eng

Gastronomi Terimleri Sözlüğü: İngilizce Terimler (2)

# A B C D E F G H I İ J K L M N O P Q R S T U V WX Y Z

Gastronomi Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama

Gastronomi Terimleri Sözlüğü (2. Sayfa)

Gueridon :
Misafirin yanında yemek pişirebilmek için ocağı bulunan tekerlekl ...
Hache :
Fransızca ince kıyılmış anlamında
Haddock :
Bakınız: mezgit
Hake :
Mırlan
Hashi :
Japonca chopstick
Head :
Bakınız: Baş
Heart :
Bakınız: Yürek
Homemade :
Ev yapımı, taze
Horse mackerel :
Bakınız: istavrit
Ice carving :
Heykel buz
Ice cube :
Küp buz
Icing :
Buttercream ya da ganaj’a benzer, pastaları kaplamak için kullanı ...
Induction :
Otele ilk gelen kişilere yapılan sınav
Instant :
İşlem görmüş bir gıda, içindeki su oranı tamamen ortadan kaldırıl ...
IQF :
Ürünlerin tek tek dondurulma işlemi
Jerk :
Eti uzun şeritler halinde kesip kurutmak
Junk food :
Besin değeri bakımından yüksek oranda şeker ve yağ içeren zararlı ...
Kidney :
Bakınız: böbrek
Lamb :
Kuzu eti
Lamination :
Yağ ile hamurun, katlanarak birbirine ilave edilme tekniği
Lard :
Bakınız: domuz yağı
Larding :
İğne ile yada delinerek ürüne lezzet enjekte etmektir
Lardon :
Brunoise doğranmış ve pişmiş Bacon, Fransız mutfağına özgü bir te ...
Lean :
Yavan, yağsız
Lean dough :
Yağ ve şeker oranı düşük mayalı hamur
Leaven :
Hava ilavesiyle bir hamurun hacminin artması
Leg :
Bakınız: but
Liaison :
Krema ve yumurta sarısı karışımı, çorbalara ve soslara zenginlik ...
Liver :
Ciğer
Loaf :
Somun, ekmekte daha çok kullanılır
Lobster :
Istakoz
Loin :
Bakınız: fileto
Mallard :
Bakınız: yaban ördeği
Marbling :
Kas dokusunda bulunan yağ
Marinade :
Marine işleminde kullanılan sıvı karışımlar ve lezzetlendiriciler
Marinate :
Ete lezzet ve yumuşaklık katması için özellikle şarapla yapılan u ...
Meat :
Bakınız: kıyma
Melba toast :
Çok ince dilimlenmiş, düşük ısılı fırında kurutulmuş kıtır ekmek
Meringue :
Yumurta beyazı ve şekerin çırpılarak kaskatı, kabarık ve narin bi ...
Meuniére :
Yiyeceğin baharatla lezzetlendirilmesinden sonra una bulanıp az y ...
Mezzaluna :
Zırh, yarım ay şeklindeki bıçak
Mignonette :
İri taneli taze çekilmiş karabiber
Mirepoix :
1. Stocklara lezzet, besleyicilik ve renk katkısı yapan sebze kar ...
Mise en place :
Servis yada pişirme işlemi öncesi mutfakta yapılan hazırlıkların ...
Mocha :
Çikolata ve kahvenin karışımıyla elde edilen tat
Monter au Beurre :
Sosu zenginleştirmek için küçük parçalar halindeki tereyağını ekl ...
Mullet red :
Bakınız: barbunya
Mussels :
Bakınız: midye
Napoleon :
Milföy tatlısı olarak bildiğimiz tatlının orijinal ismi
Nappe :
Sosun tam olması gereken kıvamı
Neapolitan :
3 katmer kullanılan her tatlıda ortak olarak verilen isim
Neck :
Bakınız: boyun
Octupus :
Bakınız: ahtapot
On the rocks :
Bol buzlu alkollü içecek için kullanılan terim. J&B on the rocks
Onion cloute :
Onion soğan clutte karanfil demektir. Soğanın üzerinde karanfille ...
Organoleptic :
Ürünlerin seçiminde koku, görünüm ve dokunma duyuları kullanılara ...
Orzo :
Pirinç şeklinde ve boyunda makarna
Oxidation :
Oksijenle bir ürünün kimyasal reaksiyonu, ürünün doğal halini boz ...
Oyster :
Bakınız: istiridye
Paillarde :
Bir et veya tavuğun, ince dövülmesi ve genellikle ızgara edilip s ...
Pain perdu :
Fransızca kelime anlamı kaybolmuş ekmek. Fransız tostu. French to ...
Pan Anglaise :
Un, yumurta sarısı ve galeta unuyla yapılan harç
Panache :
Bakınız: karışık
Pappardelle :
İtalyan pasta şeklinin ismi. Uzun ve yaklaşık 3 cm eninde
Parchment :
Yağlı kağıt.
Parchment paper :
Yağlı kağıt
Parmentier :
Patates içeren anlamında, Fransız mutfağında
Partridge :
Bakınız: keklik
Pasta fresca :
İtalyanca taze makarna anlamında
Pasta verde :
Yeşil makarna anlamında. Genellikle ıspanaklı
Pate :
Herhangi bir ürünün pürüssüz püre edilip fırında pişirildikten so ...
Pate en croute :
Bir hamurun içinde pişirilmiş pate
Patty :
İnce doğranmış bir ürünün köfte şeklini alması. Kıyma da olabilir ...
Paupiette :
İnce dilimlenmiş bir et veya balığın, doldurularak sarılması ve r ...
Paysanne :
Sebzeleri 1cm çapında yada ince dilimler halinde kesilme işlemi
Petit four :
Yemek sonrası kahve veya çayla servis edilen, ufak kek-çikolata-k ...
Piemontaise, a la :
Fransız mutfağında kalıpla basılmış ve dilim trüfle harmanlanmış ...
Pigeon :
Bakınız: güvercin
Pilchard :
Ateş balığı sardalya
Pommes au four :
Pişmiş elma
Pork :
Domuz eti
Preservative :
Raf ömür uzatıcı madde
Quail :
Bakınız: bıldırcın
Quenelle :
Oval şeklinde sunum
Rabbit :
Bakınız: Tavşan
radiation :
Sıcaklığın ısıtılacak ürüne hava yoluyla dalgalar halinde yayılar ...
RDA :
Günlük tavsiye edilen miktar
Recomendee Daily Allowence :
Bir gün boyunca tavsiye edilen miktar demektir.
Red snapper :
Bakınız: mercan
Remouillage :
Stock yapımında kullanılan mire poix nın 2.kez kullanılması
Rib :
Loin Chop/Pirzola
Rigor Motris :
Hayvanların ölümünün ardından kaslarındaki biokimyasal değişiklik ...
Rooster :
Bakınız: horoz
Roulade :
İnce dövülmüş bir et /tavuk/balığın dolgu ile rulo edilmesi
Royale :
Garnitür olarak kullanılan ve değişik şekillerde kesilen bir çeşi ...
Rustic :
Köy usulü
Sachet d’epice :
Tülbetin içine maydonoz sapı, kuru kekik, defne yaprağı, tane kar ...
Salp :
Çitari