eng
Dil Bilgisi Terimleri Sözlükleri
Bilim Terimleri Sözlükleri
Teknik Terimler Sözlükleri
Sanat Terimleri Sözlükleri
Spor Terimleri Sözlükleri
Hukuk Terimleri Sözlükleri
Ekonomi Terimleri Sözlükleri
Eğitim Terimleri Sözlükleri
Çevre Terimleri Sözlükleri
Sağlık Terimleri Sözlükleri
Sosyal Terimler Sözlükleri
Tarihi Şahsiyetler
Sarı Sayfalar
Gastronomi Terimleri Sözlüğü (C - 1)
Türkçe Terimler
İngilizce Terimler
#
A
B
C
Ç
D
E
F
G
H
I
İ
J
K
L
M
N
O
Ö
P
R
S
Ş
T
U
Ü
V
Y
Z
Gastronomi Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama
Gastronomi Terimleri Sözlüğü (C - 1. Sayfa)
Canapes
:
Lokmalık kızarmış ekmekler üzerinde konulan garnitürlerle hazırla
...
Canepe
:
Başlangıçta sunulan veya ara ikram olarak servis edilen ekmek dil
...
Care over
:
Fırında pişmekte olan ürün fırından çıkarılıp tekrar kendi tepsis
...
Carry over cooking
:
Kendi iç ısısı ve/veya içinde bulunduğu kabın ısısıyla pişmeye de
...
Cartouche
:
Yağlı kağıt.
Carving
:
Dilimleme ( pişmiş ürünleri )
Caviar
:
Bakınız: havyar
Chantilly
:
Çırpmak
Chateaubriand
:
Dana bonfilenin ortasından kesilerek alınan bölüm
Chaud-froid
:
Soğuk beyaz sosla kaplanmış yemek
Chicken
:
Piliç
Chiffonnade
:
Sebzeleri çok ince şeritler halinde kesme işlemi
Chocolate filigree
:
Aydınger ya da yağlı kağıt üzerine çikolatadan yapılan ince süsle
...
Chop
:
Bakınız: pirzola
Churning
:
Çalkalama işlemi. Özellikle dondurma yaparken vanilya sosunun hem
...
Clarified butter
:
Ayranı / kazeini alınmış tereyağı.
Clarify
:
Tereyağını eritirken çıkan süt partiküllerinin temizlenmesi. Bura
...
COD
:
Morina balığı
Compound butter
:
Bir veya birkaç bileşen eklenerek renginde veya tadında değişikli
...
Confectionary Sugar
:
Pudra Şekeri, Mısır nişastası eklenerek granül halindeki şekerin
...
Confisserie chocolate
:
Erime ısıları yüksek dekor amaçlı kullanılan çikolatalardır.
Confit
:
Kendi yağında-suyunda düşük ısıda uzun sure pişirme
Creaming
:
Katı yağların çırpılarak krema kıvamına getirilmesi
Crimping
:
Tart hamurunda kalıbın kenarlarına bastırarak şekil verme.
Crouton
:
Ekmeği küçük küplere kesip çeşitli baharatlarla tatlandırıp fırın
...
Croutons
:
Kruton. Çorbalar için tamamlayıcı nitelikte, değişik ölçülerde ve
...
Crumble
:
Un ve katı yağın karıştırılıp kırıntı haline getirilmesi.
Cuisinier
:
Yemek yapan kişi, aşçı anlamına gelir.
Curdling
:
Kesilme. Sütün kaynayınca kesilmesi gibi.
Cuttle fish
:
Bakınız: mürekkep balığı