eng

Gastronomi Terimleri Sözlüğü (R - 1)

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Gastronomi Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama

Gastronomi Terimleri Sözlüğü (R - 1. Sayfa)

Rabbit :
Bakınız: Tavşan
Radyasyon :
Sıcaklığın ısıtılacak ürüne hava yoluyla dalgalar halinde yayılar ...
RDA :
Günlük tavsiye edilen miktar
Recomendee Daily Allowence :
Bir gün boyunca tavsiye edilen miktar demektir.
Red snapper :
Bakınız: mercan
Reduction :
Sıvıyı ısı üzerinde buharlaştırarak kıvamı koyulaştırma / çektirm ...
Remonce :
Tereyağı, şeker, tarçın ve marzipan karışımı bir Danish dolgu mad ...
Remouillage :
Stock yapımında kullanılan mire poix nın 2.kez kullanılması
Rib :
Loin Chop/Pirzola
Ribbon stage :
Yumurtayı çırparken çırpma telini kaldırdığımızda yumurtanın kalı ...
Rigor Motris :
Hayvanların ölümünün ardından kaslarındaki biokimyasal değişiklik ...
Rising /Proving /Fermenting :
Mayalandırma.
Rolling boil :
Fokurdama.
Rooster :
Bakınız: horoz
Roulade :
İnce dövülmüş bir et /tavuk/balığın dolgu ile rulo edilmesi
Royale :
Garnitür olarak kullanılan ve değişik şekillerde kesilen bir çeşi ...
Rubbing in :
Tart hamurlarını yaparken kullanılan ovalama metodu.
Russe :
Yahni, güveç tenceresi.
Rustic :
Köy usulü