit edebilecek
...
Sterno
:
Genellikle yiyeceklerin sıcak tutulmasını sağlamak için isim hakk
...
Sticlebeck
:
Bakınız: dikence
Stock
:
Et ve kemik suyu
Sturgeon
:
Mersin
Sweetbread
:
Bakınız: uykuluk