Gastronomi Terimleri Sözlüğü (F - 1)

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Gastronomi Terimleri Sözlüğü (F - 1. Sayfa)

Fabricate :
Büyük bir gıda ürününü ufak parçalara bölmek
FAT :
Yağlı, semiz
Fat block :
Yağın un ile yoğrulmasıyla elde edilen kütle.
Fermentation :
Mayanın şekerle birleşmesi sonucu alkol ve karbondiyoksitin oluşm ...
Filet mignon :
Bonfilenin uç kısmındaki kısım
fileto :
Derisi ve kılçıkları alınmış temizlenmiş balık
Firm ball :
116-121 derecedeki şeker şurubu.
Flambe :
Pişme aşamasında alkolün ilavesi ve yanmasıyla meydana gelen aşam ...
Flounder :
Bakınız: dere pisisi
Folding :
Ürün karıştırırken sönmemesi için yapılan katlayarak karıştırma.
French knife :
Chef bıçağı
Frosting :
Pastaların katman aralıklarına ve/ya üzerine sıvanan dekorativ ta ...
Fumet :
Konsantre stock, genellikle balık kemiklerinden yapılır

Gastronomi Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama