eng

Gastronomi Terimleri Sözlüğü (C - 1)

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Gastronomi Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama

Gastronomi Terimleri Sözlüğü (C - 1. Sayfa)

Canapes :
Lokmalık kızarmış ekmekler üzerinde konulan garnitürlerle hazırla ...
Canepe :
Başlangıçta sunulan veya ara ikram olarak servis edilen ekmek dil ...
Care over :
Fırında pişmekte olan ürün fırından çıkarılıp tekrar kendi tepsis ...
Carry over cooking :
Kendi iç ısısı ve/veya içinde bulunduğu kabın ısısıyla pişmeye de ...
Cartouche :
Yağlı kağıt.
Carving :
Dilimleme ( pişmiş ürünleri )
Caviar :
Bakınız: havyar
Chantilly :
Çırpmak
Chateaubriand :
Dana bonfilenin ortasından kesilerek alınan bölüm
Chaud-froid :
Soğuk beyaz sosla kaplanmış yemek
Chicken :
Piliç
Chiffonnade :
Sebzeleri çok ince şeritler halinde kesme işlemi
Chocolate filigree :
Aydınger ya da yağlı kağıt üzerine çikolatadan yapılan ince süsle ...
Chop :
Bakınız: pirzola
Churning :
Çalkalama işlemi. Özellikle dondurma yaparken vanilya sosunun hem ...
Clarified butter :
Ayranı / kazeini alınmış tereyağı.
Clarify :
Tereyağını eritirken çıkan süt partiküllerinin temizlenmesi. Bura ...
COD :
Morina balığı
Compound butter :
Bir veya birkaç bileşen eklenerek renginde veya tadında değişikli ...
Confectionary Sugar :
Pudra Şekeri, Mısır nişastası eklenerek granül halindeki şekerin ...
Confisserie chocolate :
Erime ısıları yüksek dekor amaçlı kullanılan çikolatalardır.
Confit  :
Kendi yağında-suyunda düşük ısıda uzun sure pişirme
Creaming :
Katı yağların çırpılarak krema kıvamına getirilmesi
Crimping :
Tart hamurunda kalıbın kenarlarına bastırarak şekil verme.
Crouton :
Ekmeği küçük küplere kesip çeşitli baharatlarla tatlandırıp fırın ...
Croutons :
Kruton. Çorbalar için tamamlayıcı nitelikte, değişik ölçülerde ve ...
Crumble :
Un ve katı yağın karıştırılıp kırıntı haline getirilmesi.
Cuisinier :
Yemek yapan kişi, aşçı anlamına gelir.
Curdling :
Kesilme. Sütün kaynayınca kesilmesi gibi.
Cuttle fish :
Bakınız: mürekkep balığı