eng

Süt Terimleri Sözlüğü: İngilizce Terimler (W)

A B C D E F G H I İ J K L M N O P Q R S T U V WX Y Z
W - 1. Sayfa
Warehouse :
Gıda işletmecilerine gıda satışının yapıldığı, tesis ve bölümleri ...
Warehouse / Storehouse :
Depo. Genellikle tahıl olmak üzere gıda maddelerinin saklandığı y ...
Wast Water Refinement :
Suların çeşitli kullanımlar sonucunda atıksu haline dönüşerek yit ...
Wastage :
Doğal nedenler sonucu malın ağırlığında meydana gelen noksanlık.
waste :
Her türlü üretim ve tüketim faaliyetleri sonunda, fiziksel, kimya ...
Waste Management :
Atıkların değerlendirilerek çevreye zararlı halden ekonomik değer ...
waste water :
Evsel, endüstriyel, tarımsal ve diğer kullanımlar sonucunda kirle ...
Waste Water Plants :
Evsel ve/veya endüstriyel atıksuları toplayan kanalizasyon sistem ...
water :
Gıda mevzuatına göre doğal kaynak suyu, doğal maden suyu, doğal m ...
Water Activity :
Gıda maddesindeki mikroorganizmaların yararlanabildiği su olup bi ...
Water Bath :
Maksimum suyu kaynama derecesine kadar ısıtabilen ve oda sıcaklığ ...
Water Binding Capacity :
Gıda maddesinin dışarıdaki suyu bünyesine alarak bağlaması.
Water hardness :
Suyun içerdiği Ca+2 ve Mg+2 iyonlarının CaCO3 cinsinden ifade edi ...
Water Holding Capacity :
Gıda maddesinin hücresi içindeki suyun ürün içinde tutulmasına su ...
Water Ice :
Buz karışımları genel tanımına uyan, meyve ve/veya aroma maddeler ...
Water Soluable Vitamins :
B1, B2, B6, B12, C, H ve P vitaminleri.
Water Soulable Dry Matter :
Şekerler, asitler, tuzlar. Suda çözünen kurumadde miktarı refrakt ...
Water Unsoulable Dry Matter :
Selüloz, nişasta gibi polisakkaritler.
Water Vapor Transmission Rate :
Genellikle %100 bağıl nemde ölçülür, gram / 100 inç2 / 24 saat (y ...
wave :
Titreşimin bir ortam içinde dağılması.
Waxes :
Lipid kapsamında yer alan mumlar, uzun zincirli yağ asitleri ile ...
Weighing Instrument :
Kurumumuzda emtia ve araç tartılarında kullanılan mekanik, elektr ...
weight :
Bir malın ağırlığını tespit etmek için başvurulan işlem.
Wet Cleaning :
Üretim ekipmanlarının veya çevresinin temizliğini ifade edebilir. ...
Wet Steam :
Yaş buhar, sulu buhar, alçak basınç altında olan ve küçük su daml ...
Whey :
Peynir yaparken arta kalan su, süt serumu. Pıhtı kesimi sonrasınd ...
Whey Cheese :
Peyniraltı suyunda bulunan serum proteinlerinin belirli asitlikle ...
Whey Powder :
Pıhtıdan ayrılan peynir altı suyundan suyun uzaklaştırılmasıyla e ...
Whipped Cream :
Yağsız sütteki süt yağı emülsiyonu bozulmadan, içerisine hava vey ...
Whipping :
Hızla ve kesik kesik silkeleme.
Whipping Cream :
Donma sıcaklığının üzerindeki sıcaklıkta sıvı halde olan krema, r ...
White Cheese :
1. Hammadde sütün peynir mayası kullanılarak pıhtılaştırılması il ...
White Chocolate :
Bileşiminde en az % 20 kakao yağı ve en az % 14 süt kurumaddesi i ...
White Sugar :
Polarizasyonu en az 99.70 olan saflaştırılmış ve kristallendirilm ...
Who :
Birleşmiş Milletler Dünya Sağlık Örgütü.
Whole Fat Cheese :
Kurumaddedeki yağ oranı en az % 45 olan peynir.
Whole Milk :
İçinden hiç bir besin öğesi alınmamış süt.
Whole Milk Powder :
Pastörize yağlı inek sütünün kurumaddesi artırılarak püskürtme ve ...
Winter Yoghurt :
İlk önce sütün 2-3 saat kaynatılarak istenen kıvama gelmesinden s ...
With Filling Chocolate :
Dış kısmı toplam ürün ağırlığının en az % 25’ini içeren, bitter ç ...
Word Health Organization / WHO :
Merkezi İsviçre’nin Cenevre kentinde olan, dünyadaki hastalıklarl ...
Working Permission :
Gayri Sıhhi Müessese Ruhsatı almış, yetkili merci tarafından uygu ...
World Food Council :
Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Konseyi.
World Health Organisation :
Merkezi İsviçre’nin Cenevre kentinde olan Birleşmiş Milletlere ba ...
World Trade Organization :
1995’te kurulan Dünya Ticaret Örgütü, çok taraflı ticaret sistemi ...