eng

Süt Terimleri Sözlüğü: İngilizce Terimler (8)

A B C D E F G H I İ J K L M N O P Q R S T U V WX Y Z
8. Sayfa
Cold Storage House :
Gıda maddelerinin soğutulduğu ve/veya dondurulduğu ve soğutulmuş ...
Coli Bacillus :
Toprakta, insan ve hayvan bağırsaklarında, kimi vakit sularda, sü ...
Coliform Bacteria :
Gram negatif, spor oluşturmayan, laktozdan 35-37 0C’da 48 saat iç ...
Coliform Enterotoxemia :
E. coli’nin uygun serotipiyle meydana gelen bağırsak yangısını ta ...
Coliphage :
E. coli bakterisine saldıran bir bakteriyofaj.
Collaboration :
Laboratuvarların belli aralıklarla performansını ve analiz sonuçl ...
Collagen :
Bir protein türü. Hayvan kemikleri, postları, derileri, tendonlar ...
Collaidal :
Bakıldığında ya da mikroskopla incelendiğinde homojen görünen anc ...
colloid :
Parçacık büyüklüğü 1-100 mm olan madde.
Colon Chromatografy :
Sabit faz olarak silikajel (SiO2), selüloz, alüminyumoksit (Al2O3 ...
Colonization :
Tek hücreli organizmaların bir araya gelerek topluluk oluşturmala ...
Colony :
Aralarında işbölümü yapan tek hücreli organizmaların bir araya ge ...
Colony Count :
Katı besiyerinde koloni oluşumunun belirlenmesiyle yapılan sayım.
Colony Count By Casting Method :
Petri kutusunda önce sayım yapılacak örnekten 1 ml aktarılıp, üze ...
Colony Forming Unit :
Bir materyalde katı besiyeri kullanarak mikroorganizma sayımı yap ...
Color Fixatives :
Gıda maddelerinin rengini sabitlemek için kullanılan maddeler.
Colorant :
Bazı ortamlarda çözünerek ortama belli renk veren doğal veya yapa ...
colorimeter :
Bakınız: kolorimetre
Colorimetric Analysis :
Bir reaktif ile oluşturulan rengin şiddetinin, derişimi bilinen b ...
Colostrum :
Ağız sütü. Doğumdan sonraki ilk 3 ila 5 güne kadar meme bezlerind ...
Colours :
Tek başına gıda olarak tüketilmeyen veya gıdalarda ana bileşen ol ...
Commensal :
Konakçı üzerinde ya da içinde yaşayan ancak, konakçısına zarar ve ...
Commensalism :
Ortak yaşayan iki organizmadan birisi yarar sağlarken, diğerinin ...
Commercial Sterile :
35-37°C ve 50-55°C’de 7 gün yapılan inkübasyon sonrası, ambalajla ...
Commercial Sterilization :
Gıda endüstrisinde uygulanan bir yöntem. Mikroorganizmaların bir ...
Commission Regulation :
AB Komisyonu tarafından çıkarılan Tüzükler genel geçerliğe sahip, ...
Committee Of Government Experts On The Code Of Principles Concerning Milk And Milk Products :
Süt ve Ürünleri Uygulama Prensipleri ile ilgili Ülke Uzmanları FA ...
Common Agricultural Policy :
Avrupa Birliği üyesi ülkelerin tarım politikalarının tek Pazar, t ...
Common Customs Tariff :
Ortak Gümrük Tarifesi her yıl, bir Konsey Tüzüğü ekinde yayınlana ...
compact :
Bakınız: sıkı
Comparative Cleanability :
Ekipmanın belirli bir referansa göre temizlenebilirliğini ifade e ...
Complex Viruses :
Bakteriyofajlar gibi kompleks yapılı, kapsidi ilave yapılar içere ...
component :
Bileşimi oluşturan unsurlardan her biri, bileşen, eleman.
Composite Product :
İlk ürünün işlenmesinin, son ürünün üretilmesinin ayrılmaz bir pa ...
compound :
Kimyasal tepkimeler sonucu iki veya daha çok elementten oluşan ve ...
Compressor :
Bir akışkanı veya gazı, gereken basınca göre sıkıştırmaya yarayan ...
Concentrated :
Yoğun, kıvamlı sıvı.
Concentration :
Yoğun bir maddenin özelliği.
Condensation :
İki molekülün su gibi küçük bir molekülü atarak birleştiği, pepti ...
Condensed Hydrolisable Whey :
Laktaz enzimiyle hidrolize edilen peyniraltı suyunun buharlaştırı ...
Condensed Milk :
Yağlı, yağı kısmen veya tamamen alınmış sütten veya bu ürünlerin ...
Condensed Skimmed Milk :
Yağı alınmış sütün buharlaştırılmasıyla elde edilen ve en az % 27 ...
Condensed Whey :
Yayık altının buharlaştırılmasıyla elde edilen, en az % 27 toplam ...
condenser :
İçinde akımsız elektrik yükü biriktirilen cihaz, yoğunlaştırıcı.
Conditioning :
Gıda maddesinin tuz ve katkı maddeleriyle birlikte uygun klimatik ...
Confirmity :
Bir şartın yerine getirilmesi.
Conformity Assesment :
Bir ürünün veya hizmetin konuyla ilgili teknik düzenlemelere veya ...
Conidium :
İçinde eşeysiz fungus sporu olan konidyosporların meydana geldiği ...
Conjugated Fatty Acids :
Bu tip yağasitlerinde iki doymamış bağ arasında bir (-CH-) grubu ...
Consantrated Yoghurt :
Keçi veya koyun sütü kreması, peynir kültürü ve tuzdan üretilen, ...
Consantreted Fermented Milk Products :
Protein oranı fermentasyondan önce veya sonra en az % 5.6 oranına ...
Consentration :
Yoğunluk. Birim hacimde çözünmüş bulunan madde miktarı.
consistency :
Kıvam, koyuluk.
consumer :
Bir mal veya hizmeti ticari veya mesleki olmayan amaçlarla edinen ...
Consumer Organization :
Tüketicinin korunması ve hak kayıplarının önlenmesi için kurulan ...
Consumer Price Inflation :
CPI. Bir tüketicinin satın aldığı belirli bir ürün ve hizmet grub ...
Consumer Process :
Mal veya hizmet piyasalarında tüketici ile satıcı-sağlayıcı arası ...
Consumer Protection :
Tüketicinin hak kayıplarının önlenmesi için yapılan işlemlerin bü ...
Consuming :
Kullanarak, harcayarak, yiyerek, içerek bitirme.
Consumption :
Tüketmek eylemi. Üretilen yada yapılan şeylerin kullanılıp harcan ...
Contagious Agalactia :
Koyun ve keçilerde süt salgısının durması, konjuktivitis, keratit ...
Contaminant :
Gıdalarda normal şartlarda bulunmayan, başka bir kaynaktan çapraz ...
Contamination :
1. Fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik bir etmenin ürüne veya ür ...
Contaminative Substances :
Gıda maddesine kasten ilave edilmeyen, gıdanın üretiminden pazarl ...
Continuous Mixer :
Bir yandan hamuru oluşturacak olan karışımın girip öbür yandan yo ...
Contra- :
Karşı, ters, zıt anlamında ön ek.
Contract :
Şartların yazıldığı doküman (alıcı ve satıcı tarafından imzalandı ...
Contract Manufacturing :
Gıda maddelerinin üretimini yapan veya yaptıran özel ve tüzel kiş ...
Contracted Production :
Üretim miktarı ve çeşitliliği dışarıdan gelen talepler doğrultusu ...
contrast :
Karşı, zıt, ters.
Control And Certification Organisation :
Organik ürünün veya girdinin, üretiminden tüketiciye ulaşıncaya k ...
Control Certificate :
Bir ürünün ülkeye ithalat işlemleri için yürürlükteki ilgili Dış ...
Control Matter :
Test maddesinin karşılaştırılmasında kullanılan madde.
Control Organisation :
Organik ürünün veya girdinin, üretiminden tüketiciye ulaşıncaya k ...
Control Plan :
Belirli risk ve ürün gruplarının belli sayıda ve sıklıkta denetim ...
Controll :
Gıda maddeleri ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemeleri ü ...
Controlled Area :
Yüksek hijyen durumu sağlanmasıyla ilgili oluşturulan yer.
Convantional Agriculture :
Organik tarım faaliyetleri dışındaki tüm tarımsal faaliyetler.
Conventioanl Agriculture :
Organik tarım faaliyetleri dışındaki tüm tarımsal faaliyetler.
Conventional Product :
Konvansiyonel tarım metotları ile üretilmiş ürün.
Conversion :
Olduğundan başka bir biçime girme, başka bir durum alma.
Cooking :
1. Ürün merkez sıcaklığının en az 72°C’ye ulaştığı ısıl işlem (et ...
Cooking Style In Liquid With Boiling :
Herhangi bir sıvı içinde kaynatarak pişirme usulü.