eng
Dil Bilgisi Terimleri Sözlükleri
Bilim Terimleri Sözlükleri
Teknik Terimler Sözlükleri
Sanat Terimleri Sözlükleri
Spor Terimleri Sözlükleri
Hukuk Terimleri Sözlükleri
Ekonomi Terimleri Sözlükleri
Eğitim Terimleri Sözlükleri
Çevre Terimleri Sözlükleri
Sağlık Terimleri Sözlükleri
Sosyal Terimler Sözlükleri
Tarihi Şahsiyetler
Sarı Sayfalar
Gastronomi Terimleri Sözlüğü (D - 1)
Türkçe Terimler
İngilizce Terimler
#
A
B
C
Ç
D
E
F
G
H
I
İ
J
K
L
M
N
O
Ö
P
R
S
Ş
T
U
Ü
V
Y
Z
Gastronomi Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama
Gastronomi Terimleri Sözlüğü (D - 1. Sayfa)
Dana eti
:
9 aydan önce kesilmiş dana etine verilen isim
Deglaze
:
Fırında pişmiş olan üründen arta kalan ve tepsiye yapışmış ürünle
...
Degraisser
:
Yahni, sos ve diğer sulu pişirme yapılan ürünlerin üzerinden fazl
...
Depouillage
:
Haşlama ya da pişirme esnasında suyun yüzeyine çıkan partikülleri
...
Docking
:
Tart hamurunu delme işlemi.
Dory
:
Bakınız: dülger balığı
Double folding
:
Puff pastry’de kitap şeklinde katlama şekli.
Double panning
:
Ürünler fırında pişerken tabanlarının hızlı bir şekilde renk deği
...
Dömiglas
:
Fransızca kökenli mutfak terimlerindendir. Kahverengi dana fondun
...
Dragging
:
Unlama işlemine denir.
Dredge
:
Ürünün un ya da şekerle ince bir katman olacak şekilde serpme yap
...
Dressing
:
Salata soslarına verilen isimdir
Drumming
:
Çemberin altını yağlı kağıt ile kaplama.
Duck
:
Bakınız: ördek
Dutching
:
Kakaonun tadını yumuşatma ve rengini koyulaştırmak için yapılan a
...
Duxelle
:
Yabani sarımsağı ve mantarı ince kıydıktan sonra yağda pişirme iş
...
duyusal
:
Ürünlerin seçiminde koku, görünüm ve dokunma duyuları kullanılara
...