eng
Dil Bilgisi Terimleri Sözlükleri
Bilim Terimleri Sözlükleri
Teknik Terimler Sözlükleri
Sanat Terimleri Sözlükleri
Spor Terimleri Sözlükleri
Hukuk Terimleri Sözlükleri
Ekonomi Terimleri Sözlükleri
Eğitim Terimleri Sözlükleri
Çevre Terimleri Sözlükleri
Sağlık Terimleri Sözlükleri
Sosyal Terimler Sözlükleri
Tarihi Şahsiyetler
Sarı Sayfalar
Gastronomi Terimleri Sözlüğü (B - 1)
Türkçe Terimler
İngilizce Terimler
#
A
B
C
Ç
D
E
F
G
H
I
İ
J
K
L
M
N
O
Ö
P
R
S
Ş
T
U
Ü
V
Y
Z
Gastronomi Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama
Gastronomi Terimleri Sözlüğü (B - 1. Sayfa)
Baby bonito
:
Çingene palamutu
Bain maire
:
Doğrudan sıcaklık ile teması uygun olmayan çikolatanın veya pastö
...
Bain-Marie
:
Direkt kaynatma yönteminin kullanılmadığı zamanlarda, yavaş pişir
...
banket
:
Ziyafet
Barbekü
:
Odun kömüründe pişirmektir.
Barding
:
Etlere gömlek yağı (kuyruk) sarma işlemidir
Baste
:
Eti fırında nemlendirerek kurumasının önüne geçmek
Basting
:
Pişme esnasında açığa çıkan yağ ve suların ekstra lezzet vermesi
...
Batter
:
Akışkan kıvamdaki ince sıvı hamur. Kaplama hamuru
Beef
:
Sığır eti
Beef steak
:
Bakınız: biftek
Ben-mari
:
Direk sıcaklıkla temas ettirilmemesi gereken (çikolata) ya da o r
...
biftek
:
Porsiyonlanmış parça et
Birinci Kategori Etler
:
Hızlı bir şekilde pişebilen yumuşak et parçalarıdır. Örneğin; (on
...
Biskin
:
Bitkisel, susuz margarin.
Bistro
:
Daha salaş restorandır. Rusça’da hızlı anlamına gelir
Bite-size
:
Lokma, kuşbaşı
Black bird
:
Kara tavuk
Blade steak
:
Bakınız: kürek
Blanch
:
Pişecek ürünlerin renginin ve görüntüsünün kaybolmaması için sıca
...
Blanch etmek
:
Mutfakta pişirilecek ürünlerin görüntüsü ve renginin kaybolmasını
...
Blanching
:
Kaynamış ve tıngırdamakta (simmering) olan sıcak sıvı içinde ürün
...
Bleu
:
Eti çok az ızgara etme işlemi.
Blind Baking
:
Tart hamurunun kalıba yerleştirildikten sonra üzerine ağırlık kon
...
Blooming
:
1. Jelatini soğuk bir sıvı içerisinde yumuşatma. 2. Isı ve nem fa
...
Blue fish
:
Bakınız: lüfer
Botargo
:
Balık yumurtası
Bouillon
:
Çektirilmiş et suyu
Bouquet garni
:
Pırasa yaprağı yada kereviz sapının içine, taze kekik, maydanoz s
...
Brain
:
Bakınız: beyin
Braserrie
:
Daha ağır havalı restoran
Breserrie
:
Daha havalı olan restoranlara denir.
Breze
:
Fransızca kökenli bir kelimedir. Fırında az su ile yavaş yavaş pi
...
Brigade
:
Balığın içini temizleyip, yıkayıp, kurulayıp -18 c de streçli ola
...
Brisket
:
Bakınız: döş
Brook trout
:
Bakınız: dere alabalığı
Brunoise
:
Sebzelerin ince küçük zarlar şeklinde kesilmesi
Bukegarni
:
Yemeğe aromatik bir koku katan havuç parçası, maydanoz sapı, pıra
...
bulamaç
:
Unun su ile karıştırılması sonucunda elde edilen cıvık hamur türü
...
Butter packaging
:
Yıldız şeklinde açılan puff pastry’ nin içine yağın hapsedilmesi/
...