eng

Gastronomi Terimleri Sözlüğü (A - 1)

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Gastronomi Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama

Gastronomi Terimleri Sözlüğü (A - 1. Sayfa)

A’la miute :
O anda, son dakikada hazırlanması gereken ürün. Anında pişirilen ...
Abaisse :
İstenilen ölçüde yuvarlanmış hamur parçası
Aboyeur :
Çağırmak, seslenmek anlamındadır.
Adisyon :
Lokanta hesabı
Aging :
Belli işlemler uygulayarak etin yumuşatılması işlemidir
Agiter :
Bakınız: karıştırmak
Ağdalaşma :
Şekerli sıvıların koyulaşması manasında kullanılır. Tatlı şurubun ...
Aiguillettes :
Et yada balığı ince dilimler halinde kesmek
Al dante :
Ürünün dişe gelir kıvamda pişirilmesidir.
Al dente :
Yiyeceği fazla pişirmeden çiğliği gidene kadar yapılan pişirme kı ...
Alakart :
Yemek servisinin mönüden seçilip sipariş edilmesi ile gerçekleşti ...
Albumin :
Yumurtada bulunan protein cinsi
Allumettes :
Kibrit büyüklüğünde yapılan kesim. (Genellikle patates için.)
Almond Paste :
İyice öğütülmüş bademin renk alana kadar tavada çevrilmesi ve şek ...
Anchovy :
Bakınız: ançüez
Anglaise :
İngiliz Yöntemi, Açık pişirilen yiyecek
Antipasto :
İtalyan soğuk iştah açıcısı
Aspic :
Konsantre edilmiş balık, tavuk yada et suyu ve jelatinden elde ed ...
Au bleu :
Kur Bulyon içerisinde alabalık ya da sazan gibi balıkların daha c ...
Au jus :
Kendi suyuyla birlikte