eng

Gastronomi Terimleri Sözlüğü (L - 1)

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Gastronomi Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama

Gastronomi Terimleri Sözlüğü (L - 1. Sayfa)

Lamb :
Kuzu eti
Lamination :
Yağ ile hamurun, katlanarak birbirine ilave edilme tekniği
Lard :
Bakınız: domuz yağı
Larding :
İğne ile yada delinerek ürüne lezzet enjekte etmektir
Lardon :
Brunoise doğranmış ve pişmiş Bacon, Fransız mutfağına özgü bir te ...
Lean :
Yavan, yağsız
Lean dough :
Yağ ve şeker oranı düşük mayalı hamur
Leaven :
Hava ilavesiyle bir hamurun hacminin artması
Leg :
Bakınız: but
Liaison :
Krema ve yumurta sarısı karışımı, çorbalara ve soslara zenginlik ...
Lining :
Kalıbı yağlama.
Liver :
Ciğer
Loaf :
Somun, ekmekte daha çok kullanılır
Lobster :
Istakoz
Lock in :
Blok haldeki yağın (butter fat) hamur içine kapatılmasıdır.
Loin :
Bakınız: fileto
Lyonnaise, a la :
Fransız mutfağında soğanla yapılan herhangi bir ürün.