eng

Gastronomi Terimleri Sözlüğü (B - 1)

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Gastronomi Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama

Gastronomi Terimleri Sözlüğü (B - 1. Sayfa)

Baby bonito :
Çingene palamutu
Bain maire :
Doğrudan sıcaklık ile teması uygun olmayan çikolatanın veya pastö ...
Bain-Marie :
Direkt kaynatma yönteminin kullanılmadığı zamanlarda, yavaş pişir ...
banket :
Ziyafet
Barbekü :
Odun kömüründe pişirmektir.
Barding :
Etlere gömlek yağı (kuyruk) sarma işlemidir
Baste :
Eti fırında nemlendirerek kurumasının önüne geçmek
Basting :
Pişme esnasında açığa çıkan yağ ve suların ekstra lezzet vermesi ...
Batter :
Akışkan kıvamdaki ince sıvı hamur. Kaplama hamuru
Beef :
Sığır eti
Beef steak :
Bakınız: biftek
Ben-mari :
Direk sıcaklıkla temas ettirilmemesi gereken (çikolata) ya da o r ...
biftek :
Porsiyonlanmış parça et
Birinci Kategori Etler :
Hızlı bir şekilde pişebilen yumuşak et parçalarıdır. Örneğin; (on ...
Biskin :
Bitkisel, susuz margarin.
Bistro :
Daha salaş restorandır. Rusça’da hızlı anlamına gelir
Bite-size :
Lokma, kuşbaşı
Black bird :
Kara tavuk
Blade steak :
Bakınız: kürek
Blanch :
Pişecek ürünlerin renginin ve görüntüsünün kaybolmaması için sıca ...
Blanch etmek :
Mutfakta pişirilecek ürünlerin görüntüsü ve renginin kaybolmasını ...
Blanching :
Kaynamış ve tıngırdamakta (simmering) olan sıcak sıvı içinde ürün ...
Bleu :
Eti çok az ızgara etme işlemi.
Blind Baking :
Tart hamurunun kalıba yerleştirildikten sonra üzerine ağırlık kon ...
Blooming :
1. Jelatini soğuk bir sıvı içerisinde yumuşatma. 2. Isı ve nem fa ...
Blue fish :
Bakınız: lüfer
Botargo :
Balık yumurtası
Bouillon :
Çektirilmiş et suyu
Bouquet garni :
Pırasa yaprağı yada kereviz sapının içine, taze kekik, maydanoz s ...
Brain :
Bakınız: beyin
Braserrie :
Daha ağır havalı restoran
Breserrie :
Daha havalı olan restoranlara denir.
Breze :
Fransızca kökenli bir kelimedir. Fırında az su ile yavaş yavaş pi ...
Brigade :
Balığın içini temizleyip, yıkayıp, kurulayıp -18 c de streçli ola ...
Brisket :
Bakınız: döş
Brook trout :
Bakınız: dere alabalığı
Brunoise :
Sebzelerin ince küçük zarlar şeklinde kesilmesi
Bukegarni :
Yemeğe aromatik bir koku katan havuç parçası, maydanoz sapı, pıra ...
bulamaç :
Unun su ile karıştırılması sonucunda elde edilen cıvık hamur türü ...
Butter packaging :
Yıldız şeklinde açılan puff pastry’ nin içine yağın hapsedilmesi/ ...