eng

Süt Terimleri Sözlüğü: İngilizce Terimler (27)

# A B C D E F G H I İ J K L M N O P Q R S T U V WX Y Z

Süt Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama

Süt Terimleri Sözlüğü (27. Sayfa)

quarantine :
Hastalık veya zararlı organizmaların ülkeye girişini veya ülke iç ...
Quaternary Ammonium Compounds :
Dezenfektan amaçlı olarak kullanılan zefiran gibi dördüncül amony ...
Quenzyme Q :
Lipite benzer bir madde. Kimyasal yapı olarak vitamin K ve vitami ...
Quick Frozen Food :
Ürün tipine bağlı olarak maksimum kristalizasyon sıcaklık bölgesi ...
Race :
Bir tür grubu içinde, örneğin populasyonda, genetik bakımdan fizy ...
Rachitism :
Rickets. D vitamini yetersizliğinde çocuklarda oluşan bir hastalı ...
radiation :
Bakınız: ışınım
Radioactive :
Radyasyon yayan özelliğe sahip.
Radioactivity :
Alfa, beta, gama ışınlarını yayma özelliği.
Radyo- :
Işın, ışınlama, radyasyon anlamı veren ön ek.
Rancid :
Tadı acıya yakın olan, tadı az acı olan, acımtrak.
Rancidity :
Yağların acılaşması. Sıvı ve katı yağlarda kimyasal değişme sonuc ...
Randicity :
Tadı acı olma, acılaşma, tatlılığını yitirme, bozulma.
Random :
Rastgele, tesadüfi, gelişigüzel.
Rat :
Laboratuvarlarda deney amaçlı kullanılan sıçanlar.
Ratio :
Büyüklük, nicelik, derece bakımından iki şey arasında veya parça ...
Ration :
Bir hayvanın 24 saatlik bir periyot için besin maddeleri ve enerj ...
Raw :
İşlenmemiş. Taze.
Raw Material :
1. Süt ürünleri üretiminde kullanılan toplam süt proteini/kazein ...
Raw Milk :
1. Mevzuatında belirtilen çiğ süt kriterlerine uyan inek sütü, ko ...
Raw Milk Reference Price :
Bakanlık tarafından aylık olarak belirlenecek olan fatura/müstahs ...
Re- :
Tekrar anlamında kullanılan ön ek.
Reaction :
Birbirini etkileyen maddeler arasında ortaya çıkan olay, reaksiyo ...
Ready To Eat Food :
Tüketime hazır hale getirilmiş gıda maddesi. Pişirilmeden veya gı ...
Ready-To-Cook :
Gıda maddelerinin pişirilmeye hazır hale gelmiş şekli.
Reaktion :
Tepkime, tepkileşim.
Real Time Polimerase Chain Reaction :
Gerçek zamanlı Polimeraz zincir reaksiyonu.
Receiving Environment :
Atık suların deşarj edildiği veya dolaylı olarak karıştığı göl, a ...
Recipe :
Genel bir olguyu, bir kuralı veya ilkeyi açıklayan simgeler takım ...
Recombination :
1. Su ilave edilerek veya edilmeden, süt kurumaddesi ile süt yağı ...
Recombined Cream :
Süt ürünlerinden rekombinasyon işlemi ile elde edilen ürün. Su il ...
Recombined Milk :
Saf süt yağının rekonstitüe yağsız süte eklenerek elde edilen tam ...
Recommended Daily Allowance :
Yetişkinlerin ihtiyaçlarını karşılayacak yeterli miktardaki vitam ...
Recommended Daily Intake :
Yetişkinlerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yeterli miktarda ...
Reconstituted Cream :
Süt ürünlerinden rekonstitüsyon işlemi ile elde edilen, su ilave ...
Reconstituted Milk :
Süttozunun su içerisinde çözündürülmesiyle elde edilen süt.
Recontitution :
Suyu kısmen veya tamamen uzaklaştırılmış süt ürününe, elde edilec ...
Redox Phenomenon :
Biyolojik matrikslerin veya bileşiklerin oksidasyon-redüksiyon re ...
Redox Potential :
Bir ortamın elektronları alma veya verme eğilimi, oksitleme veya ...
Reductant Sugar :
Glikoz ve fruktoz gibi basit şekerlerin yapısında içerdiği bir ki ...
Reductase :
Bir bileşiğin indirgenmesini katalizleyen herhangi bir enzim.
reduction :
İndirgeme, indirgenme, azalma.
Re-Esterfication :
Gliserinin, yağ asitleri kullanarak trigliseridlere esterleşmesi ...
Re-Export :
Bir ülkeye ithal edilen ve o ülkeden başka bir ülkeye ihraç edile ...
Referance Laboratory :
Gıda analiz yöntemlerinin geliştirilmesi ve standardizasyonunun s ...
Refined :
Gıda maddelerinin saflaştırması.
Refining :
Gıda maddelerini saflaştırma işlemi.
Refractive Index :
Sıvıların belirli şartlar altında ışığı kırma prensibinden saflık ...
Refractometer :
Yoğunluğu farklı ortamlardan geçişi sırasında ışığın kırılması do ...
Regimen :
Sağlığın devamı veya düzeltilmesi için geliştirilmiş beslenme düz ...
Registration :
Gıda maddesinin mevzuat hükümlerine uygun olması halinde onaylanm ...
Registration Number For Food Business :
Birincil hayvansal ürünleri işleyen işyeri dışındaki diğer gıda m ...
Registry Certificate For Non-Sanitary Plants :
Çevresinde bulunanlara fiziki, ruhi ve sosyal yönlerden az veya ç ...
Regnum :
Taksonomik sınıflandırmada biyolojik sınıflandırmanın en üst sını ...
Regulation :
Türk hukuk sisteminde Yasa ve Tüzüğün uygulanmasını sağlamak amac ...
Rejenerated Cellulose Film :
Geri dönüşüm yapılmamış odun veya pamuk orijinli rafine selülozda ...
relative :
Göreli, rölatif.
Relative Dansity :
Bir maddenin belirli bir sıcaklıktaki yoğunluğunun, 40 0C’deki yo ...
relative humidity :
Bir metre küp hava içinde bulunan su buharı ağırlığının, aynı şar ...
Relative Moisture :
Bir metreküplük serbest havada mevcut olan su ile belli bir sıcak ...
Releasieng For Experimental Purpose :
GDO ile ilgili deneysel amaçlarla yapılacak faaliyetlerin, harici ...
Rendering :
Mezbaha artıklarını yem amaçlı olarak et kemik unu haline getirme ...
Rennet :
Peynir mayası, buzağının işkembesinden yapılan peynir mayası.
Rennin :
Süte etki ederek kazeinojeni kazeine çeviren ve peynir pıhtısını ...
repeatability :
Aynı numune, aynı uygulayıcı, aynı cihaz, aynı laboratuvar gibi t ...
Replicate Sample :
Numunenin alındığı parti ve kitleden, numune ile birlikte yeteri ...
Representative sample :
Ürün partisini temsil edecek şekilde, paçal numuneden alınan numu ...
Reproductive :
Çoğalabilen, çoğalma yeteneğinde olan.
Resazurin Color Endex :
Resazurin renk maddesi kullanarak boya indirgeme metoduyla yapıla ...
Research :
Bir gerçeği ortaya çıkarmak, bir konuda sonuç çıkarmak, bir sorun ...
Reseptor :
Çeşitli uyarıları alabilen ve duyu organlarının yapısında bulunan ...
Residue :
Artık, kalıntı, bakiye. Bitki koruma ürünleri ve veteriner ilaçla ...
Residue Of Pharmacolojical Active Substance :
Hayvansal gıdalarda bulunan aktif madde, yardımcı madde veya bozu ...
Resistance :
Bir organizmanın abiyotik ve biyotik baskı faktörlerine karşı (su ...
Resistant :
Mukavim, dirençli, dayanıklı.
Resorption :
Bakınız: emilme
Resource :
Bir şeyin çıktığı şey, menşe.
Resource Value :
Bir gıda maddesinin, herhangi bir besin öğesinin günlük alınması ...
restoration :
Doğal seviyeye getirme, gıda maddesinin içindeki besin öğelerini ...
Retail :
Ana dağıtım merkezleri, hazır yemek hizmeti, işyeri ve kurum yeme ...
Retail Package :
Son tüketiciye satılan gıda maddesi ambalaj paketi.
Retentant :
1. Sütün ultrafiltrasyon sürecinde membrandan geçmeyen kısmı. 2. ...
Retinol :
A vitamininin hayvansal dokularda bulunan etkin şekli.
Retinol Equivalent :
Vitamin aktivitesini anlatan birim. Vücutta retinol dışında A vit ...
Reversible :
Bir olayın ortaya çıkma şartlarında sonsuz küçük bir değişikliğin ...
Reversible Package :
Sıvı gıda dolumunda bir defadan fazla kullanılan ve de106 formasy ...
Review :
Tespit edilen hedeflere ulaşmak için ele alınan konunun etkinliği ...
Revolution Per Minute :
Birbirinin aynı olan ve bir dakikada yapılan seri dönme hareketi.
rheology :
Ekstrem durumlarda tamamen viskoz sıvıları ve esnek katı maddeler ...
Riboflavin :
B2 vitamini. Portakal renginde, acımsı tatta, ışığa çok hassastır ...