eng

Gastronomi Terimleri Sözlüğü (G - 1)

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Gastronomi Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama

Gastronomi Terimleri Sözlüğü (G - 1. Sayfa)

Galantines :
Geniş rulo şeklinde doldurulmuş tavuk veya dana eti
Game :
Av eti
Ganaj :
Çikolata ve krema ile 1:1 oranında yapılan sos.
Garde Mange :
Soğuk mutfağın karşılığı olarak kullanılır.
Garde Manger :
Soğuk mutfak
Garibaldi :
İtalyan tereyağlı kurabiye
Gastronome :
Dünyanın her yerinde standart boyları olan ve mutfaklarda kullanı ...
Gateau :
Katmanlı kek, torte göre daha hafif, kimyasal kabartıcılar kullan ...
Gelatin :
Renksiz, kokusuz, tatsız, hayvan iliklerinden elde edilen, ve sud ...
Gianduja :
Çikolatalı fındık ezmesi.
Giblets :
Tavuk ve hindi sakatatı
Glaze :
Bir ürünün parlak bir sıvı / sosla kaplanması
Glucose :
Bazı meyve, sebze ve balda doğal olarak bulunan, şekerin yarısı k ...
Gluten :
Unda bulunan proteinlerin (glutenin ve gliadinin) yoğurulması son ...
Goat meat :
Keçi eti
Goose :
Bakınız: Kaz
Greasing & Dusting :
Kalıpları yağlama ve unlama işlemi.
Grissini :
İtalyanca ufak, çubuk ekmekler
Grouper :
Lagos
Gudgeon :
Bakınız: dere kayası
Gueridon :
Misafirin yanında yemek pişirebilmek için ocağı bulunan tekerlekl ...
Gurme :
Yemek,şarap,kahve gibi içecekelrin farklı çeşitleirnin tatlarını ...