eng
Dil Bilgisi Terimleri Sözlükleri
Bilim Terimleri Sözlükleri
Teknik Terimler Sözlükleri
Sanat Terimleri Sözlükleri
Spor Terimleri Sözlükleri
Hukuk Terimleri Sözlükleri
Ekonomi Terimleri Sözlükleri
Eğitim Terimleri Sözlükleri
Çevre Terimleri Sözlükleri
Sağlık Terimleri Sözlükleri
Sosyal Terimler Sözlükleri
Tarihi Şahsiyetler
Sarı Sayfalar
Gastronomi Terimleri Sözlüğü (G - 1)
Türkçe Terimler
İngilizce Terimler
#
A
B
C
Ç
D
E
F
G
H
I
İ
J
K
L
M
N
O
Ö
P
R
S
Ş
T
U
Ü
V
Y
Z
Gastronomi Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama
Gastronomi Terimleri Sözlüğü (G - 1. Sayfa)
Galantines
:
Geniş rulo şeklinde doldurulmuş tavuk veya dana eti
Game
:
Av eti
Ganaj
:
Çikolata ve krema ile 1:1 oranında yapılan sos.
Garde Mange
:
Soğuk mutfağın karşılığı olarak kullanılır.
Garde Manger
:
Soğuk mutfak
Garibaldi
:
İtalyan tereyağlı kurabiye
Gastronome
:
Dünyanın her yerinde standart boyları olan ve mutfaklarda kullanı
...
Gateau
:
Katmanlı kek, torte göre daha hafif, kimyasal kabartıcılar kullan
...
Gelatin
:
Renksiz, kokusuz, tatsız, hayvan iliklerinden elde edilen, ve sud
...
Gianduja
:
Çikolatalı fındık ezmesi.
Giblets
:
Tavuk ve hindi sakatatı
Glaze
:
Bir ürünün parlak bir sıvı / sosla kaplanması
Glucose
:
Bazı meyve, sebze ve balda doğal olarak bulunan, şekerin yarısı k
...
Gluten
:
Unda bulunan proteinlerin (glutenin ve gliadinin) yoğurulması son
...
Goat meat
:
Keçi eti
Goose
:
Bakınız: Kaz
Greasing & Dusting
:
Kalıpları yağlama ve unlama işlemi.
Grissini
:
İtalyanca ufak, çubuk ekmekler
Grouper
:
Lagos
Gudgeon
:
Bakınız: dere kayası
Gueridon
:
Misafirin yanında yemek pişirebilmek için ocağı bulunan tekerlekl
...
Gurme
:
Yemek,şarap,kahve gibi içecekelrin farklı çeşitleirnin tatlarını
...