eng

Süt Terimleri Sözlüğü: İngilizce Terimler (13)

# A B C D E F G H I İ J K L M N O P Q R S T U V WX Y Z

Süt Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama

Süt Terimleri Sözlüğü (13. Sayfa)

Evaporated Milk :
Evaporasyonla konsantre edilen sterilize ve homojenize süt. Konde ...
Evaporation :
Sıvı veya katı halden gaz haline dönüşmesi işlemi, buharlaşma. Çö ...
evaporator :
Bir maddenin düşük başınç altında suyunun uçurulmasını, buharlaşt ...
Evening Milking :
Süt hayvanlarında akşam saatlerinde yapılan sağım işlemi.
Evolution :
Bakınız: evrim
Examination And Analysis :
Numune alma işlemi ile başlayan ve o partinin istenilen özellikle ...
Examination And Analysis Report :
Resmi prosedür ile gönderilen numunelerin laboratuvarca yapılan a ...
Examination Veterinerian :
Kombina ve mezbahalarda kesilecek kasaplık hayvanların kesim önce ...
Exchange Mecanisim For Biosafety Information :
GDO ve ürünleri ile ilgili bilimsel, teknik ve uygulamaya ilişkin ...
Executing Manager :
Gıda mevzuatına uygun üretim yapılmasında, işveren ve/veya tüzel ...
Exotoxin :
Bazı mikroorganizmalar tarafından salgılanarak dışarı verilen, vü ...
Expire Date :
Mikrobiyolojik açıdan kolay bozulabilen ve bu yüzden bir süre son ...
Export Quota :
Genellikle ithalatçı sanayileşmiş bir ülke ile çoğunlukla emek yo ...
Exposure Dose :
Bir gıda güvenilirliği tehlike unsuruna, örneğin iyonize radyasyo ...
Exract :
Bir maddenin bir çözücü sıvıyla muamele ettikten sonra sıvı kısmı ...
Exraction Solvent :
Hammaddelerin, gıda maddelerinin veya bu ürünlerin bileşenlerinin ...
Extra- :
Dışında, ötesinde, fazla, üstün anlamında kullanılan bir ön ek.
Extract :
Bir doku örneğinin parçalanmış hali, ekstrat.
extraction :
1. Bir karışımdan bir bileşiği uygun bir çözücü ile ayırma işlemi ...
Extreme Halophilic :
Tuzu seven, tuzlu ortamda gelişen. Gelişmesi için genel olarak or ...
Extreme Thermophilus :
Yüksek sıcaklıkları seven. Ekstrem termofiller ile ilgili çalışma ...
Extreme Xerophilous :
Optimum gelişme için çok az nemli ortamları seven.
Extrusion :
Gıda maddesinin sıkıştırılıp itildiği ve basınç altında konik del ...
Exworks Price :
Ürün için nihai işçilik veya işlemin gerçekleştirilmesini üstlene ...
Ezine White Cheese :
Genelde ülkemizin Çanakkale ili Ezine, Bayramiç ve Ayvacık İlçele ...
Factor :
Etken, etmen.
Facultative :
Bakteriyolojide hem aerobik hem de anaerobik ortamlarda çoğalabil ...
Facultative Aerob :
Aslında anaerob olup, atmosferik oksijen varlığında da gelişebile ...
Facultative Anaerob :
Hem oksijenli hem de oksijensiz ortamda solunum yaparak gelişebil ...
Fahrenheit :
İngiliz sisteminde sıcaklığın ölçüm birimi. Sembolü °F. Suyun don ...
Family :
İlgili cinslerden oluşan biyolojik grup. Canlıların sınıflandırıl ...
Farm Animal :
Et, süt, yumurta dâhil olmak üzere gıda, deri, kürk, yün, tüy vey ...
Farm Cheese :
Geleneksel olarak maya ve tülbent kullanmak suretiyle üretimi yap ...
Farmer :
Mal sahibi, kiracı, yarıcı veya ortakçı olarak devamlı veya en az ...
Farmer Registration System :
Türkiye’de mevzuatla oluşturulan ve çiftçilerin kimlik, arazi ve ...
Fason :
Bir malın ya da hizmetin tümünün veya bir bölümünün bir ana firma ...
Fast Food :
Önceden pişirilmiş veya önceden pişirmeye veya servise hazırlanmı ...
Fat :
Oda sıcaklığında katı halde bulunan yağ.
Fat Corrected Milk :
Yağ miktarı düzeltilmiş süt.
Fat Reduced :
Yağ değerlerinde sağlanan en az % 25’lik azalmalar olan ürün.
Fat Standardisation :
Yağsız süte separatörden ayrılan krema ilave etmek suretiyle stan ...
Fatal :
Öldürücü, ölüme neden olan.
Fat-Soluble Vitamins :
A, D, E, K Vitaminleri.
Fatty Acids :
Genellikle çift sayıda karbon atomu içeren, düz zincirli ve değiş ...
fauna :
Yeryüzünde ekolojik olarak sınırlanabilir bir yaşam mekanında vey ...
Fecal :
Dışkı ile alakalı, dışkı kaynaklı.
Feed :
Hayvan yiyeceği. Hayvanların ağız yoluyla beslenmesi amacıyla kul ...
Feed Grade :
Hayvan tüketimi için uygun olan.
Feeding :
Gıdaların vücuda verilmesi, yedirilmesi, içirilmesi. Vücudun çalı ...
Fehling Test :
Karbonhidratların özellikle şekerlerin indirgeyici özelliğini gös ...
Fermentation :
Fermentasyon. Sıvı ya da hamur durumunda bulunan organik maddeler ...
Fermented :
İçine maya karıştırılmış veya mayalandırılmış olan. Maya etkisiyl ...
Fermented Foods :
Bakteri, küf, maya gibi mikroorganizmaların fermentasyon faaliyet ...
Fermented Milk Product :
Sütün uygun mikroorganizmalar tarafından fermentasyonu ile pH değ ...
Fermented Milk Product Heated After Fermentation :
Fermentasyonu ısıl işlemle durdurulmuş süt ürünü.
Ferric :
Emilimi, iki değerlikli demire göre daha düşük olan demirin üç de ...
Ferritin :
Vücuttaki demirin en önemli depo formu olan demir-apoferritin kom ...
Ferrous :
Fe+2 olarak gösterilen, artı iki değerine indirgenmiş demir.
Ferroxidase :
İki değerlikli ferröz demiri, ferik forma okside eden oksidoredük ...
Fertility Toxicitiy :
Doğurganlık yeteneği, verimlilik üzerine etki.
FI Number :
Avrupa Birliği’nin aroma bilgi sisteminde yer alan numara.
Fiber :
Yenilebilen bitkisel ve hayvansal maddelerin, insanların sindirim ...
fibrous :
Bakınız: Fibröz
filter :
Akışkan olan sıvı ya da gazı süzmeye yarayan gözenekli aygıt. Akı ...
Filtrate :
Süzme ya da süzülme sonucu elde edilen toz.
Filtration :
Süzmek eylemi. Süzülmüş, süzgeçten geçirilmiş süzülerek elde edil ...
Firming :
Sert bir durum alma, katılaşmak.
Firming Agents :
Meyve ve sebzelerin dokularını sert veya gevrek tutan veya mevcut ...
Firmness :
Sert, katı olma durumu.
fixation :
Mikroskopta incelenecek canlı dokunun, zamanla yapı değişimini ön ...
Fizzy Ayran :
Yoğurttan uygun koşullarda üretilen ayrana, ikinci bir fermentasy ...
Flagellum :
Flagellin adı verilen proteinden oluşan bakterilere özgü hareket ...
Flagellum Staining :
Bakteri hareket organı olan flagella varlığının gösterilmesi için ...
Flame Emission Spectroscopy :
Alev Emisyon Spektroskopi cihazı.
Flame Ionisation Dedector :
Alev iyonlaşma dedektörü.
Flaouver :
Gıdanın duyusal muayene sırasında çiğnenirken ağızda bıraktığı ta ...
Flash Evaporator :
Sıvıları ani olarak, çok kısa sürede buharlaştıran alet.
Flavanoid :
Bitkilerin yapısında bulunan renkli fenolik bileşikler. Karotenoi ...
Flavin :
Bitki ve hayvan dokularında yaygın olarak bulunan sarı renkli pig ...
Flavin Nucleotides :
Riboflavinin koenzim olarak görev yapan aktif formları.
Flavoprotein :
Prostetik grup olarak flavin nükleotidlerini içeren enzimler.
Flavour & Extract Manufacturers :
Aroma Maddesi ve Eksrakt Üreticileri Birliği.
Flavour And Extract Manufacturers Number :
Aroma maddelerine Amerika Birleşik Devletleri Aroma Maddesi ve Ek ...
Flavoured Drink :
Su, aroma maddeleri ve/veya diğer bileşenler ile şeker ilave edil ...
Flavoured Drink Powder :
Aroma maddeleri ve/veya diğer bileşenler ile şeker ilave edilerek ...
Flavoured Fermented Milk Products :
Ağırlıkça en fazla % 50’si kadar şeker ve/veya tatlandırıcı, meyv ...
Flavoured Milk :
Sadece Türk Gıda Kodeksi’nde yer alan aromalar ve renklendiricile ...
Flavouring :
Gıdaya hoş koku kazandırmak veya var olanı güçlendirmek 20 amacıy ...
Flavours, Flavoring Agents :
1. İnsan tüketimine uygun baharatlar, aromatik bitkiler veya bunl ...
Flaw, Defect :
Kusur, özür.
Flexible Package :
Plastik ve benzeri materyalden yapılan esnek ambalaj.
Flora :
Belirli bir coğrafi alanda bulunan bitki türlerinin tümü. Mikrofl ...