eng
Dil Bilgisi Terimleri Sözlükleri
Bilim Terimleri Sözlükleri
Teknik Terimler Sözlükleri
Sanat Terimleri Sözlükleri
Spor Terimleri Sözlükleri
Hukuk Terimleri Sözlükleri
Ekonomi Terimleri Sözlükleri
Eğitim Terimleri Sözlükleri
Çevre Terimleri Sözlükleri
Sağlık Terimleri Sözlükleri
Sosyal Terimler Sözlükleri
Tarihi Şahsiyetler
Sarı Sayfalar
Gastronomi Terimleri Sözlüğü (A - 1)
Türkçe Terimler
İngilizce Terimler
#
A
B
C
Ç
D
E
F
G
H
I
İ
J
K
L
M
N
O
Ö
P
R
S
Ş
T
U
Ü
V
Y
Z
Gastronomi Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama
Gastronomi Terimleri Sözlüğü (A - 1. Sayfa)
A’la miute
:
O anda, son dakikada hazırlanması gereken ürün. Anında pişirilen
...
Abaisse
:
İstenilen ölçüde yuvarlanmış hamur parçası
Aboyeur
:
Çağırmak, seslenmek anlamındadır.
Adisyon
:
Lokanta hesabı
Aging
:
Belli işlemler uygulayarak etin yumuşatılması işlemidir
Agiter
:
Bakınız: karıştırmak
Ağdalaşma
:
Şekerli sıvıların koyulaşması manasında kullanılır. Tatlı şurubun
...
Aiguillettes
:
Et yada balığı ince dilimler halinde kesmek
Al dante
:
Ürünün dişe gelir kıvamda pişirilmesidir.
Al dente
:
Yiyeceği fazla pişirmeden çiğliği gidene kadar yapılan pişirme kı
...
Alakart
:
Yemek servisinin mönüden seçilip sipariş edilmesi ile gerçekleşti
...
Albumin
:
Yumurtada bulunan protein cinsi
Allumettes
:
Kibrit büyüklüğünde yapılan kesim. (Genellikle patates için.)
Almond Paste
:
İyice öğütülmüş bademin renk alana kadar tavada çevrilmesi ve şek
...
Anchovy
:
Bakınız: ançüez
Anglaise
:
İngiliz Yöntemi, Açık pişirilen yiyecek
Antipasto
:
İtalyan soğuk iştah açıcısı
Aspic
:
Konsantre edilmiş balık, tavuk yada et suyu ve jelatinden elde ed
...
Au bleu
:
Kur Bulyon içerisinde alabalık ya da sazan gibi balıkların daha c
...
Au jus
:
Kendi suyuyla birlikte