eng
Dil Bilgisi Terimleri Sözlükleri
Bilim Terimleri Sözlükleri
Teknik Terimler Sözlükleri
Sanat Terimleri Sözlükleri
Spor Terimleri Sözlükleri
Hukuk Terimleri Sözlükleri
Ekonomi Terimleri Sözlükleri
Eğitim Terimleri Sözlükleri
Çevre Terimleri Sözlükleri
Sağlık Terimleri Sözlükleri
Sosyal Terimler Sözlükleri
Tarihi Şahsiyetler
Sarı Sayfalar
Gastronomi Terimleri Sözlüğü (P - 1)
Türkçe Terimler
İngilizce Terimler
#
A
B
C
Ç
D
E
F
G
H
I
İ
J
K
L
M
N
O
Ö
P
R
S
Ş
T
U
Ü
V
Y
Z
Gastronomi Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama
Gastronomi Terimleri Sözlüğü (P - 1. Sayfa)
Paillarde
:
Bir et veya tavuğun, ince dövülmesi ve genellikle ızgara edilip s
...
Pain perdu
:
Fransızca kelime anlamı kaybolmuş ekmek. Fransız tostu. French to
...
Panache
:
Bakınız: karışık
Pane
:
Un, yumurta sarısı ve galeta unuyla yapılan harç
Papillote, en
:
Kağıtta pişen yemek. Örn: Levrek en papillote
Pappardelle
:
İtalyan pasta şeklinin ismi. Uzun ve yaklaşık 3 cm eninde
Par baking
:
Fırında ön pişirme.
Parbolling
:
Ön haşlama / yarım pişirme.
Parchment paper
:
Yağlı kağıt
Parmentier
:
Patates içeren anlamında, Fransız mutfağında
Partridge
:
Bakınız: keklik
Pasta fresca
:
İtalyanca taze makarna anlamında
Pasta verde
:
Yeşil makarna anlamında. Genellikle ıspanaklı
pate
:
Herhangi bir ürünün pürüssüz püre edilip fırında pişirildikten so
...
Pate a Choux
:
Fransa kökenli bir hamur türüdür. Birbirine benzeyen ama eşit olm
...
Pate en croute
:
Bir hamurun içinde pişirilmiş pate
Patty
:
İnce doğranmış bir ürünün köfte şeklini alması. Kıyma da olabilir
...
Paupiette
:
İnce dilimlenmiş bir et veya balığın, doldurularak sarılması ve r
...
Paysanne
:
Sebzeleri 1cm çapında yada ince dilimler halinde kesilme işlemi
pedal
:
Paste / ezme formundaki hamurları yoğurmaya yarayan hamur aparatı
...
Persipan
:
Şekerli kayısı çekirdeği ezmesi.
Petit four
:
Yemek sonrası kahve veya çayla servis edilen, ufak kek-çikolata-k
...
Piemontaise, a la
:
Fransız mutfağında kalıpla basılmış ve dilim trüfle harmanlanmış
...
Pigeon
:
Bakınız: güvercin
Pilchard
:
Ateş balığı sardalya
Plastic chocolate
:
Glikoz ve kuvertür karışımıdır, kaplamalarda kullanılır.
Poaching
:
Poşe etmek, kaynama derecesinin altında, tıngırdayan suda pişirme
...
Pommes au four
:
Pişmiş elma
Pork
:
Domuz eti
Pralin
:
Karamelize edilmiş şekerin badem veya fındık ile karıştırılıp soğ
...
Preservative
:
Raf ömür uzatıcı madde
Prover
:
Mayalandırma dolabı.