eng

Gastronomi Terimleri Sözlüğü (M - 1)

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Gastronomi Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama

Gastronomi Terimleri Sözlüğü (M - 1. Sayfa)

Maillard reaction :
Amino asitlerin şeker ve ısı ile tepkimesi sonucunda meydana gele ...
Mallard :
Bakınız: yaban ördeği
Marbling :
Kas dokusunda bulunan yağ
Marinade :
Marine işleminde kullanılan sıvı karışımlar ve lezzetlendiriciler
Marine :
Ete lezzet ve yumuşaklık katması için özellikle şarapla yapılan u ...
Marzipan :
Şekerli badem ezmesi.
Maya :
Hamur işlerini ve ekmekleri havalandırmada kullanılan bir mikrosk ...
Meat :
Bakınız: kıyma
Melba toast :
Çok ince dilimlenmiş, düşük ısılı fırında kurutulmuş kıtır ekmek
Meringue :
Yumurta beyazı ve şekerin çırpılarak kaskatı, kabarık ve narin bi ...
Meuniére :
Yiyeceğin baharatla lezzetlendirilmesinden sonra una bulanıp az y ...
Mezzaluna :
Zırh, yarım ay şeklindeki bıçak
Mignonette :
İri taneli taze çekilmiş karabiber
Mill :
Öğütmek anlamındadır.
Minute, a la :
Anında pişirilen ve taze.
Mire poix :
Stockların lezzet, renk ve besleyicilik yönünden geliştirilmesi i ...
Mirepoix :
1. Stocklara lezzet, besleyicilik ve renk katkısı yapan sebze kar ...
Mise en place :
Servis yada pişirme işlemi öncesi mutfakta yapılan hazırlıkların ...
Mixing :
Farklı ürünleri birlikte karıştırma.
Mocha :
Çikolata ve kahvenin karışımıyla elde edilen tat
Monter au Beurre :
Sosu zenginleştirmek için küçük parçalar halindeki tereyağını ekl ...
Morrel :
Yaban mantarı, gözenekleri var, oldukça lezzetli ve pahalı.
Mullet red :
Bakınız: barbunya
Mussels :
Bakınız: midye
Mutfak :
Bakınız: Mutfak
Mühürlemek :
Etin roast edilmeden önce ocak üzerinde rengi hafif karartılarak ...