|
Süt Terimleri Sözlüğü: İngilizce Terimler (K - 1)
Süt Terimleri Sözlüğü (K - 1. Sayfa)
-
Kalsiferol
:
-
Bu grupta yer alan bileşiklerin hepsi antiraşitik etkisi olan yağ ...
-
Kars Gruyer Cheese
:
-
Kars’ın tam yağlı inek sütlerinden hazırlanır. İçinde 1-2 cm çapı ...
-
Kashar Cheese
:
-
Hammaddenin peynir mayası kullanılarak pıhtılaştırılması ile elde ...
-
Kashkaval
:
-
Kaşar peynirine benzeyen sarı renkli, genelde koyun sütünden üret ...
-
Katik
:
-
Süt, uzun süre buhar kazanı içerisinde pişirilerek kurumaddesinin ...
-
Kavut
:
-
1. Kavrulmuş ve dövülmüş tahıl ununu şeker yada tatlı yemişle kar ...
-
Kefir Grain
:
-
Genellikle beyaz veya sarı renkte, yapısında bakteri maya karışım ...
-
Kenger Gum
:
-
Bakınız: Kengersakızı
-
Kephalin
:
-
Yağ asitleri, gliserin, kolamin veya serin ve fosforik asitten ol ...
-
Kephir
:
-
1. Fermentasyonda spesifik olarak Lactobacillus kefiri, Leuconost ...
-
Keratomalacia
:
-
A vitaminin ileri derecede yetersizliğinde gözde görülen ve körlü ...
-
Kesh
:
-
Bakınız: kurut
-
Ketolysis
:
-
Keton cisimciklerinin dağılması.
-
Ketone
:
-
Yapısında karboksil (-C=O) grubu bulunan madde. İkincil alkolleri ...
-
Ketose
:
-
Karbonil grubunun zincirin uç kısımları dışında zincirin herhangi ...
-
Kieselguhr
:
-
Bakınız: diatome toprağı
-
Kieselguhr, Diatomaceous Earth
:
-
Küçük deniz hayvanlarının kalıntısı olan ve yapısında su bulunan ...
-
Kilogray
:
-
Işınlanan gıdanın 1 kg’ı başına absorblanan ortalama radyasyon en ...
-
Kinetics
:
-
Kimyasal tepkimelerin hızlarını ve hareket olaylarını inceleyen b ...
-
Kirklareli Kashar Cheese
:
-
Koyun sütünden üretilir, rengi hafif sarımsı, tadı ise baharatlıd ...
-
Kjeldahl Apparatus
:
-
Kjeldahl metodu ile ürünlerde protein tayini yapan cihaz.
-
Kjeldahl Method
:
-
Organik bileşiklerin yapısındaki protein miktarını tespit etmek a ...
-
Kosher Foods
:
-
Musevilerin dini inançlarına uygun gıda. Bu inanışa göre, et ve s ...
-
Kraft Paper
:
-
Ağartılmış odun hamurundan yapılan sülfat işlemiyle defalarca dön ...
-
Kumis
:
-
1. Fermentasyonda spesifik olarak Lactobacillus delbrueckii subsp ...
-
Kurut
:
-
Türkiye’ye ve Orta Asya’ya özgü bir süt ürünü.Yağsız sütten yapıl ...
-
Süt Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama
|