eng
Dil Bilgisi Terimleri Sözlükleri
Bilim Terimleri Sözlükleri
Teknik Terimler Sözlükleri
Sanat Terimleri Sözlükleri
Spor Terimleri Sözlükleri
Hukuk Terimleri Sözlükleri
Ekonomi Terimleri Sözlükleri
Eğitim Terimleri Sözlükleri
Çevre Terimleri Sözlükleri
Sağlık Terimleri Sözlükleri
Sosyal Terimler Sözlükleri
Tarihi Şahsiyetler
Sarı Sayfalar
Süt Terimleri Sözlüğü: İngilizce Terimler (13)
Türkçe Terimler
İngilizce Terimler
Kısaltmalar
#
A
B
C
D
E
F
G
H
I
İ
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Süt Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama
Süt Terimleri Sözlüğü (13. Sayfa)
Evaporated Milk
:
Evaporasyonla konsantre edilen sterilize ve homojenize süt. Konde
...
Evaporation
:
Sıvı veya katı halden gaz haline dönüşmesi işlemi, buharlaşma. Çö
...
evaporator
:
Bir maddenin düşük başınç altında suyunun uçurulmasını, buharlaşt
...
Evening Milking
:
Süt hayvanlarında akşam saatlerinde yapılan sağım işlemi.
Evolution
:
Bakınız: evrim
Examination And Analysis
:
Numune alma işlemi ile başlayan ve o partinin istenilen özellikle
...
Examination And Analysis Report
:
Resmi prosedür ile gönderilen numunelerin laboratuvarca yapılan a
...
Examination Veterinerian
:
Kombina ve mezbahalarda kesilecek kasaplık hayvanların kesim önce
...
Exchange Mecanisim For Biosafety Information
:
GDO ve ürünleri ile ilgili bilimsel, teknik ve uygulamaya ilişkin
...
Executing Manager
:
Gıda mevzuatına uygun üretim yapılmasında, işveren ve/veya tüzel
...
Exotoxin
:
Bazı mikroorganizmalar tarafından salgılanarak dışarı verilen, vü
...
Expire Date
:
Mikrobiyolojik açıdan kolay bozulabilen ve bu yüzden bir süre son
...
Export Quota
:
Genellikle ithalatçı sanayileşmiş bir ülke ile çoğunlukla emek yo
...
Exposure Dose
:
Bir gıda güvenilirliği tehlike unsuruna, örneğin iyonize radyasyo
...
Exract
:
Bir maddenin bir çözücü sıvıyla muamele ettikten sonra sıvı kısmı
...
Exraction Solvent
:
Hammaddelerin, gıda maddelerinin veya bu ürünlerin bileşenlerinin
...
Extra-
:
Dışında, ötesinde, fazla, üstün anlamında kullanılan bir ön ek.
Extract
:
Bir doku örneğinin parçalanmış hali, ekstrat.
extraction
:
1. Bir karışımdan bir bileşiği uygun bir çözücü ile ayırma işlemi
...
Extreme Halophilic
:
Tuzu seven, tuzlu ortamda gelişen. Gelişmesi için genel olarak or
...
Extreme Thermophilus
:
Yüksek sıcaklıkları seven. Ekstrem termofiller ile ilgili çalışma
...
Extreme Xerophilous
:
Optimum gelişme için çok az nemli ortamları seven.
Extrusion
:
Gıda maddesinin sıkıştırılıp itildiği ve basınç altında konik del
...
Exworks Price
:
Ürün için nihai işçilik veya işlemin gerçekleştirilmesini üstlene
...
Ezine White Cheese
:
Genelde ülkemizin Çanakkale ili Ezine, Bayramiç ve Ayvacık İlçele
...
Factor
:
Etken, etmen.
Facultative
:
Bakteriyolojide hem aerobik hem de anaerobik ortamlarda çoğalabil
...
Facultative Aerob
:
Aslında anaerob olup, atmosferik oksijen varlığında da gelişebile
...
Facultative Anaerob
:
Hem oksijenli hem de oksijensiz ortamda solunum yaparak gelişebil
...
Fahrenheit
:
İngiliz sisteminde sıcaklığın ölçüm birimi. Sembolü °F. Suyun don
...
Family
:
İlgili cinslerden oluşan biyolojik grup. Canlıların sınıflandırıl
...
Farm Animal
:
Et, süt, yumurta dâhil olmak üzere gıda, deri, kürk, yün, tüy vey
...
Farm Cheese
:
Geleneksel olarak maya ve tülbent kullanmak suretiyle üretimi yap
...
Farmer
:
Mal sahibi, kiracı, yarıcı veya ortakçı olarak devamlı veya en az
...
Farmer Registration System
:
Türkiye’de mevzuatla oluşturulan ve çiftçilerin kimlik, arazi ve
...
Fason
:
Bir malın ya da hizmetin tümünün veya bir bölümünün bir ana firma
...
Fast Food
:
Önceden pişirilmiş veya önceden pişirmeye veya servise hazırlanmı
...
Fat
:
Oda sıcaklığında katı halde bulunan yağ.
Fat Corrected Milk
:
Yağ miktarı düzeltilmiş süt.
Fat Reduced
:
Yağ değerlerinde sağlanan en az % 25’lik azalmalar olan ürün.
Fat Standardisation
:
Yağsız süte separatörden ayrılan krema ilave etmek suretiyle stan
...
Fatal
:
Öldürücü, ölüme neden olan.
Fat-Soluble Vitamins
:
A, D, E, K Vitaminleri.
Fatty Acids
:
Genellikle çift sayıda karbon atomu içeren, düz zincirli ve değiş
...
fauna
:
Yeryüzünde ekolojik olarak sınırlanabilir bir yaşam mekanında vey
...
Fecal
:
Dışkı ile alakalı, dışkı kaynaklı.
Feed
:
Hayvan yiyeceği. Hayvanların ağız yoluyla beslenmesi amacıyla kul
...
Feed Grade
:
Hayvan tüketimi için uygun olan.
Feeding
:
Gıdaların vücuda verilmesi, yedirilmesi, içirilmesi. Vücudun çalı
...
Fehling Test
:
Karbonhidratların özellikle şekerlerin indirgeyici özelliğini gös
...
Fermentation
:
Fermentasyon. Sıvı ya da hamur durumunda bulunan organik maddeler
...
Fermented
:
İçine maya karıştırılmış veya mayalandırılmış olan. Maya etkisiyl
...
Fermented Foods
:
Bakteri, küf, maya gibi mikroorganizmaların fermentasyon faaliyet
...
Fermented Milk Product
:
Sütün uygun mikroorganizmalar tarafından fermentasyonu ile pH değ
...
Fermented Milk Product Heated After Fermentation
:
Fermentasyonu ısıl işlemle durdurulmuş süt ürünü.
Ferric
:
Emilimi, iki değerlikli demire göre daha düşük olan demirin üç de
...
Ferritin
:
Vücuttaki demirin en önemli depo formu olan demir-apoferritin kom
...
Ferrous
:
Fe+2 olarak gösterilen, artı iki değerine indirgenmiş demir.
Ferroxidase
:
İki değerlikli ferröz demiri, ferik forma okside eden oksidoredük
...
Fertility Toxicitiy
:
Doğurganlık yeteneği, verimlilik üzerine etki.
FI Number
:
Avrupa Birliği’nin aroma bilgi sisteminde yer alan numara.
Fiber
:
Yenilebilen bitkisel ve hayvansal maddelerin, insanların sindirim
...
fibrous
:
Bakınız: Fibröz
filter
:
Akışkan olan sıvı ya da gazı süzmeye yarayan gözenekli aygıt. Akı
...
Filtrate
:
Süzme ya da süzülme sonucu elde edilen toz.
Filtration
:
Süzmek eylemi. Süzülmüş, süzgeçten geçirilmiş süzülerek elde edil
...
Firming
:
Sert bir durum alma, katılaşmak.
Firming Agents
:
Meyve ve sebzelerin dokularını sert veya gevrek tutan veya mevcut
...
Firmness
:
Sert, katı olma durumu.
fixation
:
Mikroskopta incelenecek canlı dokunun, zamanla yapı değişimini ön
...
Fizzy Ayran
:
Yoğurttan uygun koşullarda üretilen ayrana, ikinci bir fermentasy
...
Flagellum
:
Flagellin adı verilen proteinden oluşan bakterilere özgü hareket
...
Flagellum Staining
:
Bakteri hareket organı olan flagella varlığının gösterilmesi için
...
Flame Emission Spectroscopy
:
Alev Emisyon Spektroskopi cihazı.
Flame Ionisation Dedector
:
Alev iyonlaşma dedektörü.
Flaouver
:
Gıdanın duyusal muayene sırasında çiğnenirken ağızda bıraktığı ta
...
Flash Evaporator
:
Sıvıları ani olarak, çok kısa sürede buharlaştıran alet.
Flavanoid
:
Bitkilerin yapısında bulunan renkli fenolik bileşikler. Karotenoi
...
Flavin
:
Bitki ve hayvan dokularında yaygın olarak bulunan sarı renkli pig
...
Flavin Nucleotides
:
Riboflavinin koenzim olarak görev yapan aktif formları.
Flavoprotein
:
Prostetik grup olarak flavin nükleotidlerini içeren enzimler.
Flavour & Extract Manufacturers
:
Aroma Maddesi ve Eksrakt Üreticileri Birliği.
Flavour And Extract Manufacturers Number
:
Aroma maddelerine Amerika Birleşik Devletleri Aroma Maddesi ve Ek
...
Flavoured Drink
:
Su, aroma maddeleri ve/veya diğer bileşenler ile şeker ilave edil
...
Flavoured Drink Powder
:
Aroma maddeleri ve/veya diğer bileşenler ile şeker ilave edilerek
...
Flavoured Fermented Milk Products
:
Ağırlıkça en fazla % 50’si kadar şeker ve/veya tatlandırıcı, meyv
...
Flavoured Milk
:
Sadece Türk Gıda Kodeksi’nde yer alan aromalar ve renklendiricile
...
Flavouring
:
Gıdaya hoş koku kazandırmak veya var olanı güçlendirmek 20 amacıy
...
Flavours, Flavoring Agents
:
1. İnsan tüketimine uygun baharatlar, aromatik bitkiler veya bunl
...
Flaw, Defect
:
Kusur, özür.
Flexible Package
:
Plastik ve benzeri materyalden yapılan esnek ambalaj.
Flora
:
Belirli bir coğrafi alanda bulunan bitki türlerinin tümü. Mikrofl
...