eng

Gastronomi Terimleri Sözlüğü (P - 1)

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Gastronomi Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama

Gastronomi Terimleri Sözlüğü (P - 1. Sayfa)

Paillarde :
Bir et veya tavuğun, ince dövülmesi ve genellikle ızgara edilip s ...
Pain perdu :
Fransızca kelime anlamı kaybolmuş ekmek. Fransız tostu. French to ...
Panache :
Bakınız: karışık
Pane :
Un, yumurta sarısı ve galeta unuyla yapılan harç
Papillote, en :
Kağıtta pişen yemek. Örn: Levrek en papillote
Pappardelle :
İtalyan pasta şeklinin ismi. Uzun ve yaklaşık 3 cm eninde
Par baking :
Fırında ön pişirme.
Parbolling :
Ön haşlama / yarım pişirme.
Parchment paper :
Yağlı kağıt
Parmentier :
Patates içeren anlamında, Fransız mutfağında
Partridge :
Bakınız: keklik
Pasta fresca :
İtalyanca taze makarna anlamında
Pasta verde :
Yeşil makarna anlamında. Genellikle ıspanaklı
pate :
Herhangi bir ürünün pürüssüz püre edilip fırında pişirildikten so ...
Pate a Choux :
Fransa kökenli bir hamur türüdür. Birbirine benzeyen ama eşit olm ...
Pate en croute :
Bir hamurun içinde pişirilmiş pate
Patty :
İnce doğranmış bir ürünün köfte şeklini alması. Kıyma da olabilir ...
Paupiette :
İnce dilimlenmiş bir et veya balığın, doldurularak sarılması ve r ...
Paysanne :
Sebzeleri 1cm çapında yada ince dilimler halinde kesilme işlemi
pedal :
Paste / ezme formundaki hamurları yoğurmaya yarayan hamur aparatı ...
Persipan :
Şekerli kayısı çekirdeği ezmesi.
Petit four :
Yemek sonrası kahve veya çayla servis edilen, ufak kek-çikolata-k ...
Piemontaise, a la :
Fransız mutfağında kalıpla basılmış ve dilim trüfle harmanlanmış ...
Pigeon :
Bakınız: güvercin
Pilchard :
Ateş balığı sardalya
Plastic chocolate :
Glikoz ve kuvertür karışımıdır, kaplamalarda kullanılır.
Poaching :
Poşe etmek, kaynama derecesinin altında, tıngırdayan suda pişirme ...
Pommes au four :
Pişmiş elma
Pork :
Domuz eti
Pralin :
Karamelize edilmiş şekerin badem veya fındık ile karıştırılıp soğ ...
Preservative :
Raf ömür uzatıcı madde
Prover :
Mayalandırma dolabı.