eng

Gastronomi Terimleri Sözlüğü (D - 1)

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Gastronomi Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama

Gastronomi Terimleri Sözlüğü (D - 1. Sayfa)

Dana eti :
9 aydan önce kesilmiş dana etine verilen isim
Deglaze :
Fırında pişmiş olan üründen arta kalan ve tepsiye yapışmış ürünle ...
Degraisser :
Yahni, sos ve diğer sulu pişirme yapılan ürünlerin üzerinden fazl ...
Depouillage :
Haşlama ya da pişirme esnasında suyun yüzeyine çıkan partikülleri ...
Docking :
Tart hamurunu delme işlemi.
Dory :
Bakınız: dülger balığı
Double folding :
Puff pastry’de kitap şeklinde katlama şekli.
Double panning :
Ürünler fırında pişerken tabanlarının hızlı bir şekilde renk deği ...
Dömiglas :
Fransızca kökenli mutfak terimlerindendir. Kahverengi dana fondun ...
Dragging :
Unlama işlemine denir.
Dredge :
Ürünün un ya da şekerle ince bir katman olacak şekilde serpme yap ...
Dressing :
Salata soslarına verilen isimdir
Drumming :
Çemberin altını yağlı kağıt ile kaplama.
Duck :
Bakınız: ördek
Dutching :
Kakaonun tadını yumuşatma ve rengini koyulaştırmak için yapılan a ...
Duxelle :
Yabani sarımsağı ve mantarı ince kıydıktan sonra yağda pişirme iş ...
duyusal :
Ürünlerin seçiminde koku, görünüm ve dokunma duyuları kullanılara ...