eng

Süt Terimleri Sözlüğü: İngilizce Terimler (K - 1)

# A B C D E F G H I İ J K L M N O P Q R S T U V WX Y Z

Süt Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama

Süt Terimleri Sözlüğü (K - 1. Sayfa)

Kalsiferol :
Bu grupta yer alan bileşiklerin hepsi antiraşitik etkisi olan yağ ...
Kars Gruyer Cheese :
Kars’ın tam yağlı inek sütlerinden hazırlanır. İçinde 1-2 cm çapı ...
Kashar Cheese :
Hammaddenin peynir mayası kullanılarak pıhtılaştırılması ile elde ...
Kashkaval :
Kaşar peynirine benzeyen sarı renkli, genelde koyun sütünden üret ...
Katik :
Süt, uzun süre buhar kazanı içerisinde pişirilerek kurumaddesinin ...
Kavut :
1. Kavrulmuş ve dövülmüş tahıl ununu şeker yada tatlı yemişle kar ...
Kefir Grain :
Genellikle beyaz veya sarı renkte, yapısında bakteri maya karışım ...
Kenger Gum :
Bakınız: Kengersakızı
Kephalin :
Yağ asitleri, gliserin, kolamin veya serin ve fosforik asitten ol ...
Kephir :
1. Fermentasyonda spesifik olarak Lactobacillus kefiri, Leuconost ...
Keratomalacia :
A vitaminin ileri derecede yetersizliğinde gözde görülen ve körlü ...
Kesh :
Bakınız: kurut
Ketolysis :
Keton cisimciklerinin dağılması.
Ketone :
Yapısında karboksil (-C=O) grubu bulunan madde. İkincil alkolleri ...
Ketose :
Karbonil grubunun zincirin uç kısımları dışında zincirin herhangi ...
Kieselguhr :
Bakınız: diatome toprağı
Kieselguhr, Diatomaceous Earth :
Küçük deniz hayvanlarının kalıntısı olan ve yapısında su bulunan ...
Kilogray :
Işınlanan gıdanın 1 kg’ı başına absorblanan ortalama radyasyon en ...
Kinetics :
Kimyasal tepkimelerin hızlarını ve hareket olaylarını inceleyen b ...
Kirklareli Kashar Cheese :
Koyun sütünden üretilir, rengi hafif sarımsı, tadı ise baharatlıd ...
Kjeldahl Apparatus :
Kjeldahl metodu ile ürünlerde protein tayini yapan cihaz.
Kjeldahl Method :
Organik bileşiklerin yapısındaki protein miktarını tespit etmek a ...
Kosher Foods :
Musevilerin dini inançlarına uygun gıda. Bu inanışa göre, et ve s ...
Kraft Paper :
Ağartılmış odun hamurundan yapılan sülfat işlemiyle defalarca dön ...
Kumis :
1. Fermentasyonda spesifik olarak Lactobacillus delbrueckii subsp ...
Kurut :
Türkiye’ye ve Orta Asya’ya özgü bir süt ürünü.Yağsız sütten yapıl ...