eng
Dil Bilgisi Terimleri Sözlükleri
Bilim Terimleri Sözlükleri
Teknik Terimler Sözlükleri
Sanat Terimleri Sözlükleri
Spor Terimleri Sözlükleri
Hukuk Terimleri Sözlükleri
Ekonomi Terimleri Sözlükleri
Eğitim Terimleri Sözlükleri
Çevre Terimleri Sözlükleri
Sağlık Terimleri Sözlükleri
Sosyal Terimler Sözlükleri
Tarihi Şahsiyetler
Sarı Sayfalar
Gastronomi Terimleri Sözlüğü (L - 1)
Türkçe Terimler
İngilizce Terimler
#
A
B
C
Ç
D
E
F
G
H
I
İ
J
K
L
M
N
O
Ö
P
R
S
Ş
T
U
Ü
V
Y
Z
Gastronomi Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama
Gastronomi Terimleri Sözlüğü (L - 1. Sayfa)
Lamb
:
Kuzu eti
Lamination
:
Yağ ile hamurun, katlanarak birbirine ilave edilme tekniği
Lard
:
Bakınız: domuz yağı
Larding
:
İğne ile yada delinerek ürüne lezzet enjekte etmektir
Lardon
:
Brunoise doğranmış ve pişmiş Bacon, Fransız mutfağına özgü bir te
...
Lean
:
Yavan, yağsız
Lean dough
:
Yağ ve şeker oranı düşük mayalı hamur
Leaven
:
Hava ilavesiyle bir hamurun hacminin artması
Leg
:
Bakınız: but
Liaison
:
Krema ve yumurta sarısı karışımı, çorbalara ve soslara zenginlik
...
Lining
:
Kalıbı yağlama.
Liver
:
Ciğer
Loaf
:
Somun, ekmekte daha çok kullanılır
Lobster
:
Istakoz
Lock in
:
Blok haldeki yağın (butter fat) hamur içine kapatılmasıdır.
Loin
:
Bakınız: fileto
Lyonnaise, a la
:
Fransız mutfağında soğanla yapılan herhangi bir ürün.