eng

Süt Terimleri Sözlüğü: İngilizce Terimler (F - 2)

# A B C D E F G H I İ J K L M N O P Q R S T U V WX Y Z

Süt Terimleri Sözlüğü İçerisinde Arama

Süt Terimleri Sözlüğü (F - 2. Sayfa)

Food & Agriculture Organization :
Birleşmiş Milletlere bağlı uluslararası Gıda ve Tarım Örgütü.
Food Additive :
Normal şartlarda tek başına gıda olarak tüketilmeyen veya gıda ha ...
Food Alcohol :
Gıda mevzuatına göre gıdalarda kullanılmasına izin verilen tarıms ...
food allergy :
Gıdalarda bulunan protein yapısındaki spesifik kimyasal maddeleri ...
Food And Agriculture Organization :
Bakınız: Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü
Food And Drug Administration :
Amerika Birleşik Devletleri’nde gıda ve ilaçların izin ve denetim ...
Food And Veterinary Office Fvo :
Gıda, yem, bitki sağlığı, hayvan sağlığı ve refahı konularındaki ...
Food Bank :
Bağışlanan veya üretim fazlası sağlığa uygun her türlü gıdayı ted ...
Food Borne :
Kaynağı gıda olan.
Food Borne Outbreak :
Aynı hastalık ve/veya enfeksiyondan iki veya daha fazla insan vak ...
Food Business :
Kâr amaçlı olsun veya olmasın, özel ya da kamusal olarak, gıdanın ...
Food Business Operator :
Kâr amaçlı olsun veya olmasın kamu kurum ve kuruluşları ile gerçe ...
Food chain :
Gıda maddelerinin üretiminde hammaddeden başlayarak hazırlama, iş ...
Food Chemistry :
Gıdaların bileşiminde bulunan proteinler, yağlar, karbonhidratlar ...
Food Compatibility :
Gıdanın insan tüketimi açısından uygun olduğunun ifadesidir. Gıda ...
Food Contact Material :
Gıda maddeleri ile temasta bulunan veya bulunmak üzere üretilen h ...
Food Contact Materials Business :
Gıdaları dış etkilerden koruyan, taşıma, depolama, dağıtım, tanıt ...
Food Contaminants :
Bitki, hayvan ve/veya toprak kökenli yabancı maddeler, ilaç kalın ...
Food Control :
Gıda maddelerinin gıda güvenilirliği ve kalitesi, insan tüketimin ...
Food Controller :
Bakınız: Gıda Denetçisi
Food Defens :
Gıda ürünlerinin, normal şartlarda üretim zinciri içinde yer alma ...
Food Deterioration :
Tüketilebilme niteliğinin yitirilmesine yönelik olarak gıdanın bi ...
Food Engineer :
Gıda maddelerinin üretiminden tüketimine kadarki tüm süreçlerde s ...
Food Faddism :
Sağlığın ya da hastalığın gıda ile olduğu inancı.
Food Grade :
Tüketildiğinde insanda herhangi bir zarar meydana getirmeyen ve f ...
Food Hygen :
Gıda maddelerinin güvenli olarak tüketime sunulması için gıda zin ...
Food Illness :
Kaynağı gıda olan, gıda kökenli hastalık.
Food Industry Salt :
Gıda sanayinde kullanılan, doğrudan son tüketiciye sunulmayan, iy ...
Food Ingredient :
Gıda maddesinin formülasyonunda bulunan maddelerin her biri.
Food Inspector :
Gıda denetimi ve gıda kontrolü iş ve işlemlerini yerine getirmek ...
Food Intolarance :
Vücudun tüketilen gıdalar içerisinde belirli maddeleri metabolize ...
Food Intolerance :
Bir gıda bileşenine karşı vücudun gösterdiği bütün aşırı reaksiyo ...
Food Irradiation :
Gıda maddesinin istenilen bir teknolojik amaca ve usulüne uygun o ...
Food Irradiation Premises :
Gıdanın uygun bir ışın kaynağıyla güvenli bir şekilde ışınlanması ...
Food Label :
Gıda maddesini tanıtıcı her türlü yazılı veya basılı bilgi, marka ...
Food Mycrobiology :
Gıdalarla taşınan hastalıklar, gıda zehirlenmeleri, hayvandan ins ...
food poisoning :
Patojen mikroorganizma (bakteri, küf, virüs, parazit) veya belli ...
Food Preservation :
Gıdaların bozulmasına yol açacak mikrobiyolojik ve enzimatik deği ...
Food Processing Agent :
Tek başına gıda bileşeni olarak kullanılmayan, belirli teknolojik ...
Food Processing And Sale Place :
Gıda maddelerinin ham maddeden başlayarak depolama, tasnif, işlem ...
Food Processing Place :
Gıda maddelerinin hammaddeden başlayarak tasnif, işleme, değerlen ...
Food Production Chain :
Perakende satış noktaları hariç olmak üzere gıda maddelerinin üre ...
Food Quality :
Kalite genellikle “müşteri memnuniyeti” olarak ifade edilirken Dü ...
Food Registration :
Gıda Mevzuatı kapsamındaki ürünleri üreten işyerlerinin ürettikle ...
Food Registration Number :
Gıda maddeleri üreten işyerlerine yetkili otoritece verilen numar ...
Food Risk :
İstenmeyen zararlı maddeler ve mikroorganizmaların herhangi bir y ...
Food Safety :
Gıdalarda olabilecek fiziksel, kimyasal, biyolojik ve her türlü z ...
Food Safety Hazard :
Fiziksel, kimyasal veya biyolojik bir maddenin/organizmanın ya da ...
Food Safety Policy :
Resmi olarak üst yönetici tarafından ifade edilen, gıda güvenliği ...
Food Sale Place :
Her türlü ham, yarı mamul ve mamul gıda maddelerinin toptan veya ...
food security :
İnsanların sağlıklı ve aktif bir hayat sürmeleri için yeterli mik ...
Food Stuff :
Bakınız: Gıda
Food Supplement :
Takviye edici gıdalar. Bir ya da birden fazla besin öğeleri; vita ...
Food Supplements :
Normal beslenmeyi takviye etmek amacıyla, vitamin, mineral, prote ...
Food Terror :
Bakınız: Biyoterörizm
Foods For Normal Consumtion :
Doğal yapısı gluten intoleransı olan bireylerin kullanımı için uy ...
Foods For Special Medical Purpose :
Hastalık, rahatsızlık veya tıbbi durumdan etkilenen veya bu neden ...
Foot And Mouth Disease :
Picornaviridae ailesinde, aftovirüs cinsinde yer alan virüsün çif ...
For Brinefood :
Salamura yapmaya elverişli. Salamura yapmak için ayrılmış.
Force Major :
Önceden bilinmesi ve önüne geçilmesi olanaksız, borcun yerine get ...
Foreign Matter And Compounds :
Gıda maddesi üretiminde kullanılan ve katılmasına izin verilen ma ...
Foreign Matter For Cheese Production :
Peynir üre215 timinde kullanımına izin verilen bileşenler dışında ...
Formaldehyde :
Doymuş aldehitlerin ilk üyesi H-CHO, renksiz ve keskin kokuludur. ...
Formality :
Bir litre çözeltide çözünmüş maddenin formül gram sayısı.
Fortification :
Süt ürünlerinin besin öğesi içeriklerini kuvvetlendirmek ve yaygı ...
Fortifyed Milk :
Kalsiyum, vitamin D ve Omega 3 gibi bileşenlerce zenginleştirilmi ...
Foshu :
Japon bilim insanlarının fonksiyonel gıdalar için kullandığı teri ...
Fractional/Differantial :
Bir işlemde iki veya daha fazla maddenin özelliklerine göre birbi ...
Free Fatty Acids :
Serbest yağ asit(ler)i.
Free Radical :
Biyolojik sistemlerde çok sayıda serbest radikal reaksiyonu gerçe ...
Free Water :
Porlarda ve ara boşluklarda bulunan sudur. Gıdalarda bulunan suyu ...
free zone :
Gıda ambalaj maddesi hammaddelerinin sağlık sertifikası aranmadan ...
Freeze Drier :
Gıda maddelerinin suyunu dondurarak uçurmak suretiyle kurutan ale ...
Freezing :
1. Donmasını sağlamak, buza dönüştürmek. 2. Bir şeyi değiştirilme ...
Freezing Point Test :
Süte su katılarak yapılan hilenin tespit edilmesi ve katılan su m ...
frequency :
Birim zamandaki titreşim sayısı, sıklık.
Fresh :
1. Hiçbir şekilde dondurma veya herhangi bir işleme tabi tutulmam ...
Fresh Cheese :
Üretim sürecinin sonunda olgunlaştırılmadan tüketime sunulan peyn ...
Frozen :
Soğuk etkisiyle katılaşmış (sıvı), kalıp durumuna gelmiş.
Frozen Food :
İşlenmiş olsun veya olmasın iç sıcaklığı en az -18 0C veya daha d ...
Frozen Storage :
Gıdaların donma noktasının çok altında genellikle -35°/-45 °C’ler ...
Fructose 1 Phosphate Aldolase B :
Fruktoz metabolizmasında fruktoz 1 fosfatın D-gliseraldehit ve di ...
Fructose Intolerence :
Fruktoz 1 fosfat aldolaz enziminin genetik yetersizliğinde ortaya ...
Fructose Syrup :
Tamamen doğal ortamda mısır nişastasının önce glikoza, sonra da b ...
Fruit Ice :
Buz karışımları genel tanımına uyan, kurumaddesi ağırlıkça en az ...
Fruitarian :
Meyve yiyerek yaşayan ve hiç hayvansal gıda tüketmeyen.
Fufose :
AB bilim insanlarının fonksiyonel gıda için kullandığı terim.
Full Hygiene :
İki ya da daha fazla dezenfektan malzemenin daha etkili bir hijye ...
Fumigant :
Fümigasyonda kullanılan, zararlı organizmalara gaz halinde etki e ...
Fumigation :
Bitki, bitkisel ürün, bitkisel sanayi ve orman ürünlerinde bulund ...
Fumitoxin :
A.fumigatus tarafından oluşturulan mikotoksin.
Fumonisin :
Özellikle Fusarium moniliforme, F. proliferatum tarafından üretil ...