eng

Süt Terimleri Sözlüğü: İngilizce Terimler (O - 1)

# A B C D E F G H I İ J K L M N O P Q R S T U V WX Y Z

Süt Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama

Süt Terimleri Sözlüğü (O - 1. Sayfa)

Obese :
Bakınız: Şişman
Obesity :
Sağlığı bozacak ölçüde yağ dokularında anormal veya aşırı yağ bir ...
Obesity Action Plan :
Obesite konusunda Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan eylem pl ...
Obessity :
Bakınız: Şişmanlık
object :
Nesne, cisim.
Objective :
1. Bir konuya tarafsız bakabilme yetisi. 2. Mikroskopta, numuneye ...
Ochratoxin A :
Gıda ve yemlerde sık rastlanan mikotoksinlerden biri. Mısır, buğd ...
Ochratoxines :
Kimyasal olarak, L-‚-fenilalanin’in amino grubuna bağlı bir amid ...
odour :
Nesnelerden yayılan küçük zerrelerin burun zarı üzerindeki özel s ...
Official Control :
Gıda ile ilgili faaliyetlerin mevzuat hükümlerine uygunluğunun do ...
Official Veterinary :
Yetkili otoritece veterinerlik mevzuatı uyarınca görevlendirilen ...
Oil :
Bileşiminde fosfolipidler dahil olmak üzere stearik, oleik, palmi ...
Oil Milk Ice :
Sütlü buz ürünleri genel tanımına uyan, bitkisel yağ ve/ veya süt ...
Oleic Acid :
Bitkisel ve hayvansal yağlarda bulunan, Omega 9 serisinden, 18 ka ...
Olein :
Trioleik gliserol esteri.
Oligosaccarides :
Enzimatik proses yoluyla veya büyük polisakkaritlerden elde edile ...
Omnivorous :
Hem hayvansal ve hem de bitkisel gıdalarla beslenen.
Omophagia :
Gıdaları çiğ yeme alışkanlığı.
Oncoviruses :
Retrovirüslere dahil tümör oluşuna yol açan bir grup virüs.
opaque :
Donuk, şeffaf olmayan.
Oppurtunist :
Bk. Fırsatçı.
Oppurtunistic Pathogen :
Normal koşullarda hastalık yapamayan ancak, o mikroorganizmaya ka ...
Opputrunistic Infection :
Oportunistik patojenler tarafından oluşturulan infeksiyon.
Optimal Nutrition :
Günlük beslenme modelinin, besin öğesi olan ve besin öğesi olmaya ...
Optimum :
Bir organizmanın tam gelişmesi için en uygun bir seri çevre faktö ...
Oral Feeding :
Gıdaların ağız yoluyla alınması.
Organelle :
Hücre içinde belirli bir görevi yapmak üzere özelleşmiş ve zarla ...
Organic Acid For Cheese Production :
Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliğinde kullanımına ...
Organic Agriculture :
Bitkisel ve hayvansal ürünler, su ürünleri ve girdilerin organik ...
Organic Agriculture Activities :
Toprak, su, bitki, hayvan ve doğal kaynaklar kullanılarak organik ...
Organic Animal Product :
Damızlık hayvan veya dölleme materyali kullanılarak hayvan üretil ...
Organic Food :
Organik üretim ve yetiştirme tekniği ile kontrol ve/veya sertifik ...
Organic Matter :
Doğal olarak bulunmayıp canlı organizmalar tarafından yapılan mad ...
Organic Product :
Organik tarım faaliyetleri esaslarına uygun olarak üretilmiş ham, ...
Organic Product Consulting Institution :
Gıda ve gıda maddeleri konusunda yeterli teknik personele sahip, ...
Organic Product Control And Certification Organisation :
Organik ürünün, üretiminden son tüketiciye ulaşıncaya kadar olan ...
Organic Product Controller :
Komite tarafından yetkilendirilerek, organik tarım metodunun uygu ...
Organic Product Label :
Organik ürün veya ambalajı üzerinde yer alan, 203 ürünü tanıtan v ...
Organic Product Transitional Period :
Organik üretime başlanmasından, organik ürünün belgelendirilmesin ...
Organo- :
Organik anlamı veren ön ek.
origin :
Bir şeyin çıktığı yeri, köken. Kaynak.
Oryzenin :
Gluten grubundan pirinçte bulunan majör protein.
Osmaphile Microorganism :
Yüksek konsantrasyonlarda iyonize olmamış organik maddelerin (şek ...
Osmolality :
1000 g çözücüde çözünmüş maddenin osmol-gram sayısı, ozmolal çöze ...
Osmophilic :
Yüksek ozmotik basınçlı çözeltilerle bağlantı kurma eğilimi göste ...
Osmose :
Suyun yoğunluğunun çok olduğu yerden az olduğu yere doğru, yarı g ...
osmosis :
Bir maddenin, seyreltilmiş bir solüsyondan çok daha konsantre bir ...
osmotic pressure :
Eriyikteki birçok maddenin su molekülleri ya da solvent üzerine o ...
Osmotolerant :
Yüksek şeker konsantrasyonuna dayanıklı. Daha çok mayalar için ku ...
Osteoporosis :
Daha çok kadınları tehdit eden bir kemik hastalığı. Kemik miktarı ...
Outer Package :
Gıda maddesinin iç ambalajlı veya ambalajsız olarak tüketiciye su ...
output :
Üretim sonucu ortaya çıkan ürün.
Oxalate :
Oksalik asidin tuzu. Kalsiyumla birleşerek emilmeyen kalsiyum tuz ...
Oxalic Acid :
Bir cok sebzede bulunan en kücük dikarboksilik asit ailesi üyesi ...
Oxidant :
Bakınız: oksitleyici madde
Oxidase :
Bileşimleri okside eden enzim. Hidrojeni ayırıp oksijene ekleyere ...
oxidation :
Bakınız: Oksitlenme
Oxidation-Reduction :
Moleküle oksijen eklenmesi, artı değerin artması ve molekülden hi ...
Oxident :
Bakınız: oksitleyici madde
Oxireductase :
Bakınız: oksidaz
Oxotroph :
Yabani (doğal) suşlardan gelişmeleri için ilave besin maddesi ger ...
Oxydated Olive :
Yeşil, siyah veya rengi dönük zeytinin alkali ile işlemden geçiri ...
Ozone :
Simgesi O3 . Üç oksijen atomundan oluşan molekülleriyle zehirli, ...