eng
Dil Bilgisi Terimleri Sözlükleri
Bilim Terimleri Sözlükleri
Teknik Terimler Sözlükleri
Sanat Terimleri Sözlükleri
Spor Terimleri Sözlükleri
Hukuk Terimleri Sözlükleri
Ekonomi Terimleri Sözlükleri
Eğitim Terimleri Sözlükleri
Çevre Terimleri Sözlükleri
Sağlık Terimleri Sözlükleri
Sosyal Terimler Sözlükleri
Tarihi Şahsiyetler
Sarı Sayfalar
Gastronomi Terimleri Sözlüğü: İngilizce Terimler (3)
Türkçe Terimler
İngilizce Terimler
#
A
B
C
D
E
F
G
H
I
İ
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Gastronomi Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama
Gastronomi Terimleri Sözlüğü (3. Sayfa)
Sashimi
:
İnce dilimlenmiş çiğ balık, yanında wasabi, soya sos veya turpla
...
Scald
:
Sulu yiyecekleri kaynama noktasına getirerek kıvam kazandırmak
Scoring
:
Hamur üzerinde ince kesikler atmak.
Scorpion fish
:
Bakınız: iskorpit
Scotch bonnet
:
Yeşilimsi sarımsı ufak dünyanın en acı biberlerinden biri
Sea bream
:
Bakınız: çipura
Seabass
:
Bakınız: levrek
Sear
:
Eti roast etmeden önce ocakta renginin hafifi karartıp etin suyun
...
Seasoning
:
Ürünü tuzlayıp karabiber dökmek
Semolina
:
Sarımsı, protein ve gluten oranı yüksek buğday unu.
Shank
:
Bakınız: incik
Shrinkage
:
Yemeğin hazırlanırken yada depolaması esnasında ağırlık yada haci
...
Shuck
:
Yiyeceğin yenilebilir parçalarının kabuğundan ayrılması
Simmer
:
Ocağın altının en düşük seviyeye getirmek yani tıngırdatmak
Simple Syrup
:
Eşit miktarda su ve şekerin karışımından oluşan şurup
Siu mei
:
Çinlilerin buharda pişirdikleri ortasına kıyılmış domuz ya da kar
...
Skewer
:
Küçük parçalar halindeki etleri yada diğer yiyecekleri şişe geçir
...
Skillet
:
Kızartma tavası
Slurry
:
Nişasta ve soğuk su kullanılarak hazırlanan bir çeşit bağlayıcı
Smelt
:
Çamaka
Smoking
:
Yiyecekleri dumana maruz bırakarak lezzetlendirme ve koruma yönte
...
Soba; Soba noodles
:
Karabuğday ve buğday unundan yapılan ince, yassı ve griyimsi kahv
...
Sodium Alginate
:
Esmer suyosunundan elde edilen bir çeşit gıda katkı maddesi
Sodium Nitrate
:
Genellikle sodyum nitrit ile birlikte gıdalarda koruyucu katkı ma
...
Sole
:
Bakınız: dil balığı
Somen
:
Buğday unundan yapılan beyaz, ince ve parlak Japon eriştesi. Gene
...
Sorrel
:
Karabuğday ailesinden bir çeşit, uzun donuk gri-yeşil yapraklı ek
...
Soubise
:
Et yemeklerinin yanında servis edilen genellikle pirinç ile yoğun
...
Sous vide
:
Bir yiyecek paketleme tekniği. Taze ürünler çeşitli tabaklar için
...
Spice Parisienne
:
İçerisinde beyaz biber, yenibahar, biberiye, adaçayı, defne yapra
...
Spiny lobster
:
Bakınız: böcek
Spring Roll
:
Egg roll’un daha ufak ve daha narin bir versiyonu. Pirinç kağıdın
...
Stacked ice
:
Kalıp buz
Steak
:
Bakınız: biftek
Sterilize
:
Gıda hazırlanacak ortamın, gıdanın güvenliğini tehdit edebilecek
...
Sterno
:
Genellikle yiyeceklerin sıcak tutulmasını sağlamak için isim hakk
...
Sticlebeck
:
Bakınız: dikence
Stock
:
Et ve kemik suyu
Sturgeon
:
Mersin
Sweetbread
:
Bakınız: uykuluk
Table d’hote
:
Sabit fiyatlı günlük set menü
Taleggio
:
Talfino olarak da bilinen İtalya’nın Lombardy bölgesindeki inekle
...
Tandoor
:
Fıçı şeklinde topraktan yapılmış ve kömürle 425 C ye kadar ısınab
...
Tapas
:
Karışık yada sade olan ayrıca sıcak yada soğuk olarak da servis e
...
TDZ
:
Tehlikeli sıcaklık bölgesi
Temper
:
Birbirinden farklı ısıdaki sıvının ısılarının birbirlerine ilavel
...
Temperature Danger Zone
:
Tehlikeli sıcaklık bölgesi: 5 – 63 C derece.
Tempering
:
1. Farklı sıcaklıklardaki sıvıların ortak bir ısıya getirilmesi/
...
Terrine
:
Pate yapımında kullanılan toprak pişirme kabı
Tian
:
Yelpaze şekli
Timbale
:
Kalıp ile çevrilmiş şekil
to bake
:
Fırında pişirmek
to beat
:
Çırpmak, vurmak
to blanch
:
Beyazlatmak
to boil
:
Haşlamak, kaynatmak
to braise
:
Kızartmak
to broil
:
Ateşte kızartmak ( üstten ızgara)
to chill
:
Soğutmak ( hızlı, en soğuk )
to chop
:
Doğramak
to cube
:
Kuşbaşı doğramak
to cut
:
Kesmek
to dissolve
:
Suda eritmek
to drain
:
Süzmek, boşaltmak
to dust
:
Tuz gibi serpmek, ekmek
to flour
:
Una batırmak
to fry
:
Kızartmak
to garnish
:
Süslemek
to glaze
:
Fırında üzerini kızartmak
to grate
:
Bakınız: rendelemek
to grill
:
Izgarada pişirmek (alttan ızgara)
to grind
:
Bakınız: öğütmek
to lard
:
Yağlamak
to mash
:
Ezmek
to mince
:
Kıymak
to pare
:
Kabuğunu keserek soymak
to peel
:
Kabuğunu çekerek soymak
to poach
:
Suda pişirmek haşlamak
to puree
:
Püre yapmak
to reduce
:
Kaynatmak
to reheat
:
Yeniden ısıtmak
to roast
:
Fırında kızartmak
to roll
:
Rulo yapmak
to sear
:
Çok kızgın ateşte çevirerek kızartmak
to sift
:
Elemek
to skewer
:
Şişte pişirmek
to skin
:
Derisini soymak
to spice
:
Baharatlamak
to spread
:
Yaymak
to sprinkle
:
Serpmek
to strain
:
Süzmek
to taste
:
Bakınız: tadına bakmak
to thicken
:
Kalınlaştırmak
to toast
:
Yüzünü hafifçe kızartmak
to toss
:
Kavurmak
to whip
:
Telle köpürtmek
Tongue
:
Bakınız: Dil