eng
Dil Bilgisi Terimleri Sözlükleri
Bilim Terimleri Sözlükleri
Teknik Terimler Sözlükleri
Sanat Terimleri Sözlükleri
Spor Terimleri Sözlükleri
Hukuk Terimleri Sözlükleri
Ekonomi Terimleri Sözlükleri
Eğitim Terimleri Sözlükleri
Çevre Terimleri Sözlükleri
Sağlık Terimleri Sözlükleri
Sosyal Terimler Sözlükleri
Tarihi Şahsiyetler
Sarı Sayfalar
Gastronomi Terimleri Sözlüğü: İngilizce Terimler (2)
Türkçe Terimler
İngilizce Terimler
#
A
B
C
D
E
F
G
H
I
İ
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Gastronomi Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama
Gastronomi Terimleri Sözlüğü (2. Sayfa)
Gueridon
:
Misafirin yanında yemek pişirebilmek için ocağı bulunan tekerlekl
...
Hache
:
Fransızca ince kıyılmış anlamında
Haddock
:
Bakınız: mezgit
Hake
:
Mırlan
Hashi
:
Japonca chopstick
Head
:
Bakınız: Baş
Heart
:
Bakınız: Yürek
Homemade
:
Ev yapımı, taze
Horse mackerel
:
Bakınız: istavrit
Ice carving
:
Heykel buz
Ice cube
:
Küp buz
Icing
:
Buttercream ya da ganaj’a benzer, pastaları kaplamak için kullanı
...
Induction
:
Otele ilk gelen kişilere yapılan sınav
Instant
:
İşlem görmüş bir gıda, içindeki su oranı tamamen ortadan kaldırıl
...
IQF
:
Ürünlerin tek tek dondurulma işlemi
Jerk
:
Eti uzun şeritler halinde kesip kurutmak
Junk food
:
Besin değeri bakımından yüksek oranda şeker ve yağ içeren zararlı
...
Kidney
:
Bakınız: böbrek
Lamb
:
Kuzu eti
Lamination
:
Yağ ile hamurun, katlanarak birbirine ilave edilme tekniği
Lard
:
Bakınız: domuz yağı
Larding
:
İğne ile yada delinerek ürüne lezzet enjekte etmektir
Lardon
:
Brunoise doğranmış ve pişmiş Bacon, Fransız mutfağına özgü bir te
...
Lean
:
Yavan, yağsız
Lean dough
:
Yağ ve şeker oranı düşük mayalı hamur
Leaven
:
Hava ilavesiyle bir hamurun hacminin artması
Leg
:
Bakınız: but
Liaison
:
Krema ve yumurta sarısı karışımı, çorbalara ve soslara zenginlik
...
Liver
:
Ciğer
Loaf
:
Somun, ekmekte daha çok kullanılır
Lobster
:
Istakoz
Loin
:
Bakınız: fileto
Mallard
:
Bakınız: yaban ördeği
Marbling
:
Kas dokusunda bulunan yağ
Marinade
:
Marine işleminde kullanılan sıvı karışımlar ve lezzetlendiriciler
Marinate
:
Ete lezzet ve yumuşaklık katması için özellikle şarapla yapılan u
...
Meat
:
Bakınız: kıyma
Melba toast
:
Çok ince dilimlenmiş, düşük ısılı fırında kurutulmuş kıtır ekmek
Meringue
:
Yumurta beyazı ve şekerin çırpılarak kaskatı, kabarık ve narin bi
...
Meuniére
:
Yiyeceğin baharatla lezzetlendirilmesinden sonra una bulanıp az y
...
Mezzaluna
:
Zırh, yarım ay şeklindeki bıçak
Mignonette
:
İri taneli taze çekilmiş karabiber
Mirepoix
:
1. Stocklara lezzet, besleyicilik ve renk katkısı yapan sebze kar
...
Mise en place
:
Servis yada pişirme işlemi öncesi mutfakta yapılan hazırlıkların
...
Mocha
:
Çikolata ve kahvenin karışımıyla elde edilen tat
Monter au Beurre
:
Sosu zenginleştirmek için küçük parçalar halindeki tereyağını ekl
...
Mullet red
:
Bakınız: barbunya
Mussels
:
Bakınız: midye
Napoleon
:
Milföy tatlısı olarak bildiğimiz tatlının orijinal ismi
Nappe
:
Sosun tam olması gereken kıvamı
Neapolitan
:
3 katmer kullanılan her tatlıda ortak olarak verilen isim
Neck
:
Bakınız: boyun
Octupus
:
Bakınız: ahtapot
On the rocks
:
Bol buzlu alkollü içecek için kullanılan terim. J&B on the rocks
Onion cloute
:
Onion soğan clutte karanfil demektir. Soğanın üzerinde karanfille
...
Organoleptic
:
Ürünlerin seçiminde koku, görünüm ve dokunma duyuları kullanılara
...
Orzo
:
Pirinç şeklinde ve boyunda makarna
Oxidation
:
Oksijenle bir ürünün kimyasal reaksiyonu, ürünün doğal halini boz
...
Oyster
:
Bakınız: istiridye
Paillarde
:
Bir et veya tavuğun, ince dövülmesi ve genellikle ızgara edilip s
...
Pain perdu
:
Fransızca kelime anlamı kaybolmuş ekmek. Fransız tostu. French to
...
Pan Anglaise
:
Un, yumurta sarısı ve galeta unuyla yapılan harç
Panache
:
Bakınız: karışık
Pappardelle
:
İtalyan pasta şeklinin ismi. Uzun ve yaklaşık 3 cm eninde
Parchment
:
Yağlı kağıt.
Parchment paper
:
Yağlı kağıt
Parmentier
:
Patates içeren anlamında, Fransız mutfağında
Partridge
:
Bakınız: keklik
Pasta fresca
:
İtalyanca taze makarna anlamında
Pasta verde
:
Yeşil makarna anlamında. Genellikle ıspanaklı
Pate
:
Herhangi bir ürünün pürüssüz püre edilip fırında pişirildikten so
...
Pate en croute
:
Bir hamurun içinde pişirilmiş pate
Patty
:
İnce doğranmış bir ürünün köfte şeklini alması. Kıyma da olabilir
...
Paupiette
:
İnce dilimlenmiş bir et veya balığın, doldurularak sarılması ve r
...
Paysanne
:
Sebzeleri 1cm çapında yada ince dilimler halinde kesilme işlemi
Petit four
:
Yemek sonrası kahve veya çayla servis edilen, ufak kek-çikolata-k
...
Piemontaise, a la
:
Fransız mutfağında kalıpla basılmış ve dilim trüfle harmanlanmış
...
Pigeon
:
Bakınız: güvercin
Pilchard
:
Ateş balığı sardalya
Pommes au four
:
Pişmiş elma
Pork
:
Domuz eti
Preservative
:
Raf ömür uzatıcı madde
Quail
:
Bakınız: bıldırcın
Quenelle
:
Oval şeklinde sunum
Rabbit
:
Bakınız: Tavşan
radiation
:
Sıcaklığın ısıtılacak ürüne hava yoluyla dalgalar halinde yayılar
...
RDA
:
Günlük tavsiye edilen miktar
Recomendee Daily Allowence
:
Bir gün boyunca tavsiye edilen miktar demektir.
Red snapper
:
Bakınız: mercan
Remouillage
:
Stock yapımında kullanılan mire poix nın 2.kez kullanılması
Rib
:
Loin Chop/Pirzola
Rigor Motris
:
Hayvanların ölümünün ardından kaslarındaki biokimyasal değişiklik
...
Rooster
:
Bakınız: horoz
Roulade
:
İnce dövülmüş bir et /tavuk/balığın dolgu ile rulo edilmesi
Royale
:
Garnitür olarak kullanılan ve değişik şekillerde kesilen bir çeşi
...
Rustic
:
Köy usulü
Sachet d’epice
:
Tülbetin içine maydonoz sapı, kuru kekik, defne yaprağı, tane kar
...
Salp
:
Çitari