eng

Süt Terimleri Sözlüğü: İngilizce Terimler (3)

A B C D E F G H I İ J K L M N O P Q R S T U V WX Y Z
3. Sayfa
Animal :
Suda yaşayan hayvanlar, sürüngenler ve amfibik hayvanlar da dâhil ...
Animal By Product :
Yetiştiricilikte kullanılmayacak olan sperma, ovum, embriyo dâhil ...
Animal Farm Producing Milk :
Gıda olarak piyasaya arz için süt üretmek amacıyla, bir veya daha ...
Animal Fat :
Domuz yağı ve süt yağı haricinde, balık dahil olmak üzere hayvans ...
Animal For Food Supply :
Gıda üretimi amacıyla yetiştirilen, tutulan, kesilen veya avlanan ...
Animal Health Certificate :
Ürünün güvenilirliğini gösteren ve hayvansal ürünlerde, üründe ku ...
Animal Origin Food :
Gıda değeri olan hayvanlardan elde edilen et, süt, yumurta, terey ...
Animal Owner :
Hayvanların mülkiyet hakkını üzerinde bulunduran gerçek veya tüze ...
Animal Population :
Aynı türde, aynı yaşta, aynı işletmede, aynı zamanda ve aynı şart ...
Animal Primary Product :
Hayvanlardan doğrudan elde edilen et, süt, yumurta, tereyağı, bal ...
Animal Product :
İnsan tüketimine sunulan hayvansal gıda, hayvansal yan ürün ve ür ...
Animal Substances :
Et, süt, yumurta, havyar, bal, deri, yün, yapağı, tiftik, bağırsa ...
Anode :
Pozitif elektrot, artı uç, pozitif kutup.
Anorganic / Inorganic :
Karbonatlar, siyanürler ve basit karbon bileşikleri hariç karbon- ...
Anoxygenic :
Moleküler Oksijen oluşturamayan.
Anoxygenic Photosynthesis :
Yeşil ve menekşe renkli bakterilerde görülen ve oksijenin çıkarıl ...
-Ant :
Yapan anlamında kullanılan son ek. Örn, laborant.
Ant- :
Zıt anlam veren ön ek. Örn, Antogonist.
Antacid :
Aside karşı etki gösteren, asidi nötürleştirmek için kullanılan m ...
Antagonism :
Bir başka maddenin etkisini önleyen ya da ona zıt etki.
Antagonist :
Bir başka maddenin etkisini önleyen ya da ona zıt etki gösterme d ...
Ante- :
Önce anlamında kullanılan ön ek.
Antero- :
Ön anlamında kullanılan ön ek.
anti- :
Karşı, zıt anlamında kullanılan ön ek.
Antibiosis :
Aynı ortamda bulunan iki mikroorganizmadan birinin diğeri için za ...
Antibiotic :
Herhangi bir mikroorganizma tarafından, başka bir mikroorganizmay ...
Antibody :
Hastalık etkenlerini zararsız duruma getirmek için vücudun çıkard ...
Antibrowning :
Gıda maddesinin esmerleşmesini önleyen madde.
Anti-Caking :
Gıda partiküllerinin birbirine yapışması eğilimini azaltan veya ö ...
Anti-Foaming :
Köpüklenmeyi azaltan veya önleyen maddeler.
Antifog :
Sıvıların ısı etkisiyle gaz durumuna geçmesini önleyen madde.
Antifungal :
Mantarları tahrip eden, çoğalmasını, büyümesini engelleyen maddel ...
Antigen :
İçerisine girdiği organizma aracılığıyla antikor oluşumunu sağlay ...
Antimicrobial :
Mikroorganizma tarafından üretilen ya da sentetik olarak elde edi ...
Antioxidant :
Oksitlenmeyi önleyen madde.
Antioxidant Activity :
Antioksidanların serbest radikalleri tutabilme, onları bozundurab ...
Antioxidants :
Oksidasyonun neden olduğu bozulmaları önleyerek gıdaların raf ömü ...
Antisepsis :
Canlı dokuların üzerindeki veya içindeki mikroorganizmaları, gene ...
Antiseptic :
Mikroorganizmaları öldüren veya gelişmelerini önleyen etki. Antib ...
Antitoxic :
Toksinin etkisini ortadan kaldıran, toksini nötralize eden toksin ...
Antitoxin :
İçine giren toksinleri zararsız hale getirmek için vücudun çıkard ...
Antiviral :
Virüsleri tahrip eden, çoğalmasını, büyümesini engelleyen maddele ...
Antiviral Protein :
Virüs çoğalmasını durduran herhangi bir protein.
Antivitamin :
Yapısal olarak vitamine benzeyen ancak vitamin emilimini veya etk ...
Antrax :
Bacillus anthracis tarafından oluşturulan septisemik özellikte, a ...
Apo- :
Ayrılmayı tanımlayan ön ek. Örn, apo-enzim.
Apoferritin :
Bir protein demir bileşiği.
Apoprotein :
Lipoprotein moleküllerinin protein kısmı.
Application For Treatment :
Gıda değeri olan hayvanlara uygulanması yasaklanan ve belli şartl ...
Approval Number For Food Business :
Birincil hayvansal ürünleri işleyen ve bu tür gıda maddeleri üret ...
Approved Establishment :
Yetkili otorite tarafından belirli ürünleri işleyen onay almış iş ...
Aqueous :
Su ile yapılan, sulu olan. Su ile ilgili, su, su içeren.
Arabinose :
Genellikle polisakkaritlerin yapısında yer alan, pentoz yapıda bi ...
Arachidic Acid :
Yirmi karbonlu doymuş yağ asidi, araşik asit, eikosanoik asit.
Arachidonic Acid :
20 karbonlu, dört çift bağ içeren doymamış ve elzem yağ asitlerin ...
Arbovirus :
Bir RNA virüsü. Artropod kaynaklı virüsler.
Archaebacteria :
1. Monera içinde gerçek peptidoglikan yapıları olmayan ve bazı öz ...
Areometer :
Sıvıların yoğunluk derecesini ölçmeye yarayan alet.
Arginine :
Proteinlerin parçalanmasıyla oluşan, ayrıca sentetik olarak da el ...
Ariboflavinosis :
Riboflavin yetmezliği.
Aroma :
Gıdaların çiğneme ve yutkunma sonucunda hissedilen tat ve kokunun ...
Aroma As Food Ingredient :
Esas olarak gıdaya aroma vermek veya gıdanın mevcut aromasını değ ...
Aroma Compounds :
Gıda maddelerine tat ve koku vermek ve bunları geliştirmek için k ...
Aroma Premise :
Kendisinin aroma verme özelliğine sahip olması gerekmeyen, gıda i ...
Aroma Supply :
Olduğu haliyle tüketilmesi amaçlanmayan, tat ve/veya koku vermek ...
aromatic :
1. Hoş kokulu, aromalı. 2. Alifatik yapılardan farklı benzen halk ...
Arsenic :
Simgesi As. Çok düşük miktarları kırmızı kan hücrelerinin yapımı ...
artificial :
Doğadaki örneklerine benzetilerek insan eliyle yapılan.
Artificial Cream :
Genellikle bitkisel yağdan yapılan, şeker veya tatlandırıcı katıl ...
Artificial Flavours :
Gıdalara tatlı bir lezzet sağlayan, şeker dışındaki maddeler. Bes ...
Artvin Caucasian Gruyere :
Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesi’nde Rus etkisi altında üretilen ...
Ascomycetes :
Bilinen çoğu maya ve küfün bulunduğu fungi sınıfı. Bu sınıf içind ...
Ascorbic Acid :
C vitaminin kimyasal adı. Birçok hayvanda glikozdan sentezlenir. ...
Ascorbic Acid Oxidase :
C vitamininin oksitlenerek bozulmasını hızlandıran enzim.
Ascorbyl Palmitate :
Askorbik asidin palmitik asitle birlikte oluşturduğu yağda çözüne ...
Ascospore :
Sporları ask denilen torbacıkların içinde oluşan mantarların spor ...
-Ase :
Enzimleri tanımlayan İngilizce son ek.
Asepsis :
İşlem öncesi, sırası ve sonrasında mikropların bulaşmasını fiziks ...
Aseptic :
Zararlı ve zararsız tüm mikroorganizmalardan arındırma ve mikrops ...
Aseptic Equipment :
Hijyenik olarak tasarlanan sterilize edilebilir ekipman. Aseptik ...
Aseptic Filling :
Mikropsuz ortamda streil bir gıda maddesinin yine steril ambalaja ...
Aseptic Process :
Kullanılan ekipmanın kullanımdan önce sterilize edildiği ve süreg ...
Aseptic Tank :
Sterilize edilmiş tank.
Aseptic Technique :
Hücre, doku ve organ kültürlerinde mikroorganizmaların girişini ö ...
Asesülfam Potasyum :
Kimyasal adı 6-metil-1,2,3-okzatiasin-4(3H)-one-2,2-dioksit potas ...
Ash Content :
Ürünlerin yüksek sıcaklıkta yakılmasıyla porselen kroze içinde ka ...
Ash/Cinder :
Gıdalardaki organik maddelerin 900 °C civarında tamamen yakıldıkt ...
Asidosis :
Vücutta fazla miktarda asit oluşumu ya da oluşumu asit tutulması ...
Asparagine :
Elzem olmayan bir amino asit.
Aspartam-Acesulfame Salt :
Kimyasal adı L-fenilalanil2-metil-L-?-aspartic asit’in 6-metil-1, ...
Aspartame :
Aspartik asit ve fenilalaninden oluşan bir dipeptid türevi düşük ...
Aspartic Acid :
Aminosüksinik asit olarak bilinen elzem olmayan amino asit. Asidi ...
Aspartil Fenilalanin Metil Ester :
Kimyasal adı N-L-? -(Aspartil-L-fenilalanin-1metilester,3-amino-N ...
Aspergillus Fisherii :
Sıcaklığa dayanıklı olma özelliği nedeni ile genellikle meyve suy ...
Aspergillus Spp. :
Yaygın bir küf (mantar) cinsi.
Ass Milk, Donkey Milk :
Antik Mısır’dan beri daha çok kozmetik amaçlı kullanılan süt. İne ...
Assay Balance :
% 0.05g hassasiyetli mekanik basit bir terazi. Alımlarda ve labor ...
Association Of Analytical Communities :
Analiz metodları yayınlayan uluslararası kuruluş.