|
Gastronomi Terimleri Sözlüğü: İngilizce Terimler (2)
Gastronomi Terimleri Sözlüğü (2. Sayfa)
-
Gueridon
:
-
Misafirin yanında yemek pişirebilmek için ocağı bulunan tekerlekl ...
-
Hache
:
-
Fransızca ince kıyılmış anlamında
-
Haddock
:
-
Bakınız: mezgit
-
Hake
:
-
Mırlan
-
Hashi
:
-
Japonca chopstick
-
Head
:
-
Bakınız: Baş
-
Heart
:
-
Bakınız: Yürek
-
Homemade
:
-
Ev yapımı, taze
-
Horse mackerel
:
-
Bakınız: istavrit
-
Ice carving
:
-
Heykel buz
-
Ice cube
:
-
Küp buz
-
Icing
:
-
Buttercream ya da ganaj’a benzer, pastaları kaplamak için kullanı ...
-
Induction
:
-
Otele ilk gelen kişilere yapılan sınav
-
Instant
:
-
İşlem görmüş bir gıda, içindeki su oranı tamamen ortadan kaldırıl ...
-
IQF
:
-
Ürünlerin tek tek dondurulma işlemi
-
Jerk
:
-
Eti uzun şeritler halinde kesip kurutmak
-
Junk food
:
-
Besin değeri bakımından yüksek oranda şeker ve yağ içeren zararlı ...
-
Kidney
:
-
Bakınız: böbrek
-
Lamb
:
-
Kuzu eti
-
Lamination
:
-
Yağ ile hamurun, katlanarak birbirine ilave edilme tekniği
-
Lard
:
-
Bakınız: domuz yağı
-
Larding
:
-
İğne ile yada delinerek ürüne lezzet enjekte etmektir
-
Lardon
:
-
Brunoise doğranmış ve pişmiş Bacon, Fransız mutfağına özgü bir te ...
-
Lean
:
-
Yavan, yağsız
-
Lean dough
:
-
Yağ ve şeker oranı düşük mayalı hamur
-
Leaven
:
-
Hava ilavesiyle bir hamurun hacminin artması
-
-
Leg
:
-
Bakınız: but
-
Liaison
:
-
Krema ve yumurta sarısı karışımı, çorbalara ve soslara zenginlik ...
-
Liver
:
-
Ciğer
-
Loaf
:
-
Somun, ekmekte daha çok kullanılır
-
Lobster
:
-
Istakoz
-
Loin
:
-
Bakınız: fileto
-
Mallard
:
-
Bakınız: yaban ördeği
-
Marbling
:
-
Kas dokusunda bulunan yağ
-
Marinade
:
-
Marine işleminde kullanılan sıvı karışımlar ve lezzetlendiriciler
-
Marinate
:
-
Ete lezzet ve yumuşaklık katması için özellikle şarapla yapılan u ...
-
Meat
:
-
Bakınız: kıyma
-
Melba toast
:
-
Çok ince dilimlenmiş, düşük ısılı fırında kurutulmuş kıtır ekmek
-
Meringue
:
-
Yumurta beyazı ve şekerin çırpılarak kaskatı, kabarık ve narin bi ...
-
Meuniére
:
-
Yiyeceğin baharatla lezzetlendirilmesinden sonra una bulanıp az y ...
-
Mezzaluna
:
-
Zırh, yarım ay şeklindeki bıçak
-
Mignonette
:
-
İri taneli taze çekilmiş karabiber
-
Mirepoix
:
-
1. Stocklara lezzet, besleyicilik ve renk katkısı yapan sebze kar ...
-
Mise en place
:
-
Servis yada pişirme işlemi öncesi mutfakta yapılan hazırlıkların ...
-
Mocha
:
-
Çikolata ve kahvenin karışımıyla elde edilen tat
-
Monter au Beurre
:
-
Sosu zenginleştirmek için küçük parçalar halindeki tereyağını ekl ...
-
Mullet red
:
-
Bakınız: barbunya
-
Mussels
:
-
Bakınız: midye
-
Napoleon
:
-
Milföy tatlısı olarak bildiğimiz tatlının orijinal ismi
-
Nappe
:
-
Sosun tam olması gereken kıvamı
-
Neapolitan
:
-
3 katmer kullanılan her tatlıda ortak olarak verilen isim
-
-
Neck
:
-
Bakınız: boyun
-
Octupus
:
-
Bakınız: ahtapot
-
On the rocks
:
-
Bol buzlu alkollü içecek için kullanılan terim. J&B on the rocks
-
Onion cloute
:
-
Onion soğan clutte karanfil demektir. Soğanın üzerinde karanfille ...
-
Organoleptic
:
-
Ürünlerin seçiminde koku, görünüm ve dokunma duyuları kullanılara ...
-
Orzo
:
-
Pirinç şeklinde ve boyunda makarna
-
Oxidation
:
-
Oksijenle bir ürünün kimyasal reaksiyonu, ürünün doğal halini boz ...
-
Oyster
:
-
Bakınız: istiridye
-
Paillarde
:
-
Bir et veya tavuğun, ince dövülmesi ve genellikle ızgara edilip s ...
-
Pain perdu
:
-
Fransızca kelime anlamı kaybolmuş ekmek. Fransız tostu. French to ...
-
Pan Anglaise
:
-
Un, yumurta sarısı ve galeta unuyla yapılan harç
-
Panache
:
-
Bakınız: karışık
-
Pappardelle
:
-
İtalyan pasta şeklinin ismi. Uzun ve yaklaşık 3 cm eninde
-
Parchment
:
-
Yağlı kağıt.
-
Parchment paper
:
-
Yağlı kağıt
-
Parmentier
:
-
Patates içeren anlamında, Fransız mutfağında
-
Partridge
:
-
Bakınız: keklik
-
Pasta fresca
:
-
İtalyanca taze makarna anlamında
-
Pasta verde
:
-
Yeşil makarna anlamında. Genellikle ıspanaklı
-
Pate
:
-
Herhangi bir ürünün pürüssüz püre edilip fırında pişirildikten so ...
-
Pate en croute
:
-
Bir hamurun içinde pişirilmiş pate
-
Patty
:
-
İnce doğranmış bir ürünün köfte şeklini alması. Kıyma da olabilir ...
-
Paupiette
:
-
İnce dilimlenmiş bir et veya balığın, doldurularak sarılması ve r ...
-
Paysanne
:
-
Sebzeleri 1cm çapında yada ince dilimler halinde kesilme işlemi
-
Petit four
:
-
Yemek sonrası kahve veya çayla servis edilen, ufak kek-çikolata-k ...
-
-
Piemontaise, a la
:
-
Fransız mutfağında kalıpla basılmış ve dilim trüfle harmanlanmış ...
-
Pigeon
:
-
Bakınız: güvercin
-
Pilchard
:
-
Ateş balığı sardalya
-
Pommes au four
:
-
Pişmiş elma
-
Pork
:
-
Domuz eti
-
Preservative
:
-
Raf ömür uzatıcı madde
-
Quail
:
-
Bakınız: bıldırcın
-
Quenelle
:
-
Oval şeklinde sunum
-
Rabbit
:
-
Bakınız: Tavşan
-
radiation
:
-
Sıcaklığın ısıtılacak ürüne hava yoluyla dalgalar halinde yayılar ...
-
RDA
:
-
Günlük tavsiye edilen miktar
-
Recomendee Daily Allowence
:
-
Bir gün boyunca tavsiye edilen miktar demektir.
-
Red snapper
:
-
Bakınız: mercan
-
Remouillage
:
-
Stock yapımında kullanılan mire poix nın 2.kez kullanılması
-
Rib
:
-
Loin Chop/Pirzola
-
Rigor Motris
:
-
Hayvanların ölümünün ardından kaslarındaki biokimyasal değişiklik ...
-
Rooster
:
-
Bakınız: horoz
-
Roulade
:
-
İnce dövülmüş bir et /tavuk/balığın dolgu ile rulo edilmesi
-
Royale
:
-
Garnitür olarak kullanılan ve değişik şekillerde kesilen bir çeşi ...
-
Rustic
:
-
Köy usulü
-
Sachet d’epice
:
-
Tülbetin içine maydonoz sapı, kuru kekik, defne yaprağı, tane kar ...
-
Salp
:
-
Çitari
Gastronomi Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama
|